Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна антена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мобилна антена

Доста се изприказва за самото радио, предпочитания, тестове и т.н.

Стигнах до момента с антената

Ясно ,че и там е като с радиото.. кой каквото си хареса.

Кой каква ползва, + , – ?

До: Мобилна антена

SG7500. малко е дългичка е за в гората, но пък работи чудесно

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      SG7500. малко е дългичка е за в гората, но пък работи чудесно
      Мда, супер е антенката,ама най-добре на магнит или отдолу с някакво рамо, че иначе се чупят бобините и е играчка после

Коментар

Diamond MR-77, двубандер, магнитна, къса, готова за употреба около 50лв в Телком.
        имам я от няколко години, работи фантастично за дължината си.
        LZ1NDI
        DR650SE K8

Коментар

ползвам от 5 години една 5/8 на 2м - производство на инмак - гоце делчев, беше една идея по-дълга от нужното за любителския обхват
          (т.е. минимума на ксв идваше око 137MHz)
          (+) здрава, бобината си е от стомана, както и излъчвателя, работи и като 1/4 на 6м което предимство за мен щото много харесвам този обхват
          (-) с по-малката магнитна основа е, което е минус при по-големи скорости - падала ми е 2-3 пъти в движение, но поне кабела успя да я задържи та да не пробие прозореца на колата след мен, дължината и е около 1.30м което я прави неудобна за гората
          LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
            ползвам от 5 години една 5/8 на 2м - производство на инмак - гоце делчев, беше една идея по-дълга от нужното за любителския обхват
            (т.е. минимума на ксв идваше око 137MHz)
            (+) здрава, бобината си е от стомана, както и излъчвателя, работи и като 1/4 на 6м което предимство за мен щото много харесвам този обхват
            (-) с по-малката магнитна основа е, което е минус при по-големи скорости - падала ми е 2-3 пъти в движение, но поне кабела успя да я задържи та да не пробие прозореца на колата след мен, дължината и е около 1.30м което я прави неудобна за гората
            Този последния минус е малко стряскащ.
            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Аз изобщо не знам за какво служи магнитната в гората. На полето е ясно, после не разбирам. Все едно след третия път щурманът я хвърля в багажника. Или съобщава че я няма завинаги.
              Ако е завинтена по средата на покрива, където и е мястото, или го отпаря, или се пречупва и къса на скорост.
              Телескопичните на задната броня работят. Само дето искат радист, който да върти разни копчета.
              При едни случайни срещи Доберман, nii (членове на този форум), Стефан (техен приятел и стар радиолюбител, не аз), разказваха за възможността за радиоколи - свързочни центрове. Прегледах някакви книжки за антените - всъщност няма друг вариант. Гумени антени по джобовете, радиоджип на баира над всички - всеобща радост. Алтернативата е напълно ненадежна връзка. Или нечупливи антени от военните. Каквото помня - не тежат много, двама души ги носят нормално, за десетина минути ги монтират на десет тонна машина. После работят.

Коментар

антената която съм описал по-горе има "пружина" в основата която и позволява доста да се наклони преди да се отлепи

с други думи трудно пада
                LZ1NDI
                DR650SE K8

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  При едни случайни срещи Доберман, nii (членове на този форум), Стефан (техен приятел и стар радиолюбител, не аз), разказваха за възможността за радиоколи - свързочни центрове. Прегледах някакви книжки за антените - всъщност няма друг вариант. Гумени антени по джобовете, радиоджип на баира над всички - всеобща радост.
                  Искам си авторското правоооо
                  Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                  „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                  LZ1EMS

Коментар

Авторско право за какво?

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      Авторско право за какво?
                      Шегувам се (уточнение за хора без чувство за хумор), но в общи линии нещата започнаха така:

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      Друго което ме интересува е следната постановка:

Две коли тръгнали на път зад граница. На кой любителски обхват се очаква, че биха имали добра връзка помежду си по време на пътуването - да кажем на отстояние 10 км един от друг Каква мощност съответно
                      Може ли да се монтира преносим репитер с малки размери и мощност в колата, която да речем ще бъде паркирана на високо, а група хора с преносими станции да комуникират в подножитето (гориста местност да речем)?
                      от тук:
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47587

73
                      LZ1EMS

Коментар

Ааа, разбрах. Закъснял си. Мобилните релейки(репитри) съществуват много отдавна.

Коментар

Вече имаме оборудване за два автомобила с аварийни репитерни системи за МСС. Те са предназначени само за аварийни ситуации, тъй като няма как да се лицензира мобилен репитер.

Тепърва ще разработим методика за действие, на следващите сбирки на радиолюбителите.

След затопляне на времето планираме разширена тренировка на Стара планина, за 2-3 дена, с участие на повече коли, оператори и изиграване на аварийна ситуация в планината.

Всички идеи и предложения за организатори и доброволци са добре дошли!
                          Show must go on!
                          LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                            Вече имаме оборудване за два автомобила с аварийни репитерни системи за МСС. Те са предназначени само за аварийни ситуации, тъй като няма как да се лицензира мобилен репитер.
                            Cross-band
                            LZ1EMS

Коментар

Ще има възможност за ретранслиране във всички използваеми честоти и бандове.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X