Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да слушаме ФМ трансмитера в автомобила качественно: образователна тема.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да слушаме ФМ трансмитера в автомобила качественно: образователна тема.

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
    Цъ. Прехвърлих четирийсетака в предимно ето такива работни условия,
    затова и попитах коректно ли работи този тонгенератор.
    100% сигурност нямаш. Може да чуваш самовъзбуждания или изкривявания, на усилвателя или говорителите, или разни ефекти от квантизацията например.

...което ме подсети че довечера преди теста ще пусна системата на 192К/24бита преди да пробвам, или просто ще премеря изхода за слушалки с осцилоскоп.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да питам: защо се мъчите с тия гадни транЗмитери, а не си запоите aux извод на радиото или не ползвате по-мързеливия вариант, ако говорим за оригинална музика?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CD_Car_Cassette_Adapter.jpg
Прегледи:1
Размер:45.2 КБ
ID:5718774
      Аз ползвам такова в бембевето, защото не ми се занимава с пластмасови адаптери и щуротии, за да мина към употребата на стандартен ресийвър, който пък след това ще ме ангажира да монтирам други говорители и т.н.. За сега работи добре, ръгам го в телефона и кеф ти музика, кеф ти handsfree
      С "Фармахим" - непобедим
      Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
        ...
        Аз ползвам такова в бембевето, ...
        Баш такова замина скоропостижно в кофата за боклук, щото вкарваше куп смущения в звука.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Моето е малко по-различно, снимката съм я качил за обща представа. Хватката е, че звука от телефона го закотвяш на 40-50% и след това усилваш от касетофона, иначе наистина се случва да криви.
          На това от снимката проблемите му се въртят около буксата. Една мадама с такова преди ми рИвеше, че звучало зле и губело ляв канал. Запоих и в бързината нов жак (от тия по 2 лева, не по 0,2) и файрон... Още свири (адаптера )
          С "Фармахим" - непобедим
          Дизел - само дънки!

Коментар

Да питам: защо се мъчите с тия гадни транЗмитери, а не си запоите aux извод на радиото или не ползвате по-мързеливия вариант, ако говорим за оригинална музика?
            [ATTACH=CONFIG]871618[/ATTACH]
            Аз ползвам такова в бембевето, защото не ми се занимава с пластмасови адаптери и щуротии, за да мина към употребата на стандартен ресийвър, който пък след това ще ме ангажира да монтирам други говорители и т.н.. За сега работи добре, ръгам го в телефона и кеф ти музика, кеф ти handsfree
            Аз също захвърлих такова, идеята нещата да минават през главата за четене на магнитна лента не е добра.
            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
              Аз също захвърлих такова, идеята нещата да минават през главата за четене на магнитна лента не е добра.
              Идеята ми е пределно ясна и вероятно дава фира ако някоя от двете глави е замърсена. Или пък работи добре само на бмв-та, знам ли

Щом не ви харесва, разглобявате, запоявате кабел с 3.5 мм жак и това е.

В този ред на мисли - я кажете от къде да намеря адаптер (пластмасов панел) за монтаж на стандартен ресийвър в Терано 2? Фабричният псевдо-касетофон е тотал щета, една мацка до скоро напираше, а аз обиколих всички ...мекс-и и от всякъде вдигат рамене. В панела се намира и бутона за аварийните.
              С "Фармахим" - непобедим
              Дизел - само дънки!

Коментар

Ето, ама подозирам че няма да ти хареса.... качеството.
                https://incartec.co.uk/pages/Product.aspx?P=3946

Иначе, ако случая е такъв:
                http://www.fitaudio.com/?View=entry&EntryID=109

Не виждам причина да не може да се ползва пластмасата от старото. Просто трябва да се изреже внимателно.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При всичките тия "притурки" проблемът, е че са орязани още при зараждането си. И радиото и касетите имат техническо ограничение и в повечето случаи носят до 12-15 кхз. Съответно още от време оно произвотелите са свикнали и си правят плеърите по тези ограничения. Затова и фм плеърите и касетните адаптери никога няма да звучат по-добре от радио и касетка.
                  Първоначално публикуван от Traqn Savov Преглед на мнение
                  Ти си някакъв извънземен чиляк

Аз току що разбрах че на около 8 килохерца уредбата ми прави някакъв невероятен пик, това може и да е от начина по който съм разположил говорителите в помещението трябва да ги разместя малко, пика наистина е отвратителен
                  100% имаш стоящи вълни/интерференчни мин/макс. Разходи се из стаята да чуеш за какво става въпрос . Особено силно изразени са с тези генерирани тоневе. Единственото универсално лечение е тиха стая.
                  Последно редактирано от _kalata_; 14-06-16, 15:03.

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                    При всичките тия "притурки" проблемът, е че са орязани още при зараждането си. И радиото и касетите имат техническо ограничение и в повечето случаи носят до 12-15 кхз. Съответно още от време оно произвотелите са свикнали и си правят плеърите по тези ограничения. Затова и фм плеърите и касетните адаптери никога няма да звучат по-добре от радио и касетка.
                    Има и доволно качествени, например ето ти какво дава някаква си глава:

Име:1000ZXL_TDK_MA_XG_Bias_Under.gif
Размер:33.3 КБ
ID:5718779

А това е със все касетата, на някаква Yamaha (едното е АЧХ на записания шум, другото АЧХ на възпроизведения).

Име:TDK_MAXG_WN_FR_m20dB.gif
Размер:19.4 КБ
ID:5718781

Сега, колко от автомобилните музики са в състояние да свършат това е друг въпрос. А съвсем друг въпрос е колко от заместителите на касетките могат да излъчат това към главата. Не мога да гадая, ама предполагам че в заместителя има втора глава, която стои срещу първата, и която надали е особено качествена, предвид от къде идва.

Коментар

адаптер (пластмасов панел) за монтаж на стандартен ресийвър в Терано 2?
                      Аз моя го взех от Елимекс. В каталога с продукти - автоелектроника - панели и адаптори. И понеже съм хитър , потърсих и откъде ги внасят - tme.eu , доколкото видях полски производител . На техния сайт търсачката на продукти е по-добра, а като си извадиш номер на изделието ( напр. RAM-40.083.2 ) го казваш на каката в тукашния магазин и ( евентуално ) ти го доставят. В каталога на Елимекс няма всички артикули .

Коментар

Те долби касетките на филипса пуснати по нищо не се отличаваха от ЦД-то
                        Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

https://en.wikipedia.org/wiki/High_fidelity

https://en.wikipedia.org/wiki/DIN_45500-1
                          И следващите ДИН ове.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                            След МНОГО изхвърлени такива джаджи от колата на жена ми ( VW NEW BEETLE ) , че там оригиналното радио е с изчанчена форма, с касета и без други входове, и не става да пъхнеш друго, най-накрая открих голям избор на пластмасови адаптери за приспособяване. Това за битъла беше 10 лева, влиза на мястото на оригиналното и си слагаш каквото ти е кеф радио. По спомен най-скъпите стигаха докъм 40 - 50 лв. Ако не нарушава правилата - това в Ели...екс.
                            Последно търсих и за Санта Фе- имаше , ама там минах пак с 10 лв за едно чекмедже - да мина от 2ДИН на 1ДИН.
                            За Киа Сеед 2008 независимо за 1 дин или 2 дин ми трябва на нормална цена
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              За Киа Сеед 2008 независимо за 1 дин или 2 дин ми трябва на нормална цена
                              Първо да вметна , че съм им само клиент.
                              Ето тук '' полския '' сайт ( аз ги нарекох за полски, може и да не са ) : http://www.tme.eu/en/katalog/car-aud...ul&s_order=ASC
                              Оттам си намираме за Кия Сийд след 2007 вариант с 2дин или 1дин :
                              http://www.tme.eu/en/katalog/car-aud...316%3A21129%3B
                              и се обаждаш на Елимекс и ги питаш имат ли/могат ли да ти доставят съответно RAM-40.210 или RAM-40.210.2 , защото конкретно тези номера ако ги сложиш в тяхната търсачка не излизат, но пробвай по телефона.
                              Последно редактирано от ивайло; 14-06-16, 19:06.

Коментар

А ето тук и това за битъла, което го няма в тукашната търсачка и струваше 10 лв. : http://www.tme.eu/en/katalog/car-aud...26%3A20978%3B7

RAM-40.081.2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X