LZ1KWW - клубна станция ли си регистрирал ?
Ако е лична то нещо в КРС са се объркали или старите
правила не са валидни вече.
Aми съвсем лична си е. Така са я регистрирали, още повече, че от КРС-то са й избрали този инициал от 4 възможни . Сега девойката е почти радиоклуб нищо че засега е с клас 2.
п.п. Може да се каже, че съм й кръстник с този инициал
Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
В "KWW"-то ли е проблема, и от какво естество е, че нещо не вдявам?
Едно време с "К" започваха инициалите на радио клубовете - трибуквени LZ_K_ _. Сега обаче не ми се рови да проверя все още ли е така. Ако е в сила, то значи са направили грешка от КРС-то и сега Надя си има служебен инициал.
Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Aми съвсем лична си е. Така са я регистрирали, още повече, че от КРС-то са й избрали този инициал от 4 възможни . Сега девойката е почти радиоклуб нищо че засега е с клас 2.
п.п. Може да се каже, че съм й кръстник с този инициал
Благодаря, Иво! Така си е, цяло кило уиски ти се полага .
Трябва да отида до КРСто да си взема талончето, ако някой нещо се присети да пита за инициала, ще стане ясно има ли грешка или не. Между другото в коя стая се взимат талончетата, че то си беше направо лабиринт...
"Light travels faster than sound. That is why some people appear bright before you hear them speak."
LZ1NWW
B(+)
Както upi е казал по-горе, LZ_K__ е формат за инициали на клубни станции.Всички регистрирани радиоклубове, колкото и малко да са останали са с такива инициали.Може би вече не се спазва това правило от КРС. Щом са ти го издали официално няма проблем.
Неудобството е,че "старите лампи" постоянно ще те питат кой е този
радиоклуб .
На теб и на всички новобранци - ЧЕСТИТО !
Таз година втори - догодина първи клас.
А още по-добре таз година УКВ - догодина КВ...
73, Наско
На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.
Както upi е казал по-горе, LZ_K__ е формат за инициали на клубни станции.Всички регистрирани радиоклубове, колкото и малко да са останали са с такива инициали.Може би вече не се спазва това правило от КРС. Щом са ти го издали официално няма проблем.
Неудобството е,че "старите лампи" постоянно ще те питат кой е този
радиоклуб .
На теб и на всички новобранци - ЧЕСТИТО !
Таз година втори - догодина първи клас.
А още по-добре таз година УКВ - догодина КВ...
73, Наско
Мерси, Наско. Такива са плановете.
73 и от мен.
"Light travels faster than sound. That is why some people appear bright before you hear them speak."
LZ1NWW
B(+)
не знам дали това е правилното място но реших да попитам Има ли online локатор на инициали ? Навремето имаше адресни книги но от 2004-та насам не мога да изровя нищо (не че съм се напънал да търся сериозно). Ако някой знае нещо нека сподели
не знам дали това е правилното място но реших да попитам Има ли online локатор на инициали ? Навремето имаше адресни книги но от 2004-та насам не мога да изровя нищо (не че съм се напънал да търся сериозно). Ако някой знае нещо нека сподели
Коментар