Може ли да е реална тая работа, имам един тунер, сън не ме лови да се прибера и да го изровя. Ясно е, че за кой знае каква чувствителност не можем да говорим, ама... нереално добре звучи.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скенер 80-800 MHz от PCI тунер?
Свий
X
-
От: Скенер 80-800 MHz от PCI тунер?
Да ти припомня тази тема ?Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнениеhttp://forum.predavatel.bg/viewtopic...=7882&start=20
Може ли да е реална тая работа, имам един тунер, сън не ме лови да се прибера и да го изровя. Ясно е, че за кой знае каква чувствителност не можем да говорим, ама... нереално добре звучи.Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD
-
Нещо не видях връзката. Става въпрос да си направиш радиоприемник за посочената лента. От PCI TV тунер за аналогов прием. Моят има и радио, има логика да стане! Няма общо с телевизията.
http://sergei.by/archives/FMRadio28/981498.htm е тука го има жив линк.Последно редактирано от Rabin; 08-04-14, 21:45.
Коментар
-
Има връзка. Колегата предполагам е искал да те насочи , че вече има много по портативни варианти които можеш да си ги разнасяш с теб и ползваш с лаптоп. С DBV-T USB тунер и с неоригиналните драйвери и софтуер се получава супер готин приемник от 20Мхц - 1800 Мхц и спекрален монитор с 3 Мхц лента. Ето го моят тунер. Важна особенност е , че не става с всеки тунер . Трябва вътре да е с точно определен чип (вече забравих подробности. ще трябва време да поразровя и да си припомня).Мнение на Rabin
Нещо не видях връзката. Става въпрос да си направиш радиоприемник за посочената лента. От PCI TV тунер за аналогов прием. Моят има и радио, има логика да стане! Няма общо с телевизията.
http://sergei.by/archives/FMRadio28/981498.htm е тука го има жив линк.
Софтуерите които позвам са HSDR http://www.hdsdr.de/ и SDR# http://sdrsharp.com/ . Снимката долу е на HSDR с спектър от 395,800 - 398,800 Мхц. Има стандартните модулации и още много гъдели . Моят съвет е направо да минеш направо на този вариант.
Коментар
-
Точно ! Чипа трябва да е 820Т. Е4000 май вече няма.Моят тунер е същият. Аз използвам шарпа - кеф ти AIS, кеф ти ADS-B, колко му трябва на човекПървоначално публикуван от LZ1CWT Преглед на мнениеИма връзка. Колегата предполагам е искал да те насочи , че вече има много по портативни варианти които можеш да си ги разнасяш с теб и ползваш с лаптоп. С DBV-T USB тунер и с неоригиналните драйвери и софтуер се получава супер готин приемник от 20Мхц - 1800 Мхц и спекрален монитор с 3 Мхц лента. Ето го моят тунер. Важна особенност е , че не става с всеки тунер . Трябва вътре да е с точно определен чип (вече забравих подробности. ще трябва време да поразровя и да си припомня).
[ATTACH=CONFIG]699954[/ATTACH]
Софтуерите които позвам са HSDR http://www.hdsdr.de/ и SDR# http://sdrsharp.com/ . Снимката долу е на HSDR с спектър от 395,800 - 398,800 Мхц. Има стандартните модулации и още много гъдели . Моят съвет е направо да минеш направо на този вариант.
[ATTACH=CONFIG]699953[/ATTACH]
Ся мъча това ама нещо не се разбираме още. Не иска да познае zadig-a.Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD
Коментар
-
Кажи какъв е чипсетът на твоя тунер, или поне модел. Доволен ли си как работи, в смисъл хваща ли нещо тая "флашка"? Не очаквам чудеса от тунера.Първоначално публикуван от LZ1CWT Преглед на мнениеИма връзка. Колегата предполагам е искал да те насочи , че вече има много по портативни варианти които можеш да си ги разнасяш с теб и ползваш с лаптоп. С DBV-T USB тунер и с неоригиналните драйвери и софтуер се получава супер готин приемник от 20Мхц - 1800 Мхц и спекрален монитор с 3 Мхц лента. Ето го моят тунер. Важна особенност е , че не става с всеки тунер . Трябва вътре да е с точно определен чип (вече забравих подробности. ще трябва време да поразровя и да си припомня).
Коментар
-
Напротив - можеш да очакваш чудеса от тунерчето. Имам същия и с външна антена кърти мивки. Ей ги на:
LZ1OAL
Коментар
-
Мда - номерът е във външната антена. Имам същата флашка и наистина след малко настройки "почти" върши работата на 1000 левов скенер
. Е, иска и як процесор на компютъра, но е възможно да го подкараш и с нещо под 2 гигахерца. На някой прилични радиа им "присаждат" изход към такива флашки и ги синхронизират за да работят заедно ...
Последно редактирано от upi; 11-04-14, 09:37.Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Коментар
-
Понеже помня бързоПървоначално публикуван от Rabin Преглед на мнениеКажи какъв е чипсетът на твоя тунер, или поне модел. Доволен ли си как работи, в смисъл хваща ли нещо тая "флашка"? Не очаквам чудеса от тунера.
, за да не те подведа го отворих и наснимах :
RTL-a:
тунера :
Като качество за тези цена (14$ от dealextreme-a ) е супер. Сравнено с нормална радиостанция недостатък е , че входа лесно се претоварва от близки силни сигнали. Пример :
С включено AGC и на двата чипа (добра чувствитесност) при излъчване с 1 ват и 5 м до антената става "мармалад" (горната част от "водопада" е външна антена без близки сигнали , а долната вече излъчвам 1 ват на 400Мхц):
Това може да се компенсира донякъде с настрйките за AGC, но за сметка на намелена чувствителност:
В заключение за мен е супер
.
Коментар
-
Гледам и не вярвам на ушите си. Магия направо. Тая малката джвъчка... и целия спектър в реално време! За радиостанция няма бюджет, но задължително ще взема подобна флашка.
п.с. Сега забелязах, че има още 10 кила техника около нея
.
Последно редактирано от Rabin; 11-04-14, 23:47.
Коментар
-
Антената е за обхвата, който искаш да слушаш. Има и готови и всякакви модели за домашна направа - кеф ти насочени, кеф ти с кръгова диаграма, кеф ти за един обхват, кеф ти за много... Универсална антена има, но упорито се спори, дали е открита и засекретена или все още никак не е открита
.
Най-лесния вариант е да опънеш една триметрова жица нагоре и една надолу, да изнесеш конструкцията на покрива и да свържеш флашката към така изработените жици посредством коаксиален кабел. Всичко по-добро от това е само бонус
Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Коментар
-
Преди седмица се мъчих с мойто тунерче (взето от ДХ) с неговата си антенка - не хвана абсолютно нищо (исках да хвана AIS i ADS-B)
Явно ще трябва да го поразхвърлям да видя с какъв чип е, пък и може антенката да прави фасони, че то не щеше да хване и телевизия устойчиво ..Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
С неговата няма да стане или поне и аз не хванах нищо но пък и предназначението и не е такова.Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнениеПреди седмица се мъчих с мойто тунерче (взето от ДХ) с неговата си антенка - не хвана абсолютно нищо (исках да хвана AIS i ADS-B)
Явно ще трябва да го поразхвърлям да видя с какъв чип е, пък и може антенката да прави фасони, че то не щеше да хване и телевизия устойчиво ..
За AIS използвам това защото е най-лесно за изпълнение и работи супер + ACARS и другите авио честоти в диапазона на антената.
За ADS-B това върши учудващо добра работа , пак защото беше най-лесно за изпълнение за експериментални цели.
Линкчета по темата вероятно вече прегледани
Засега толкова
Последно редактирано от bilbo27; 05-05-14, 20:08.Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD
Коментар
-
Aма чакай сега, това тунерче може ли да хваща и късите вълни ? Не е ли само за УКВ ? Доколкото се рових из темите се спрягат дължини - 2 метра за единия и 70 см. за другия обхват, но коя за кой обхват е не разбрах. Видях в една тема, един човек си беше направил антена, като на един винкел беше закрепил три алуминиеви тръбички с различни дължини. Такава антена ще ми върши ли работа и колко и кои обхвати се покриват с нея?Първоначално публикуван от upi Преглед на мнениеАнтената е за обхвата, който искаш да слушаш. Има и готови и всякакви модели за домашна направа - кеф ти насочени, кеф ти с кръгова диаграма, кеф ти за един обхват, кеф ти за много... Универсална антена има, но упорито се спори, дали е открита и засекретена или все още никак не е открита
.
Най-лесния вариант е да опънеш една триметрова жица нагоре и една надолу, да изнесеш конструкцията на покрива и да свържеш флашката към така изработените жици посредством коаксиален кабел. Всичко по-добро от това е само бонус
Освен това и други подробности не разбрах, то коаксиалния кабел има централен проводник и външна оплетка ама към какво да свържа централния проводник и към какво външната оплетка? И като имаш примерно три тръбички за три обхвата, трябва ли да пуснеш отделни коаксиални кабели от трите тръбички и в зависимост кой обхват искаш да слушаш да свързваш съответния кабел с приемника ?
Сега не съм много наясно каква диаграма ми трябва, искам да приемам всичко и отвсякъде, предполагам, че кръгова, щото няма да слушам точно определен предавател.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар