Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радио скенер - приемане в широк диапазон - какво е това?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Радио скенер - приемане в широк диапазон - какво е това?

интересно с каква техника се засичат тези радои вълни на летището,и с какво се подслушва линиите на полицията?
    много ми е чудно??

До: airforce one

С най-обикновен радиоприемник може.
    Ако имаш някое старо радио да може да слуша към 120Мхз на АМ и си готов.Няма нищо незаконно да си слушаш, виж да предаваш вече.. си е друга работа.

Коментар

С всеки радиоприемник за тези честоти или най-вече със скенер... т.е радиоприемник с много широк диапазон...
      VPetrov.photography

Коментар

толкос ли няма някои по компетентен да каже

Коментар

Мисля, че няма проблем да ги подслушваш. Нямаш право да ги ползваш, т.е. да се намесваш с предаване в тях. А за да ги чуваш ти трябва да знаеш честотите им и да имаш приемник

Коментар

Няма проблем да ги слушате всичките гореизброени с един приемник - нарича се скенер и обикновено има диапазон 100Khz - 1.5Ghz... Не съм 100% сигурен но според мен в Българското законодателство няма ограничение за придобиване на такъв приемник колкото до слушането с него нека се изкаже някой по компетентен...

Такива приемници произвеждат много фирми като AOR, YEASU, ICOM,... Просто потърсете в GOOGLE... В България цените има са от порядъка на няколко стотин евро...
            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Макса Преглед на мнение
              ...бихте ли ми показали линк с радиостанция която може да засича въпросните радио вълни ,предполагам че тя трябва да има доста голям диапазон на приемане?
              Почти всяка фирма, която произвежда т.нар. радиостанции предлага на пазара модели, които са с различни предназначения. Продават се любителски в обхвата на 27 MHz и на 440 MHz, но с мощност на предаване 0,5 до 1 Ват. По-гореизброените радиовълни(летища, полиция и др.) са в обхвати, които подлежат на контрол. Закупуването на скенери от този тип (официално) става само, след като се издадат необходимите лицензи. След това трябва да се настроят съответните канали, честотната девиация и не на последно място - с или без субтонове. За повече подробности може да проверите в СЕКТРОН (София). Офисът е на бул. "Г.М.Димитров", до ЦИНТИ. За ориентир(телефон) - колите на СОТ 161.
              Приятели не се печелят - губят се завинаги.
              УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
              Времето е ценно, само ако не бързаш.
              0889623098

Коментар

До: Радио скенер - приемане в широк диапазон - какво е това?

Ето моя избор за скенер. Малък, здрав и бърз. ICOM R5:
                VPetrov.photography

Коментар

До: Радио скенер - приемане в широк диапазон - какво е това?

Първоначално публикуван от Макса Преглед на мнение
                  .... с какво се подслушва линиите на полицията?
                  много ми е чудно??
                  Минаха тия времена
                  Вече всичко интересно е кодирано Както по кабелните и сателитни програми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X