Здравейте,
Според Техническите Изисквания http://radiohobby.hit.bg/Tehnicheski%20iziskvaniq.pdf би трябвало да съм радиолюбител.
Имам свидетелство за радиолюбител от 1998 година издаден от КПД.
Проблема е, че нямам опознавателен знак на станцията.
Но всъщност такъв трябва ли ми? Според Техническите Изисквания:
Това означава, че трябва ясно и сило на извикам LZ и слет това мога да смело да натискам копчето и да предавам без да ми е необходим този знак, който така или иначе не може да бъде чут в ефир.
Подучух, че трябвало да плащам за пререгистрация. Някой може ли да ми каже с кой закон са обявени за невалидни свидетелствата на всички радиолюбители и за това трябва да си ги издават отначало. По принцип не е пробелм пак да си кихна таксата, която вече съм кихнал, притеснява ме в други ден пак да не се наложи да кихам, че туко виж от всичкото това кихане се разболея.
Та въпроса ми е: Радиолюбител ли съм, с всичките му произтичащи права и задължения?
Според Техническите Изисквания http://radiohobby.hit.bg/Tehnicheski%20iziskvaniq.pdf би трябвало да съм радиолюбител.
Чл
. 4. Електронни съобщения чрез радиосъоръжения от любителската радиослужба
могат да се осъществяват само от лице, което притежава разрешително за
правоспособност на радиолюбител или хармонизирано радиолюбителско свидетелство
могат да се осъществяват само от лице, което притежава разрешително за
правоспособност на радиолюбител или хармонизирано радиолюбителско свидетелство
(HAREC),
наричано по нататък "радиолюбител".
Чл
. 5. Радиосъоръженията от любителската радиослужба могат да се използват
само от радиолюбители.
само от радиолюбители.
Проблема е, че нямам опознавателен знак на станцията.
Но всъщност такъв трябва ли ми? Според Техническите Изисквания:
6.
да не излъчва носеща честота, сигнали или съобщения, ако не се е
идентифицирал посредством опознавателния си знак, както и да не използва за целта
чужди, недействителни или съкратени опознавателни знаци;
идентифицирал посредством опознавателния си знак, както и да не използва за целта
чужди, недействителни или съкратени опознавателни знаци;
Подучух, че трябвало да плащам за пререгистрация. Някой може ли да ми каже с кой закон са обявени за невалидни свидетелствата на всички радиолюбители и за това трябва да си ги издават отначало. По принцип не е пробелм пак да си кихна таксата, която вече съм кихнал, притеснява ме в други ден пак да не се наложи да кихам, че туко виж от всичкото това кихане се разболея.
Та въпроса ми е: Радиолюбител ли съм, с всичките му произтичащи права и задължения?
Коментар