Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиостанциите и органите на реда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Радиостанциите и органите на реда

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
    Така де, после си пускаш жалба, уволняват някого или го мъмрат, но пък има възпитателен ефект.
    Вярваш ли, че ще уволнят някого??? Някои от тях са хванати с подкуп и пак не ги уволняват, а да не говорим за една радиостанция.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
      Чл. 80. Движима вещ се придобива по давност с непрекъснато владение в продължение на 5 години.
      Демек, имаш ли двама свидетели, които са те виждали с това радио през последните 5 години, не ти трябва нито фактура, нито каквито и да е други документи за собственост.
      Най-общо казано, в момента в който ме попитат дали може да видят станцията, казвам, че според това, което пише на гърба на картончето "..... на основание чл. 32 от закона за електронните съобщения и притежателят му придобива правата и задълженията (а именно, да не предоставяме и да не предаваме радиото на никой, който няма разрешително за правоспособност на радиолюбител, да го ползва) на радиолюбителски клас N". Ако все пак "куката" ти покаже своето "радиолюбителско картонче", можеш да му го покажеш и да му дадеш да го пробва, само ако поискаш . Тъй като полицаите радиолюбители не са много, теми като тази въобще съществуват. Проблемът на нашите полицаи е, че нямат представа за какво става дума и обикновено им трябва време за да разберат (понякога и по трудния начин). Повечето от 6-то и 4-то РПУ вече са по-наясно, но с цената на "здържани" колеги (и аз в кюпа) . Така де, после си пускаш жалба, уволняват някого или го мъмрат, но пък има възпитателен ефект.
      Хехе, интересно ми е да го видя този спор с ченге и как му казваш "Няма да ти дам станцията да я гледаш, щото не си радиолюбител"! ))))) Най-много да отнесеш някой пердах за "съпротива при арест" и да те приберат за "неизпълнение на полицейско разпореждане".... Та общо взето забрави да се дървиш баш по тоя начин на полицай....

Коментар

Ами, случва ми се по 2-3 пъти месечно. Често не съм сам, така че ако ме призовеш на съд, мога да ти доведа и свидетели . Виж, това с пердаха не си го и помисляй. Никой полицай няма да ти посегне. Може да те приберат до полицейското, след което получаваш писмо от прокурора, че не си извършил престъпление ..., но да си изядеш пердаха - нее, няма как да се случи нито на публично място, нито в полицейското... И общо взето, винаги се държа по този начин с тях.
        Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
        Вярваш ли, че ще уволнят някого??? Някои от тях са хванати с подкуп и пак не ги уволняват, а да не говорим за една радиостанция.
        Не е заради станцията, а заради отношението, което е взел по политически теми , както и още няколко неща, които си го предизвикал да изръси, докато те кара (или се вози до теб) към полицейското. Да не говорим за грубото и неправомерно отношение към теб, защото си отказал да му дадеш "да се разберете" ... И на всичкото отгоре, когато това му се падне трето наказание ...

За щастие повечето не се заяждат и се държат нормално.
        Последно редактирано от upi; 16-07-11, 01:15.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Малее като чета, пак чета и не вярвам това да е истина не може така всички ченгета да се заяждат за притежание на радиостанция.... Това да не е оръжие има ли закон в който пише че е забранено да притежаваш радиостанция? Знам за закони в които пише че е забранено употребата на радиостанция по ред причини.. но ако някой знае закон който забранява притежанието да го цитира тук!!!!! А ако няма такъв нека всички запомнят това за пред кухите[пардон} Куките
          LZ2DRD

Коментар

Виж тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...essage_1511212
            Този закон се отнася дори и за фенерчетата, защото и те излъчват радиовълни в видимата област, както и котката ти която излъчва инфрачервени фотони. И като те срешене чичко полицай си знаеш носиш папката с фактурите за пломбите и за очите ти, щото ако нямаш документите, все едно си ги откраднал. Е разбира се това не значи, че няма да полежиш 24 на основание че не си им симпатичен Добре дошъл в българия и приятен ден.

Коментар

Преекспонирате се с темата. Полицаите не са глупаци и знаят закона по-добре и от нас. Може да се пробва, ей така, да разнообрази деня си, но до бой или изземване......... Покажете на човека, че и вие знаете законите, ще си побъбрите, може и някой съвет да ви даде, и по живо, по здраво. Заядете ли се с лошо, не очаквайте добро отношение.
              Последната мъка на българските полицаи са радиолюбителите със станции в джоба.
              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

ок, не са глупаци, нека приемем, че са недостаъчно образовани.ма това не ги извинява, нали.ама...незнаието не оправдава наспазването на закона.

Коментар

ооо, не четох до края...това е последната цицка,от която могат някоя капчица млекце (разбирай паричка) да вземат

Коментар

Не възприемам такова мнение. И не защото съм идеалист, а защото и аз се разхождам със станция по улиците, и аз съм имал разговори с полицаи. И те са хора като нас, и те се борят с живота. Ти по твоя си начин, те по техния. Не казвам, че оправдавам десйтвията им, по скоро, че ги разбирам защо го правят. Аз не съм имал проблеми с тях, но дори и да имам, няма да променя мнението си.

ПП
                    Ползвай, моля, и главни букви за да не се налага да редактирам.

Коментар

Приемаш или не, не променя факта, че нашата полиция ни пази от...радиата ни.Поне 30 пъти са ме спирали заради антената на таралясника, и ме е спасявала само голямата ми уста.Един единстван път се наложи съпругата ми да се обади, за да вразумят знещите и овластени полицаи.Докато ме връщаха ме засипаха с извинения и така подредиха багажника, че остана още толкова място.

Коментар

Такъв факт не съществува, така че, няма да се наложи и да се променя. И повярвай ми, не голямата ти уста те спасявала, а фактът, че не си им бил интересен. Но това е друга тема, да спрем до тук.

Коментар

Съгласен съм, оспамихме темата.Само да те поправя, не безинтересен, а неплатежоспобен, по вашите разбирания.

Коментар

Да споделя пресния опит от вчера. Спряха ме в Казанлък, видя станцията и ме попита на каква честота е. Обясних му каква е станцията, след което явно ми записа номера на книжката и името, явно за да ме проверят, след което ми пожелаха лек ден. Така трябва да се постъпва правилно според мен... има и разбрани полицаи.
                            "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X