Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По какво мога да позная дали съм радиолюбител?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• По какво мога да позная дали съм радиолюбител?

Здравейте,
    Според Техническите Изисквания http://radiohobby.hit.bg/Tehnicheski%20iziskvaniq.pdf би трябвало да съм радиолюбител.

Чл
    . 4. Електронни съобщения чрез радиосъоръжения от любителската радиослужба
    могат да се осъществяват само от лице
    , което притежава разрешително за
    правоспособност на радиолюбител или хармонизирано радиолюбителско свидетелство

(HAREC),
    наричано по нататък "радиолюбител".

Чл
    . 5. Радиосъоръженията от любителската радиослужба могат да се използват
    само от радиолюбители
    .

Имам свидетелство за радиолюбител от 1998 година издаден от КПД.

Проблема е, че нямам опознавателен знак на станцията.
    Но всъщност такъв трябва ли ми? Според Техническите Изисквания:

6.
    да не излъчва носеща честота, сигнали или съобщения, ако не се е
    идентифицирал посредством опознавателния си знак
    , както и да не използва за целта
    чужди
    , недействителни или съкратени опознавателни знаци;

Това означава, че трябва ясно и сило на извикам LZ и слет това мога да смело да натискам копчето и да предавам без да ми е необходим този знак, който така или иначе не може да бъде чут в ефир.

Подучух, че трябвало да плащам за пререгистрация. Някой може ли да ми каже с кой закон са обявени за невалидни свидетелствата на всички радиолюбители и за това трябва да си ги издават отначало. По принцип не е пробелм пак да си кихна таксата, която вече съм кихнал, притеснява ме в други ден пак да не се наложи да кихам, че туко виж от всичкото това кихане се разболея.

Та въпроса ми е: Радиолюбител ли съм, с всичките му произтичащи права и задължения?

До: По какво мога да позная дали съм радиолюбител?

Отиди да ти издадат инициал ....... и си готов ...

73!
    LZ1YAM
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ако скоро пак ще кихаш, то ще е по вина на EC, или някой друг умньо, но не ми се вярва. А пререгистрация от време на време така или иначе е нужна, иначе стават доста мъртвите души.

Отиди да ти преиздадат удостоверението, ако има нужда, и да ти издадат опознавателен знак, който така или иначе ти трябва, и той НЕ Е НА СТАНЦИЯТА, а е ТВОЙ ЛИЧЕН.

Успех!
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Отиди да ти преиздадат удостоверението, ако има нужда, и да ти издадат опознавателен знак, който така или иначе ти трябва, и той НЕ Е НА СТАНЦИЯТА, а е ТВОЙ ЛИЧЕН.

Успех!

Едно време трябваше за инициял да се опише точно апаратурата, която седи зад него. Имаше "ПРИЛОЖЕНИЕ към Заяврение за регистрация по Обща лицензия за радиолюбители(Z207)"
        с описание на "Тип(търговска марка), Фабричен номер или любителска конструкция, Мощност, Честотни ленти, Класове на излъчване". Сега до колкото виждам е останало само геогравското положение. Каква е процедурата, ако примерно имам опознавателен знак LZ1... и живея в Петрич и в следващия момент се преместя със семейството ми да живея в Шабла. Винаги ли ще трябва да ползвам LZ1.../2 или ще трябва да изпратя някакаво уведомление, че е сменен адреса и геогравското положение и да имам знак LZ1... в северна България, което е не може да стане според лицензия 207.

Коментар

Сега няма такива простотии. Вземи си знак по текущото положение, и толкоз. После ако се преместиш, звъниш и ги питаш, но според мен не трябва да се взима нов.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вземи се обади в КРС на г-жа Велинова - 9492188 и си уреди проблема. Инициала е лично твой, а ти можеш да използваш различни радиостанции с него и ти е за винаги. 73 Анна
            P.S. Ако имаш някакви проблеми - пиши л.с.
            Последно редактирано от Pacific; 29-09-09, 20:13.

Коментар

20 дена по-късно вече имам писмо от КРС, че съм радиолюбител.
              Sparkybg, как мога на лично съобщение да ти изпратя подробностите за Клуб радиолюбители. Нещо в интерфейса ми не виждам от къде мога да изпращам ЛС.

Коментар

Малък си още ,затова.
                Все още нямаш права да изпращаш лс.Правила на форума.
                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Трябва да се подаде заявка от "Персонални настройки" -> "Членство в групи", стига да имаш достъп до това подменю. Щом имаш инициал, веднага ще те одобря за подфорума.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X