Здравейте,
Налага ми се временно да ползвам нета на съседа, той има WiFi рутер и си браузва с лаптопа около него. В общи линии си го представям като самостоятелно устройство, комуникиращо през LAN - качвам го на покрива си и се прикачам през рутера на комшията. Искам да избегна дърпане на кабели, че е доста далеч. Трябва ли да търся access point функция, някой занимавал ли се е и може ли да препоръча марка? Също и не знам провайдера дали се е застраховал от подобни неща - някои рутери могат да коригират нерутваеми пакети.
Имам едно такова ADSL Pirelli и мога да си поиграя на първо време, стига да знам какво искам да направя.
Тази дискусия ме хвърля в размисъл:
http://www.kaldata.com/forums/index....owtopic=152083
Налага ми се временно да ползвам нета на съседа, той има WiFi рутер и си браузва с лаптопа около него. В общи линии си го представям като самостоятелно устройство, комуникиращо през LAN - качвам го на покрива си и се прикачам през рутера на комшията. Искам да избегна дърпане на кабели, че е доста далеч. Трябва ли да търся access point функция, някой занимавал ли се е и може ли да препоръча марка? Също и не знам провайдера дали се е застраховал от подобни неща - някои рутери могат да коригират нерутваеми пакети.
Имам едно такова ADSL Pirelli и мога да си поиграя на първо време, стига да знам какво искам да направя.
Тази дискусия ме хвърля в размисъл:
http://www.kaldata.com/forums/index....owtopic=152083
Здравейте,
Да питам може ли рутер (Pirelli A124G) да приема Wi-Fi сигнал и да го предава жично или безжично на лан картата?
Да питам може ли рутер (Pirelli A124G) да приема Wi-Fi сигнал и да го предава жично или безжично на лан картата?
Не е възможно ADSL рутер да работи в такъв режим.
За тази цел ти трябва AP(Access Point) или на БГ казано Точка на достъп.
След като горе казаното у-во бъде насроено в режим Universal Repeater и имаш откъде да вземеш сигнал си
перфектен
За тази цел ти трябва AP(Access Point) или на БГ казано Точка на достъп.
След като горе казаното у-во бъде насроено в режим Universal Repeater и имаш откъде да вземеш сигнал си
перфектен
Същият въпрос ме интересуваше, само че за DIR-300. Някъде по чуждите форуми бях чел, че имало начин да се променят настройките му и да заработи като точка за достъп, въпреки че това си е "чист" рутер. Друг начин бил да се флашне с DD-WRT. Понеже доставчика ми, след като го настрои му сложи някаква парола и не мога да вляза в менюто, пък и материята е сложна за мен, да питам някой дали е правил тази гимнастика и каква е вероятността да прецакам рутерчето?
Коментар