Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Увеличаване обхвата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Увеличаване обхвата

здравейте

някой може ли да каже, възможно ли е да се увеличи обхвата на р/станцията (cobra MT975).и как....че в тези градски условия много бързо изчезва НАПРАВО УЖАС
    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

От: Увеличаване обхвата

Това е радиостанция в PMR обхвата. Стандарта за него е да бъде с мощност до 0.5W и антената да не се сваля. Поради тези причини няма начин да се увеличи "обхвата"!
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Начини има рабирасе, а дали е законно е друг въпрос.
      Какво значи да увеличиш обхвата? Ако искаш теб да те чуват надалече ти е необходима по висока изходна мощност. А те хубаво теб ще те чуват, а ти тях ще ги чуваш ли? Туй зависи от чувствителноста на приемника ти, което не се постига много лесно. Като за ръчна станция, освен по хубави антени друго няма какво да се направи
      "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Здравейте,
        бих искал да попитам дали някой може да увеличи мощността на радиостанция Motorola GM 340 от 30W на 60W или повече.
        Моля пишете ми тук или ми се обадете на 0885112165.
        Благодаря

Коментар

PMR обхвата може да се увеличи, като станцията се сложи във фокуса на огромна параболична антена. Малко е неудобно обаче.
          Мощността на Motorola GM 340 може да се увеличи с усилвател, проблема е, че трябва мощността му да е поне 300W за да усетиш подобрение. По-добре потърси по-насочена антена.

Коментар

Това е работна станция на такси. Аз не мога и не знам как да я усиля и ми трябва някой, който да може да го направи. Ако може да ми се обади на горепосочения телефон.

Коментар

Здравей !
              Основното е да замениш оригиналната антена с конектор,в който можеш да включваш други антени с по-добри параметри.
              Ето ти пример.

http://lpd.radioscanner.ru/topic23937.html

http://i045.radikal.ru/0908/1e/b5c709564645.jpg
              http://i070.radikal.ru/0908/36/2506f5f84a57.jpg
              http://i030.radikal.ru/0908/d9/581cb8161688.jpg

Желая ти успех !!! 73

Коментар

Колегата stoiang, до колкото разбирам пита не за носими ПМР-ки, а за мобилна служебна станция в таксито си !
                Колкото до въпросат му, дали може да се вдигне мощноста двойно от 30 на 60 В., то тук подкрепям идеята на kolegata LZ5UE.
                Много по-лесно и ефективно ще е да си смени антената с по-добра и нагласена на точната честота на която работи фирмата му.
                Колега stoiang, пиши от каде си, след това може да те насочим към някои магазини или колеги които да ти помогнат с антената.
                Естествено ако толкова държиш на по-голяма мощност, решението е усилвател, обаче при една калпава антена няма да има ефект !
                Лек ден !
                73
                LZ1DVB

Коментар

Първоначално публикуван от stoiang Преглед на мнение
                  Здравейте,
                  бих искал да попитам дали някой може да увеличи мощността на радиостанция Motorola GM 340 от 30W на 60W или повече.
                  Моля пишете ми тук или ми се обадете на 0885112165.
                  Благодаря
                  А, колко е разрешената мощност на вашата честота?
                  LZ1HKW
                  Реглаж на преден и заден мост
                  My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Отговорът ми е за автора на темата mastersvn, който пита за Кобра-МТ975,стандартна ПМР-ка с несненяема антена.

Коментар

Да за служебна станция на такси става въпрос.
                      Аз съм от София.
                      Няма определено ограничение за мощността, може спокойно да се увеличи до 70-80В.

Коментар

Първоначално публикуван от stoiang Преглед на мнение
                        Да за служебна станция на такси става въпрос.
                        Аз съм от София.
                        Няма определено ограничение за мощността, може спокойно да се увеличи до 70-80В.
                        Но ти по-горе си писал Кобра-МТ975 - това е PMR станция! Каква всъщност ти е станцията в автомобила?

За подобряване на работата на мобилната станция просто ти трябва хубава антена за точната честота, с хубав кабел, сложена на подходящото място.
                        LZ2NKM

Коментар

Добре господа даите линк или снимки на тези по добри антени. Аз съм от Бургас ще исползвам идеята за станцията на Джипарата
                          Най ми е хубаво да ми е хубаво като ми е хубаво ми е наи хубаво:lol::lol:
                          Кирил Георгиев 0877570315

Коментар

Първоначално публикуван от Ice_Boy_84 Преглед на мнение
                            Добре господа даите линк или снимки на тези по добри антени. Аз съм от Бургас ще исползвам идеята за станцията на Джипарата
                            Каква антена ще слагаш зависи от честотите, които ще ползва станцията ти. Това е нещо което трябва да знаеш за да си избереш правилна антена! После гледаш каталози и си избираш това, което те устройва:

http://eshop.integra-a.com/index.php...&cPath=8_54_56
                            http://www.inmak2000bg.com/shell.php...=bg&srcID=1002
                            LZ2NKM

Коментар

Радиостанциите в такситата не трябва ли да са по 10W, или аз нещо съм изтървал?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X