Обява

Свий
Няма добавени обяви.

146 Mhz - за кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 146 Mhz - за кола

Здравейте
    Бих желал да попитам отново, без да се повтарям на 100%, това ли е най-удачния обхват за радио в колата Говорим като съотношение между качество на връзката в средно пресечен терен (offroad) и на път (onroad), дължина на антената, мощност
    Имам една антена (виж снимката) чиято големина ме устройва за размерите на автомобила, но бих искал да бъде с магнитно закрепване (отново на 146 MHz). Предлагат ли се такива и на какви цени са към момента
    Бихте ли ми препоръчали качествено радио (146 MHz) за кола А също и преносимо такова Цената е също от значение за съжаление.
    Прикачени файлове
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

До: 146 Mhz - за кола

Няма ли кой да вземе отношение

Предполагам, че обхвата има редица предимства и недостатъци, но тук говорим за ОПТИМАЛНОСТ. Ще се ползва от лицензирани радиолюбители, предимно във вариант ,, връзка автомобил - автомобил" и ,,връзка автомобил - токита". Замислям се и за вариант ,,токи - автомобил-репитер - токи".

Предлагат ли се мобилни репитри и на какви цени Дали може да се съчетае използването на репитера и като редова станция - има ли такова конструктивно решение (2 в 1 в готов вариант, а не да преправям отделни станции в репитер)

Ако приемем, че това е оптималния диапазон (144-146 МHz), то къде е най-добре да се постави антената на автомобила - на покрива (къде по-точно), отзад (около декоративния стоп при гумата на Freelander-а)

Въпросите са много. Надявам се да не са глупави. Гледам практично на опцията радио в колата и искам да я използвам максимално
    Последно редактирано от emanuilis; 18-01-09, 11:48.
    LZ1EMS

Коментар

Има такива станции които могат да бъдат и репитър и радиостанция... включително и между диапазони... Но уважаеми колега, струва ми се че няма да е лошо да направим една сбирка да си поговорим за този и разни други подобни въпроси... защото сте вече радиолюбител и би следвало да сте наясно с тях... Да вземем да се организираме...?
      VPetrov.photography

Коментар

Ами не е съвсем така, наясно съм доколкото да задам тези въпроси. Толкова ли са елементарни и риторични (да, донякъде са риторични). А за сбирката - само кажете... дотогава обаче не ми се бездейства - имам желание да понаправя това-онова.
        LZ1EMS

Коментар

Една от преносимите станции със вграден репитер е Yaesu FT-51R http://www.rigpix.com/yaesu/ft51r.htm Аз го имам същото и много съм доволенЗа мобилно във джипа имам Yaesu FT-2800 M http://www.rigpix.com/yaesu/ft2800m.htm Ползвал съм го доста в пресечени терени и в дерета Върши перфектна работа особенно на пълна мощност 65 WИ още едно мобилно само че го ползвам като стационарно в къщи Icom IC-2200H http://www.rigpix.com/icom/ic2200h.htm Всичките техники съм ги купувал от Щатският Ебей понеже са много по евтини от БГ Така че ако имаш възможност си ги вземиот там 73-за сега

Коментар

Относно Антени има голям изборВ представителтвата на Yaesu ,Alinko,Alan и др.

Коментар

Благодаря за отговорите Естествено възникнаха и куп въпроси
              Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
              Една от преносимите станции със вграден репитер е Yaesu FT-51R http://www.rigpix.com/yaesu/ft51r.htm Аз го имам същото и много съм доволен
              Това има репитер
              За мобилно във джипа имам Yaesu FT-2800 M http://www.rigpix.com/yaesu/ft2800m.htm Ползвал съм го доста в пресечени терени и в дерета Върши перфектна работа особенно на пълна мощност 65 W
              А това няма репитер
              И още едно мобилно само че го ползвам като стационарно в къщи Icom IC-2200H http://www.rigpix.com/icom/ic2200h.htm
              Защо това го ползваш у вас, а другото в автомобила Какво прави едната по-подходяща от другата за целта

Ти с каква антена си в колата и къде я закрепяш
              Имам идея (след като придобия клас 1) да имам репитер в автомобила. Така ще мога да го паркирам някъде на по-високо (Монжуик в Барселона например) и да ползвам токита в подножието. Затова питам за репитер-станция за кола. Това първото което си посочил не ми изглежда (поне външно) на такова...
              Извинявай за въпросите - не са нарочно глупави.
              Последно редактирано от emanuilis; 18-01-09, 13:10.
              LZ1EMS

Коментар

Репитера би следвало да се регистрира допълнително със собствен повиквателен знак

Коментар

Първоначално публикуван от subritual Преглед на мнение
                  Репитера би следвало да се регистрира допълнително със собствен повиквателен знак
                  +1
                  Пък като е И мобилен, ще трябва да му сменяш честотите...

Коментар

Щом трябва...
                    Има ли актуална оферта на пазара с добро съотношение цена/качество?
                    LZ1EMS

Коментар

ФТ8800, мобилна. Може само крос-банд ретранслатор.
                      http://eshop.integra-a.com/index.php...products_id=42

Коментар

Извинявай за глупавия въпрос ама каква е разликата между рипитъра на Ч. Връх например и Сross-Band рипитъра
                        LZ1EMS

Коментар

Първият работи на един обхват с 600кХц канално отстояние, а другия на два различни обхвата - предаваш на VHF, а слушаш на UHF и обратното.

Коментар

Така си и мислех... Сross-Band рипитъра трябва ли да се регистристрира

p.s. след разговор с добронамерен източник намерих отговор на този си въпрос - отивам да живея в USA, страната на ограничените невъзможности
                            Последно редактирано от emanuilis; 18-01-09, 16:37.
                            LZ1EMS

Коментар

Да

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X