Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CB радиостанция DNT Ralley - не приема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: CB радиостанция - не приема

Ясно. Е значи всички транзистори са ОК
    "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Е има напредък значи .
      оригиналния Q15 какъв е? по-добре сложи същия.
      Сега ако си сигурен че си сложил чип 3357 а не 3375 както си писал по горе,
      най добре виж ПКФ-то на 455КХц и тези на 10МХц, имат навика да се пукат и да не работят.Крайното стъпало (НЧ)
      сигурно си проверил.Огледай и за студени спойки, друго не се сещам засега
      Ако пак пукне транзистора все пак виж кабелите на трубката...
      Последно редактирано от LZ3YY; 24-08-10, 12:02.
      На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Q15 който сложих по случайност се оказа че му е аналог и не са нищо особенно.
        Интегралата е 3357. В първото мнение имам грешка .. сега даже и старата съм сложил
        Тез филтри много скъпи ... 455 го гледам 15лв. хич не ми се сменя.. ако има начин да ги измеря ще намеря необходимата апаратура..
        Спойките бяха първото което проверих. НЧУ-то също. Трубката пак я проверих щателно и е правилно свързана.

Коментар

Ще проверя в складовите наличности за някое ПКФ-може да се наложи само да си го разпоиш.
          Утре или вдругиден ще ходя до Айтос,ако има твое е ...
          На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Ооохх ама и аз съм един ....
            Ще сваля за проба от станцията дето ми е в колата. Поне да не ровиш излишно.

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
              ...Тез филтри много скъпи ... 455 го гледам 15лв. хич не ми се сменя.. ако има начин да ги измеря ще намеря необходимата апаратура...
              Нещо са те "хлъзнали" с цената. В Комет има две предложения - 0.2905 USD и 0.0672 USD. Дали са точно със същите параметри, ще трябва да провериш в документацията. Имат и филтри за 10.7MHz и са на подобна цена.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Малко нямах време да се занимавам със станцията.. а филтрите .. според схемата на станцията филтъра е 455HT. Точно това "HT" като гледам го оскъпява толкова. До колкото намерих първата буква ( H ) обуславя различна ниска и висока честота, т.е. широчината на лентата. И като гледам с Н е най-тясна лентата предполагам за това е такава цената .....(15.36лв. в АШ)

Коментар

Ако изчакаш до другото ми ходене в Айтос , ще ти намеря такова филтърче...
                  Не си струва да купуваш на тази цена,поне според мен де...

Коментар

Колега аз сега нямам и много време да я погледна така че докато и аз не се река да я довърша не бързам
                    Но имам и една друга молба към теб.. ако си свободен някой ден в удобено за теб време и място да премерим с КСВметър станцията в колата ми че ми се получават едни пулсации които ги има и при включен и изключен двигател пък някога се чуват, някога не и се пробвах да ги филтрирам с ЛЦ филтър с диоди пък и един комшия ми вика да съм бил разделил масите, понеже ЕКУ-то на колата се управлявало по маса, та сложих един мощен нискоомен резистор и пак нищо. Да да съм сигурен че е съгласувана добре и после да задълбочавам че не останаха много идеи....

Иии да попитам понеже съм нов участник ли нямам право на ЛС или аз не намирам бутон?
                    Мерси

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
                      Иии да попитам понеже съм нов участник ли нямам право на ЛС или аз не намирам бутон?
                      Мерси
                      Още нямаш право на лс

Коментар

Това със ECU си е кофти проблем.Моето Рено 19 вкарва гадости по целия КВ обхват,дори и при изгасен
                        двигател.За да е сигурно,
                        че е от блока за управление на мотора,откачи акумулатора от клемите на колата и закачи само станцията.
                        Ако се оправи - добре,проблема остава в колата.Не съм се замислял как може да се филтрират
                        смущенията,при мен явно се разпространяват по инсталацията,понеже има значение положението
                        на трансивъра и антената спрямо колата.
                        За КСВ - ще го измерим когато искаш,след четвъртък съм по-свободен.
                        Наско

Коментар

Добре възможно ли е пулсациите да са плод на фоновия шум?
                          В интерес на истината ходих в едно село (Константиново) посока Средец и то се намира сравнително на високо и такива проблеми нямаше. Хващах доста далечни връзки на много канали и само чуждестранни. Слизам в центъра и работата пак става кофти? Пробвах само тя като е на акумулатора, пробвах я от отделен акумулатор и пак така. И предвид че като я пробвах и у нас (5-ти последен етаж) пак нищо не хванах но нямаше такива пулсации. За мен остава че градската среда заедно със фоновия шум е причината...
                          А относно другата станция .. днес ходих по магазините и няма никъде такъв филтър .. оказа се че елементите за станциите са голям дефицит в Бургас. Та ако все пак изровиш ще си ги платя, по добре отколкото да поръчвам пак

Коментар

Така на ДНТ-то го пробвах с филтъра 455 от другата станция и ефект нулев.
                            Май остана само филтрите на 10.7 да пробвам ... в другата станция обаче е само един дано не са опукали и двата че няма как да ги пробвам иначе и сигурно пак никъде няма да намеря както с всеки елемент от таз станция....
                            И след като ги пробвам се отказвам щото вече няма накъде

Коментар

Никакво отказване !
                              КСВ мера е при мен в Бургас.
                              Цяла стара СВ станция също.
                              Казвай кога и къде и да мерим , а тази болната да я лекуваме.
                              Наско

Коментар

Сложих 10.7 от един Лен вместо двата и нищо....

Кажи тази седмица как си със свободното време

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X