Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Старата любов......

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Старата любов......

До 1995 год.,живеех в Сливен и имах инициал LZ3YG...,само че в един момент по лични причини живота ми придоби странно развитие и трябваше да се изнеса да живея и работя на други места, Шумен, Варна, отново Шумен, като по настоящем продължавам да живея и работя в Шумен......
    Посъветвайте ме към кого мога да се обърна в Шумен или по принцип каква е процедурата да възстановя правата си......къде да потърся да прочета, какво трябва да направя за да мога отново да обърна подходящо внимание на това старо мое хоби....пък и вече финансовите възможности са други...... поддържа ли се все още клубната организация, както беше едно време???...

Благодаря предварително .... отчитам и факта, че самото радиолюбителско движение не е замряло, както много други неща в държавата ни...за съжаление....
    LZ3YG

От: Старата любов......

Здравей,
    Преди да отговоря имам нужда от малко инфо. Пазиш ли книжките от радиолюбителските изпити и расрешителното за радиостанцията ? Направи им копия и попълни едно от стандартните заявления от сайта на КРС www.crc.bg . Ако нещо не ти е ясно, питай тук,или на тел 02 9492188 г-жа Велинова. Май ще ти трябва и снимка паспортен формат.Въобще напиши ми с какви документи разпологаш, за да мога да отговоря адекватно.
    73. Анна 0888395635

Коментар

Първоначално публикуван от PARAPONERA Преглед на мнение
      До 1995 год.,живеех в Сливен и имах инициал LZ3YG...,само че в един момент по лични причини живота ми придоби странно развитие и трябваше да се изнеса да живея и работя на други места, Шумен, Варна, отново Шумен, като по настоящем продължавам да живея и работя в Шумен......
      Посъветвайте ме към кого мога да се обърна в Шумен или по принцип каква е процедурата да възстановя правата си......къде да потърся да прочета, какво трябва да направя за да мога отново да обърна подходящо внимание на това старо мое хоби....пък и вече финансовите възможности са други...... поддържа ли се все още клубната организация, както беше едно време???...

Благодаря предварително .... отчитам и факта, че самото радиолюбителско движение не е замряло, както много други неща в държавата ни...за съжаление....
      Здравей колега и Градски и аз от скоро съм радиолюбител макар че от преди 20 години от казармата притежавах клас 2 Радиотелефонист но ми се наложи да се явя на изпит защото военните класове не се приравняват към радиолюбителските.Пробвай както ти казва anna дано да стане. При мен не стана,но има и други вариянти които не са страшни явявяш се на изпит и си легитимен. Ако имаш въпроси пиши, тук хората са добронамерени към всички .
      LZ2DRD

Коментар

Здравей,
        Необходима ми е малко повече инфо. Какъв радиолюбителски клас си имал и през коя година си се явявал на изпита?
        73 Анна

Коментар

Здравейте Анна, притежавах конструкторски клас и дано не ме лъже паметта тогава беше трети, а на изпит се явявах 1992 - 1994 год., доста отдавна е......, а си спомням, че имаше издаден "коол буук" едно оранжево книжле с меки корици в което съществувах с повиквателния знак, адрес и телефон в Сливен, където живеех....спомням си бяхме в Казанлък на ежегодния събор и бях си го купил от там....мога даже да ти цитирам с кого пътувах тогава/LZ1WM/,тогава поддържах много приятелски отношения с LZ1TH,LZ3IG,LZ3WE,LZ5AN,който продължава да си работи в Нова Загора и се чуваме често, но само служебно,а с LZ5JD и LZ5MA/Не съм много сигурен за инициала му - Михаил Михайлов от Ямбол, бяхме колеги,както и с братя Заякови от София - LZ1 и LZ3OF/....за съжаление прекъснах всякакви връзки с тях...
          Ще Ви бъда много благодарен, ако успеете по някакъв начин да ми помогнете.....може би все някъде съществува някакъв архив...
          В Сливен остана да живее дъщеря ми и на 14 и 15,05,2011 год. бях на една конференция в Казанлък, като на връщане се отбих в Сливен и бях я помолил да потърси нещо свързано с миналия ми живот.....за съжаление бившата ми съпруга е унищожила или просто не е запазила нищо от този период.
          Единственото, което е останало от тогавашния ми живот там е ....... мачтата на покрива на блока.......все още не е мръднала.....естествено без антена.....
          LZ3YG

Коментар

Здравей,
            Ще помоля г-жа Велинова да провери в архивите. Поне ще и е по-лесно, като знае горе-долу годините. Ако не успее да намери - приготви се за изпит за 2-ри клас в Казанлък. Ще съм в София след 04.06.2011 и тогава ще продължиме.
            73. Анна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X