Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фен клуб на Международната космическа станция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фен клуб на Международната космическа станция

Ето тука е линка
    ISS Frequencies

Още:
    Live real time satelite tracking ISS (Zarya)
    Интересно е: 5 day prediction

Някой има ли опит?
    Публикувайте отговор

От: Фен клуб на Международната космическа станция

Мдаааа, вярно интересно. След малко един сателит на Иридиум ще мине над нас
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Не съм поддръжник на популяризирането на тия неща. Много отдавна ми подсказаха честотите, понякога ги слушам. Когато ми стане съвсем тегаво на душата. Земята не чувам, антените са далече. Космонавтите чувам. И те ще ме чуят ако натисна комутатора, но знам че не бива. Ония хора нямат нашите проблеми, но имат други, които изобщо не са по-лесни от нашите. Не си струва да им досаждат.

Коментар

Е, сега... Тегаво, тегаво, колко да е тегаво на тая душа

Аз на заря-та също не досаждам, но на нея все пак има и репитер. Пък и по доста други птички има къде бийкъни, къде репитри. На АО-51 често е проблемно да се доредиш. Куцо, кьораво и преди всичко глухо, не си настроило приемниците (доплери, шифтове, скуелчове) обаче навързало стъпалата и антените и духа ли, вика ли, маже ли... Иначе е интересно да чуваш на УКВ от Казахстан до Испания. Доста от метео спътниците - тия дето предават снимките от горе се чуват даже на воксуна с оригиналната му антенка (е, не че им се разбира нещо де).

Иначе ето това чудо:
        http://www.amsat.org/amsat-new/satel...tes/status.php

вече е доставено на заря и след седмица космонавтите ще го "изстрелват" на ръка, като излезнат навън да се поразходят. Е, ще може да се чува и през токитата, зщото ще предава SSTV и някаква телеметрия на FM, но транспондера ще му е SSB.

73!

Коментар

Далече не мога да си представя, че на Станцията постоянно са пред токитата и се стараят да отговарят на всяко повикване... Най-просто може да се прочете по форумите кога, над коя част на света има или няма отговор от горе... Т.е. стигам до извода, че:
          1. Астронавтите отговаря на повиквания "извън работно време";
          2. Всичко е под някакъв график или друга преценка и не е задължително да си лафят с всички, по всяко време...

По скоро ще е чиста доза късмет ако някой от нашите ширини му обърнат внимание "отгоре" и чуе: "Welcome on board!"...
          Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X