Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Забавления с радиостанция :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: забавления с радиостанция

Със всякакви луминисцентни и почти всякакви газоразрядни става. Става и с екрана на осцилоскоп, а също и по-стар (чернобял) телевизор.

Коментар

До: забавления с радиостанция

Лампата се пали на 5W без проблем, но най лесно ставаше на някаква определена честота. Ще питам един приятел дето ме светна едно време.

Коментар

От: забавления с радиостанция

Не става въпрос за честота и мощност. Много сме си играли преди години с този ефект. Такава лампа може спокойно да се запали с около 1W на 145MHz. Но тънкия момент е в антената. С четвърт вълна няма да се получи дори на 10W. Но с малка гуменка - да. И колкото е по-къса, толкова по-малка мощност ще е необходима. Един колега от Шумен си беше направил антенка около 5см., в резонанс на 2м. С нея лампата се палеше (на 2,5W) от около 2-3см. разстояние без никакво почукване. Изглежда е важна разликата в потенциалите в основата и върха на антената. А колкото са по-наблизо двете въпросни точки (колкото е по-къса антената) толкова ефекта е по-голям. Другото което лично съм пробвал е да окача с конец GP 5/8 ланда на 144MHz в стаята, но завързан за луминесцентна тръба 40W. Разстоянието между върха на граундплейна и лампата беше около 20см. Естествено целта ми тогава не беше да запаля лампата, а да видя дали със "стайна" антена ще мога да прехвърля Стара планина. Но се оказа, че лампата светва почти наполовина при мощност около 30W

Коментар

Ха ха ..става и още как ...правя подобни демонстрации за един обяд....!
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Да работии аз пробвах с моята автомобилната 25В много интересноо хахах
            Най ми е хубаво да ми е хубаво като ми е хубаво ми е наи хубаво:lol::lol:
            Кирил Георгиев 0877570315

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X