Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Технически проблем с комутатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Технически проблем с комутатор

Здравейте
    В търсене на лош контакт и опит за отваряне на буксата на комутатора се стигна до разкъсване на кабелите (виж прикачената снимка). Станцията е полу-самоделна, на двуметровия обхват (този модел е използван масово за вграждане във ,,ведомствени" автомобили).
    Има ли някой идея кой кабел към кой щифт на буксата се запоява
    Благодаря предварително.
    Прикачени файлове
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

До: Технически проблем с комутатор

Колега,би трябвало да сложиш снимка и на радиостанцията,за да спестиш главоблъсканица.
    Запознат съм с проблема ти и ти прилагам следния зип на радиостанция ЛЕН-БМ преправена за 144
    Вътре има и описание на платките за да си сигурен и да ги сравниш.За съжаление без отваряне на станцията няма да минеш,освен ако не обичаш рисковете.
    Успех
    Прикачени файлове

Коментар

Колега,
      за твой късмет в работилницата на баща ми намерих два такива микрофона.Този куплунг не виждам как може да се разглоби без да се скъсат кабелите.
      Затова отворих микрофона и го прозвъних.
      И така : поглед от страната на спойките , водача на буксата гледа към теб , по посока на часовниковата стрелка,
      3 4
      2 7 5
      1 6
      I I е водача на буксата

1 - син/зелен - на твоята снимка е по-скоро син ама от годините потъмнява
      2 - кафяв - при теб изглежда по-скоро розов
      3 - свободен
      4 - жълт
      5 - бял
      6 - свободен
      7 - червен

Втория микрофон беше същия но със букса от Лен и се ползват само три кабела.Виж Ленската букса се отваря много лесно но това не ще.
      Дано съм бил полезен

73, Наско
      На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Нещо не се получи с картинката:

Ь 3 4
        Ь 2 7 5
        Ь 1 6
        Ь I
        На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Не знам защо ама пак не стана
          Дано си ме разбрал , 7 е в средата
          а 1 е в ляво от водача ,поглед откъм спойките

73,Наско

Коментар

Наско,за малко не се въздържах да напиша този пост.
            Ако си забелязал, Емануилис е написал, че станцията е преправена (полу-самоделна)
            Може и да си прав,но ако не си -едва ли ще ти е приятно тя да изгори благодарение на твоите съвети

Коментар

Няма да изгори защото микрофона на снимката е с оригиналната букса на Пирел
              а и както се спомена тя е толкова гадна ,че надали някой ще я разглоби само за да промени разположението на кабелите.
              Предполагам че станцията като цяло си е фабрична на Пирел а само е пренастроена на 2 метра, което не включва промени по микрофона.
              Разбира се най-добре е да се отвори станцията и да се проследят
              кабелите,ако има съмнения.

73,Наско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X