Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антена + усилвател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Антена + усилвател

Здравейте, моля за помощ !

Искам да си монтирам антена и усилвател в автомобила, но тъй като от скоро съм радиолюбител не знам от къде да започна.
    Дали в Телком ще имат всичко което ми е необходимо? Каква антена и какъв усилвател да купя. Лесно ли се монтират ?
    Също така дали има зарядно за автомобил за мойта станция за което не е необходима стойката която е в комплекта ?

Постоянно съм на път и искам да имам постоянна връзка.
    Имам WOUXUN KG-UVD1P

Благодаря Ви, предварително
    LZ1RCK

От: Антена + усилвател

Айде бе хора, толкова ли няма кой да ми даде инфо.
    LZ1RCK

Коментар

Първо кажи на кой обхват искаш. Предполагам VHF/UHF.
      В такъв случай много по ефтино ще ти излезе да продадеш това радио и да си монтираш едно истинско мобилно.
      65W VHF и 35W UHF са предостатъчни.

Антените са на принципа колкото по-големи, толкова по-добре !

Какво разбираш и под постоянна връзка ? От къде до къде ?

Коментар

Да, антената да е за двата банда. Видях много добри отзиви за Diamond. За сага няма да продавам това радио, просто искам като съм в колата да имам добра връзка. Не става въпрос за връзка от някъде до някъде, например онзи ден бях в Златица и се чуваха рапитри но никой не можеше да чуе мен.
        Благодаря,
        LZ1RCK

Коментар

Не съм сигурен, но на това радио като му сложиш външна антена и да не "оглушее" ?
          Имам предвид, много силният вход, не винаги и по-доброто решение.

Преди време имаше доста усилватели до около 40-50 Вата и не бяха скъпи.
          Разходи се по фирмите, но като за начало бих ти препоръчал повече да по прочетеш за радиотехниката.

Коментар

Мерси Венци, аз си чета всеки ден по малко, зависи от свободното време. Все пак още съм "зелен".За това и се обърнах към вас за помощ. До колкото знам има доста колеги с Wouxun които имат мобилни антени и усилватели в колата. Та за това попитах. Ако все пак някой с такова радио може да даде по конкретен отговор, ще бъда благодарен.
            73
            LZ1RCK

Коментар

За това радио повече от просто външна антена няма смисъл. Каква точно беше - да кажат другите. Аз така и не стигнах до това.

Ако искаш нещо по-сериозно, наприме Yaesu FTM-10R (ако не се лъжа) е наистина сериозна мобилна машинка като за в кола или мотор, а и усилвател няма да ти трябва.

За репитрите - обикновено се говори на една, а се слуша на друга честота. Някои имат и субтон (CТCSS), за да можеш ти да работиш на тях. Сигурен ли чи че си си настроил станцията както трябва?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Sparkybg, мерси за отговора !
                Имаш впредвид, че усилвател няма да свърши работа на тази станция ли?
                Със сигурност съм настроил всички репитри,защото в София нямам проблем да се чувам с колегите.
                о.к. Сега остава само да намеря правилната антена.
                LZ1RCK

Коментар

Купи първо антената, пък ако продължиш да си недоволен, тогава мисли за друго. Антената е може би най-важната част на която и да е станция.

Усилватели не знам какви се намират към момента за тия честоти. И цените им не знам. А и за да си пълноценен, ще трябва да е широколентов. Дали конкретния ще пасне добре на конкретната станция - също не можеш да си сигурен, докато не пробваш.

Бе, набави антена, и после мисли за друго.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ок спарки, благодая Ти отново. Ще търся антена.
                    Последен въпрос, в Телком ли да ходя? За там четох добри отзиви.
                    73
                    LZ1RCK

Коментар

Не знам. Нощо от "техинката" си не съм купувал от тук

Коментар

Първоначално публикуван от Rado12 Преглед на мнение
                        Ще търся антена.
                        Последен въпрос, в Телком ли да ходя? За там четох добри отзиви.
                        73
                        От там, другаде където може е ф-ма Интегра, ф-ма Мобимакс бате Бори LZ2JR със сигурност ще има добри антенки, може и от интернет.
                        Щом пътуваш доста сега е 20-то издание на ХОБИ РАДИО ЕКСПО гр. Казанлък ! Има разнообразие, а се предлагат и отстъпки по време на изложението!

Ако си пропуснал виж тази тема : http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=65123
                        LZ1DVB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X