Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиолюбителски състезания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Радиолюбителски състезания

Здравейте,
    не можах да се сдържа да попитам има ли съфорумци,които
    биха опитали да работят или вече са се пробвали в състезание на КВ или УКВ ? Какво ви е мнението ?
    Презентация на К1ТТТ що е то състезание ( за съжаление на английски ) :http://www.k1ttt.net/misc/hcra_intro_to_contesting.pdf
    И един сайт със статии на руски относно състезанията от Александър 4L0A / D4B - един от най-добрите контестмени в света :http://contesting.at-communication.com/
    Участието в състезание/contest/ е един от най-лесните начини да се
    изработи рядка или далечна страна както и да се усъвършенстват
    възможностите на оператора да работи в условия на препълнен обхват и смущения.1500 - 2000 връзки за уикенд са напълно постижими за станция със средно добри антени и апаратура при участие в големи състезания.Разбира се голяма част от радиолюбителите ненавиждат
    състезанията тъй като обхватите се препълват през уикенда.
    В този уикенд от 1500 LZT в събота до 1500 LZT в неделя ще се проведе CQ-M contest на КВ - една добра възможност да се послуша
    един динамичен контест.

73, Наско
    На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

До: Радиолюбителски състезания

Първоначално публикуван от LZ3YY Преглед на мнение
    ......
    Участието в състезание/contest/ е един от най-лесните начини да се
    изработи рядка или далечна страна както и да се усъвършенстват
    възможностите на оператора да работи в условия на препълнен обхват и смущения.1500 - 2000 връзки за уикенд са напълно постижими за станция със средно добри антени и апаратура при участие в големи състезания.Разбира се голяма част от радиолюбителите ненавиждат
    състезанията тъй като обхватите се препълват през уикенда.
    В този уикенд от 1500 LZT в събота до 1500 LZT в неделя ще се проведе CQ-M contest на КВ - една добра възможност да се послуша
    един динамичен контест.

73, Наско
    Напълно съм съгласен, днес след обед ще съм на линия за контеста.Смятам да изпробвам две нови антени (за моя антенен парк) за полева и мобилна работа.
    Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Ето и сайта на контеста - http://www.cq-m.andys.ru/rules_ru.html,
      "Миру-Мир" 2009 г., организиран от съюза на Руските радиолюбители.
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

След обед имаше интересно прохождение на 18 мегахерца.С LZ5UL бяхме мобилни извън София и успяхме да се възползваме от прохождението.
        Открихме в 15.48 LZTime с ES1TU http://adok.dyndns.org/logbook , после JH5AVM , JH3NGD,A71CT и черешката на тортата CT2JHU първо с 5 вата/57 за финал проба с 1 ват и получихме рапорт 55.
        Успяхме и да тестваме антена HB9SL и да коригираме размерите и.
        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

CT2JHU даже те е пуснал в клъстера че се чуваш с 1 Ват.
          Най - накрая в състезание да се отвори спорадик на 21/28.
          Вече си мислех че напразно съм ги правил тези антени и ще са само за украса на пейзажа .
          Общо на всички обхвати - 1284 Връзки за 24 часа само на телеграф.
          На 28 - 129 връзки предимно с Украйна и UA3/UA6 , които направо отнасяха радиото,nаправих и няколко UA9. JA6WIF беше стабилно на 559 - за първи път тази година Японец се чу на 28 ама 100 Вата не стигат да се допълни прохождението .
          Пожелавам успешен летен сезон и много интересни връзки ..

73, Наско
          На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

CT2JHU даже те е пуснал в клъстера че се чуваш с 1 Ват.
            Най - накрая в състезание да се отвори спорадик на 21/28.
            Вече си мислех че напразно съм ги правил тези антени и ще са само за украса на пейзажа .
            Общо на всички обхвати - 1284 Връзки за 24 часа само на телеграф.
            На 28 - 129 връзки предимно с Украйна и UA3/UA6 , които направо отнасяха радиото,nаправих и няколко UA9. JA6WIF беше стабилно на 559 - за първи път тази година Японец се чу на 28 ама 100 Вата не стигат да се допълни прохождението .
            Пожелавам успешен летен сезон и много интересни връзки ..

73, Наско
            За 28 интересна информация....но вече се бяхме изморили с LZ5UL от доработката на антените и хич не ни дойде на ум да пробваме и 28 мегахерца.
            Яко си поработил на телеграф...браво!!

Коментар

Абе дойде ми на ум, ама си затраЯх...
              Последно редактирано от Lazar; 12-05-09, 01:54. Причина: пг

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Абе дойде ми на ум, ама си затраЯх...
                Нищо, стягай се утре завършвам една триелементна антена за 28 мегахерца и при следващото излизане ще я развръщаме за проби и донастройка.
                Може да изкараме късмет пак с някой спорадик.

Коментар

Снощи - 16.05 около 20 часа имаше страхотен спорадик на 28 и 24,9 МХц. За около 30 минути направих над 40 връзки на 24,9 от които 2 нови страни за мен . Тази сутрин в 06:20 докато се събуждах за
                  Балчик контест на 3,5 се чуваха в Мanchester Mineira contest следните Южноамерикански станции:
                  PY0FF - 579 , CW5W - 559 , PT2ZHA - 589 , другите не ги запомних.
                  Не си спомням на 80 метра така чисто да се е чувала Южна Америка и
                  най-интересното е че почти никой не ги викаше.Разбира се със 100 Вата не се получи връзка ,май ще трябва по-мощник. Слънцето вече
                  беше изгряло, и което е още по-интересно Европа се чуваше на същото ниво.

73, Наско

Коментар

Снощи - 16.05 около 20 часа имаше страхотен спорадик на 28 и 24,9 МХц. За около 30 минути направих над 40 връзки на 24,9 от които 2 нови страни за мен . Тази сутрин в 06:20 докато се събуждах за
                    Балчик контест на 3,5 се чуваха в Мanchester Mineira contest следните Южноамерикански станции:
                    PY0FF - 579 , CW5W - 559 , PT2ZHA - 589 , другите не ги запомних.
                    Не си спомням на 80 метра така чисто да се е чувала Южна Америка и
                    най-интересното е че почти никой не ги викаше.Разбира се със 100 Вата не се получи връзка ,май ще трябва по-мощник. Слънцето вече
                    беше изгряло, и което е още по-интересно Европа се чуваше на същото ниво.

73, Наско
                    Мдааа, вчера(17.05) цял следобед бях на полето и работих само на 28 и 18 .Прохождението на 28 беше много добре, цяла Европа беше в ефира и се чуваха американци, но за съжаление само ги чух.Португалците и испанците ги работеха без проблем.Направих една нова страна .На финала работих с DO1DEL/M , който се оказа със същия мобилен сетъп като моя.
                    Не пробвах 24 мегахерца, защото навалицата на 28 беше толкова голяма, че не ми се искаше въобще да се местя на друг банд.
                    Наско благодаря за инфото , при следващ такъв спорадик задължително ще проверявам и 24 мегахерца.

П.П.А като българин най-много ми харесаха думите на 4X4FR - Rafi от Тел Авив -....i was in Bulgaria.
                    ACOM, best amplifier ever!
                    Последно редактирано от Keltis; 18-05-09, 08:44.

Коментар

19.05.2009 15.00 LZ Time добро прохождение на високите обхвати.Японци на 18 мегахерца , цяла Европа на 21 и 28 мегахерца.

Коментар

Този уикенд ще се проведе Russian DX Contest.
                        Условията са на www.rdxc.org
                        От 1400 Българско време в Събота до 1400 в Неделя.
                        Изключително динамичен и със много участници не само от Русия
                        а и от целия свят.

73, Наско

Коментар

Слушах го снощи онлайн през SDR-a на LZ1QRM.
                          Голям кеф! На целия банд, нямаше къде кърфица да падне. Уплътнено и на телеграф и на цифра и на телефония. Удоволствие е да слушаш оператори-машини Някои предаваха пореден номер 6xx, докато други едвам бяха стигнали 1xx.
                          Аз имам още мнооого хляб да изям, докато проработя на КВ, камо ли да се пробвам на контест, но въпреки всичко, кефа беше голям.

73
                          LZ1NJS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X