Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изпити за радиолюбители – колко са трудни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изпити за радиолюбители – колко са трудни?

Здравейте,

Решавах тестовете за провеждане на изпити за правоспособност на радиолюбители публикувани на сайта на КРС (за клас 2 и клас 1) и на първо четене изкарвам около 96-98% за клас 2 и 83-89% з клас 1.
    Искам да питам тези, които са се явявали скоро (последните 2-3 години) на изпит – има ли нещо общо това, което съм решавал... или?! Т.е. наистина ли е толкоа лесно или ще трябва още да се „потрудя“? Затруднявам се основно с „call sign”-овете на различните държави и Q кодовете. (не съм ги погледнал дори – признавам....)
    Защото попаднах на някакви примерни тестове с доста по-сложни въпроси от тези на станицата на КРС... та – ще взема ли клас 2 (и след 6 месеца – 1 или да ми трябва още „мощност“?

Поздрави ( и БЛАГОДАРНОСТИ...),
    Камен

От: Изпити за радиолюбители – колко са трудни?

Ако си взел тестовете от страницата на КРС и ги решаваш с гореописаните резултати, то, ще вземеш клас. Ако са някакви други, бог знае
    Но, като цяло, тестовете не са трудни, нямат за идея да те скъсат на тях, а да преминеш, научавайки това-онова. Някои хора не ги и поглеждат преди изпит. Други, като мен, ги прочитат преди изпита. Трети, за които Ват и Волт са чужди понятия, имат нужда от по-задълбочено занимание Зависи! Кому-как
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Въпросите от тестовете в сайта на КРС са същите, дето ще решаваш и на изпита. Естествено само на извадка от всичките де. И отговорите са поразбъркани като последователност.

За клас 2 ги прочетох веднъж преди изпита, и толкоз. За клас 1 имах един фалш старт, предимно извън "техническата" част, но пак процедирах така. Просто преди второто явяване ги прочетох 2 пъти.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами да – тези от сайта на КРС решавах и ми се сториха подозрително лесни. Явно при последвалото безсмислено търсене на „истината“ съм попаднал на нещо старо.

Ето 2 полезни линка за попадналите на тази тема:
        КРС: Информация за радиолюбители (тук има всичко необходимо - тестове, дати, изисквания, бланки и т.н.)
        ТЕСТОВЕ ЗА РАДИОЛЮБИТЕЛИ (решаване на тестовете online)

Пак благодаря,
        Камен

Коментар

Първоначално публикуван от Pacific Преглед на мнение
          Ако си взел тестовете от страницата на КРС и ги решаваш с гореописаните резултати, то, ще вземеш клас. Ако са някакви други, бог знае
          Но, като цяло, тестовете не са трудни, нямат за идея да те скъсат на тях, а да преминеш, научавайки това-онова. Някои хора не ги и поглеждат преди изпит. Други, като мен, ги прочитат преди изпита. Трети, за които Ват и Волт са чужди понятия, имат нужда от по-задълбочено занимание Зависи! Кому-как

Подкрепям колегата, целта на хората не да късат, а да се научат поне минимални неща които със сигурност са необходими за да може да се работи с такава апаратура. Поне някакъв старт да има.

Аз за клас 2 се подготвих много добре; за клас 1 четох деня преди изпита, но все пак раздел електроника го прескочих, понеже просто с това се занимавам; раздела с кодовете и нормативната уредба половината го знаех от клас 2; като цяло остана префиксите на страните и честотните ленти на диапазоните
          "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Както казаха и колегите по-горе. Частта с кодовете и нормативната уредба не е по-сложна от правилника за движение по пътищата Тя би трябвало да е по силите на всеки нормално развит мозък. Е, има малко зубрене, защото ако нямаш опит в слушане или радиовръзки от някой клубен инициал, някои неща просто не са ти се набили в главата. Но ако не за ден, то за два-три, могат със сигурност да се запомнят. Законовата база пък е добре да се познава от принципни съображения.

Ако наистина докарваш 96% и то без налучкване, то значи нямаш проблем с радиотехниката. Въпросите за клас 2 са в общи линии основни и лесни, а някои от отговорите са толкова грешни, че не можеш да ги сбъркаш Правил съм си експерименти да решавам чужди тестове за двата класа и въпросите по радиотехника са в един и същи диапазон на сложност, особено за ниския клас. Разликите са в нормативната уредба.

Дали да се пънеш след 6 месеца за клас 1 си е въпрос на личен избор. Гарантирано е, че за това време баш радиолюбител от световна класа няма да станеш Както книжката не кара кола, така и картончето от КРС не те предпазва да правиш глупости на КВ-то. Разликата само е, че вече ти ги чува цял свят

Коментар

Аве за клас 2 не са толкова лесни колкото казват всички,много лесно може да направиш 12 грешни отговора и ... срам,иска си четене,аз подцених нещата,а и не дават да се ползват жокери.
              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X