Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли процедура за пререгистриране от клас "Д" към клас 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли процедура за пререгистриране от клас "Д" към клас 2

Навих се да си подновя лиценза. Имам разрешително издадено от Комитет по пощи и далекосъобщения издаден 1998г. Подновявах го няколко години и го зарязах с инициала. Трябва ли да се явявам на изпит, или има архив от който ще ми подновят лиценза към Комисията за регулиране на съобщенията и приравнят към Клас 2?
    Благодаря предварително!

До: Има ли процедура за пререгистриране от клас "Д" към клас 2

Ъ..ъъъ извинявам се за лаишкия въпрос... Този клас Д за какво е бил? И за клас 2 дали ще искат някакви подновявания, че смятам да вземам.
    Последно редактирано от Rabin; 25-09-09, 19:40.

Коментар

Здравей Estranged,
      Клас Д отговаря на 2-ри. За да проверя по- точно изпрати ми л.с. с трите си имена инициала. Или се обади на тел. 0888395635 за да ги запиша. Още по-лесно направо звънни в КРС 02-9492188 - г-жа Велинова. Няма да се явяваш отново на изпит, ако си пазиш някои документи или те има в картотеката.

Коментар

Благодаря на Анна. Ако на някой се наложи да мине по този път може да пише тук или на колежката за да му напишем какво трябва да направи. 73

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
          Благодаря на Анна. Ако на някой се наложи да мине по този път може да пише тук или на колежката за да му напишем какво трябва да направи. 73
          Здравейте,

може ли повече информация ? Успях да намеря в старите си документи писмо от КРС за получаване на клас C конструктор. Не мога да намеря оригинала. Дали в КРС имат архив и ако имат това означава ли че няма нужда да чакам дата за изпит а директно биха могли да ми дадат позивна ?

73,
          Милен
          [B]Българино знай своя език, род и вяра ! Обичай семейството си и пази България![/B]

Коментар

Първоначално публикуван от milen76 Преглед на мнение
            Здравейте,

може ли повече информация ? Успях да намеря в старите си документи писмо от КРС за получаване на клас C конструктор. Не мога да намеря оригинала. Дали в КРС имат архив и ако имат това означава ли че няма нужда да чакам дата за изпит а директно биха могли да ми дадат позивна ?

73,
            Милен
            Би трябвало разрешителното ти да е издадено от Комитета по пощи и далекосъобщения, но не съм сигурен. Аз още не съм си оправил документите, защото Анна преди няколко месеца ме увери, че няма проблем да работя известно време и така. Ето какво ми написа тогава:

За целта е необходимо да подадеш:
            - заявление по образец - свали го от страницата на крс www.crc.bg / то е едно за всичко/;
            - снимка - паспортна;
            - копие от свидетелството за клас;
            - копие от разрешителното за инициал;
            - квитанция за платена такса /10 лв./ - плаща се в КРС при подаване на документите.
            Не е задължително да подадеш документите лично.Може да ги изпратиш и по пощата, а таксата да платиш по банков път, може да ги изпратиш и по друг човек, който да ги внесе от твое име и т.н. - начини има. Е успех и интересни връзки.73, Анна.

Коментар

Здравейте,
              Случая на Милен е по специален. Той не е имал инициал и няма копие от свидетелството за клас. Дано писмото му за получаване свърши работа, но трябва предварително да провери. Телефоните на г-жа Велинова и моите са по-горе. Необходимите документи също са описани в темата. Променена е само таксата, сега е 5 лева.
              Ако толкова ви затруднява подаването на документите, изпратете ми ги на адрес 1000 София, п.к. 812 /без парите/, аз ще ви ги подам.
              73. Анна
              P.S. Това е пощенската кутия на LZ1KDP и обикновенно я проверявам 2 пъти седмично.

Коментар

Благодаря за съдействието Анна,

но ми изглежда по-лесно да се явя на изпит. В този форум имаше едно помагало за изпит за радиолюбители, от всичките въпроси в 3 те раздела на първо минаване имах общо 5 грешни отговори, очевидно изискванията към клас 2 не са кой знае колко завишени. Мисля, че ще е по-бързо да положа изпит за да получа инициал така че ако има желаещи дайте да се съберем 5 човека. От старите си документи единствено откривам копия от книжката ми за клас "C" издадена от военното поделение към което съм карал курса 95та година. Идея си нямам къде са оригиналите а в картотеката на КРС не фигурирам.

Така че по-лесно изпит Желаещи да се включат ? За сега сме аз и колегата от службата търсим 3-ма доброволци още

73
                Милен
                Последно редактирано от milen76; 07-03-10, 19:40.
                [B]Българино знай своя език, род и вяра ! Обичай семейството си и пази България![/B]

Коментар

Милен 76,
                  Клас "С" отговаря на 1-ви така че трябва да се явяваш на 2 изпита през 6 месеца. Ако имаш копие на свидетелството, то върши работа. В архивите на КРС те няма, понеже само си се явил за клас, а не си взел инициал. Ако искаш напиши какво съдържа писмото за което говориш по-горе и какви копия имаш, за да мога да проверя.
                  73. Анна

Коментар

Първоначално публикуван от anna Преглед на мнение
                    Милен 76,
                    Клас "С" отговаря на 1-ви така че трябва да се явяваш на 2 изпита през 6 месеца. Ако имаш копие на свидетелството, то върши работа. В архивите на КРС те няма, понеже само си се явил за клас, а не си взел инициал. Ако искаш напиши какво съдържа писмото за което говориш по-горе и какви копия имаш, за да мога да проверя.
                    73. Анна
                    Здравей Анна,

в книжката пишеше
                    под.46750-МО
                    регионален център по ППМ Плевен
                    свидетелство, мойте данни
                    и отстрани пише "в уверение на това, че той/тя е издържал/а с общ успех добър (4) изпита за радиолюбител оператор клас "C" и му/и се дава правото да упражнява радио-любителска дейност съгласно чл.15 и 16 от наредба N:2 за радиолюбителска дейност.

Настоящото се издава съгласно чл.12 на същата наредба.

гр. Плевен

за съжаление не мога да изровя проклетата книжка може би е останала при родителите ми аз от 1999 живея в София имам само някакво разпадащо се копие.

Не ми е проблем да се явя на изпит за клас 2 прегледах материалите на сайта на КРС - нещата не са се променили много от онова време само дреболии от сорта на това че преди ни набиваха в кратуните че през 5 минути трябва да предаваме инициалите по време на радиовръзка а в момента очевидно в началото и края е достатъчно и още няколко такива дреболии.

Колкото до 1ви клас, в момента не ми трябват кои знае какви мощности или HAREC и CERT.

Желанието ми е съвсем законно да си притежавам двубандер и да минавам през репитрите за което ми трябва въпросния инициал. Искам също да си монтирам външна антена на автомобила което направо си е светофар за другарите с фуражки.

Това е причината да се напъвам за инициал

Като не съм мислил на времето и не съм си събирал документите вината си е изцяло моя за което сега ще си сърбам попарата на глупоста

По този повод извинявай че ти губя от времето и благодаря за вниманието и коментарите по моя проблем.

73,
                    Милен
                    Последно редактирано от milen76; 10-03-10, 09:56.

Коментар

Дано скоро се съберете 5 души, че да насрочат дата. Подавайте заявления и успех.
                      73. Анна

Коментар

Здрасти
                        аз съм единия от тези кандидати.
                        Лично ли се подават?

Коментар

Здравейте. И аз имам сходен проблем, затова реших да пиша тук и да не отварям нова тема. Имам разрешително за радиолюбителска правоспособност клас 3 от февруари 2000г., но нямам инициал. Какъв е реда и какви са необходимите документи да се сдобия с инициал?

Коментар

Здравейте,
                            Отговарям по ред.
                            Не е задължителн документите да се подават лично.
                            Всеки може да ги занесе.
                            Те са:
                            Заявление по образец./ Има го на сайта на КРС/
                            Заявлението е едно за всичко, попълвате, каквото ви трябва;
                            Копия от стари документи/ Ако трябват/;
                            Снимка паспортен формат/ Ако ще се издава свидетелство за клас/;
                            Внесена такса / номера и датата на квитанцията се попълва в долния десен ъгъл на заявлението./
                            Таксите са: 28 лв за явяване на изпит, 5 лв за подновяване на документи, инициал и др. и по 20 лв, за CEPT и HAREC.
                            Дано не съм забравила нещо в този късен час.
                            73 и успех. Анна

Коментар

От: До: Има ли процедура за пререгистриране от клас "Д" към клас 2

Здравейте,
                              Нов член съм на форума,където попаднах след като потърсих информация за своя двубандер - Wouxun KG-UVD1P.
                              Бих искал да задам въпрос към участниците в темата и по специално към anna.
                              През 2001 год.получих Удостоверение за регистрация на основание чл.24 от Обща лицензия 207,за
                              осъществяване на далекосъобщителна радиолюбителска дейност чрез лична любителска радиостанция с
                              повиквателен знак LZ1GBY.Притежавам разрешително за радиолюбителска правоспособност клас 2.
                              Преди време разбрах,че след някой изменения в закона,клас 2 се приравнява на клас 1.
                              И оттук въпроса ми е:
                              1. Наистина ли са настъпили такива изменеия в закона и какво следва да направя за да се пререгистрирам
                              за клас 1,за да имам право и на останалите честотни ленти предвидени за този клас?
                              2. как да постъпя за да получа международни свидетелства CEPT и HAREC и къде мога да видя списък на страните подписали CEPT споразумението?
                              Ще бъда благодарен да получа някаква полезна информация.
                              Предварително Благодаря и Поздрави
                              73!LZ1GBY

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X