Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Опера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за Опера

1.Въпроса сигурно е тъп но аз не можах да се справя.
    Като посоча бутон от екрана (примерно "Бързи връзки" от форума) адреса се изписва в малко прозорче встрани, отдолу на стрелката на мишката. В някои случаи закрива това което трябва да прочета. Опитах да направя скриин шот и там този адрес не излиза.
    Много е дразнещо.
    2. От къде мога да забраня на тая Опера да търси обновяване и да ми го предлага.

Благодаря предварително.

Опера
    Version- 10.51
    Build- 3315
    Platform- Win32
    System- Windows XP
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

От: Помощ за Опера

Преди да почна да отговарям бих искал да знам коя точно Opera ползваш - на български или на английски? Питам за да знам как да те насоча по менютата.

P.S. добавка:

Приемам, че ползваш "Bulgarian International" версията, а ако греша поправи ме.

За да настроиш "Autoupdate" опциите трябва да си отвориш "Настройки" от меню "Настройки" (бързи клавиш от клавиатурата "ctrl"+"F12") и от разделите в ляво да избереш "Сигурност". В раздел сигурност в най-долната част в дясно е настройката за "AutoUpdate" на "Opera". Поствам screen shot (за съжаление от версия 10.60) за да се ориентираш по-лесно. Поздрави.

Последно редактирано от господин никой; 12-07-10, 09:10. Причина: P.S. добавка... typo...

Коментар

Приятелски съвет - не забранявай обновяването.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Бих искал да подкрепя Ясен. Не знам дали обърна внимание на това, как е настройката при мен ("Инсталирай новите автоматично").

Като on-topic бих искал само да допълня, че tooltip-овете (надписите, които закриват другите надписи), които толкова те дразнят (аз лично си ги харесвах) ги няма във версия 10.60.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
          Бих искал да подкрепя Ясен.......
          Защо?
          Остава ми малко време за стоене пред компютъра и не ми се губи за проучване на новите визуални решения на поредния дизайнер....Пример: този форум.
          Прживяхме промяната...но с много псув@не.
          Операта ми е на английски. Преведените програми и документации на Български са в графа хумор. Аз не мога да се оправям с тях.

ПП Оправих го обновяването. Благодаря.
          Кажи сега и за тия надписи, моля.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Тогава си вземи някой браузър, чиито интерфейс не се мени всяка седмица, и си го обновявай редовно. Това е най-обикновена хигиена.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Защо?
              Остава ми малко време за стоене пред компютъра и не ми се губи за проучване на новите визуални решения на поредния дизайнер....Пример: този форум.
              Прживяхме промяната...но с много псув@не.
              Операта ми е на английски. Преведените програми и документации на Български са в графа хумор. Аз не мога да се оправям с тях.

ПП Оправих го обновяването. Благодаря.
              Кажи сега и за тия надписи, моля.
              Колега отговорям по ред на номерата

1/ Операта не е Internet Explorer и разликите в големите "версии" (10.50 vs 10.60) са сравнително големи. Обикновенно са повече от интерфейса. Специално в тази версия до колкото знам е оправен експлоита, който караше браузера да крашва при некоректно зададени стойности в табличният елемент.

2/ Опера има силно общество и съответно има собствен български форум, който се поддържа - само трябва да потърсиш. Ако не можеш да го намериш ще го постна по-късно.

3/ Имам решение за спиране на т.нар. tooltip-ове, но е малко техническо - ще ти бъде много по-лесно ако просто си качиш версия 10.60 в която са спрени по подразбиране

Ако държиш да запазиш версия 10.51 довечера ще седна да ти го обясня, няма грижи.

P.S. Ето един нетехнически начин, който не винаги работи (примерно при мен отказа да работи...)
              Отваряш менюто "Settings"=>"Preferences" (или ползваш "ctrl"+"F12" от клавиатурата), от разделите в ляво избираш "Browsing". Махаш отметката срещу опцията "Show tool tips" долу/център и би трябвало всичко да е окей. Прилагам screenshot за твое улеснение (за съжаление отново от версия 10.60).

Последно редактирано от господин никой; 12-07-10, 12:43. Причина: P.S. добавка...

Коментар

Това е форума на Опера.

http://my.opera.com/bulgarian/forums/
                (0+)
                Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                  ....в ляво избираш "Browsing". Махаш отметката срещу опцията "Show tool tips" ......[/CENTER]
                  Хиляди благодарности. Обнових на 10.60 и това дето си писал горе проработи.
                  Визуално изглежда също като до сега. Това ме устройва.
                  Още веднъж благодаря.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X