Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Програма за проверка на правопис

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Програма за проверка на правопис

Търся си програма за проверка на правописа за Офис 2007.
    Танки грязи не боятся!

От: Програма за проверка на правопис

За офис 2007 има майкрософтски пакет за проверка на правопис. Името му нещо подобно на "MS Office Proofing Tools 2007".
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

FkexWord
      Публикувайте отговор

Коментар

Изтегли си Proofing Tools пакета, има всички езици и може да си избираш кой да се инсталират.

Коментар

Smart Tags - Приложение към 2007 MicrSoft Office System - има го свободно има го и към Сиела сървърите в БГ ...
          [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от rpkn Преглед на мнение
            Smart Tags - Приложение към 2007 MicrSoft Office System - има го свободно има го и към Сиела сървърите в БГ ...
            Малко си се объркал. Smart tags служат за друго. Proofing tools е приложението за проверка на правописа, както е предложено вече 2 пъти.

Аз лично ползвах когато ми се налагаше ItaEst. Има мисля най-пълен речник. Пише, че е до Office 2003, но работи и със 2007.
            Последно редактирано от silverfox; 13-07-10, 01:05.
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Малко си се объркал. Smart tags служат за друго. Proofing tools е приложението за проверка на правописа, както е предложено вече 2 пъти.

Аз лично ползвах когато ми се налагаше ItaEst. Има мисля най-пълен речник. Пише, че е до Office 2003, но работи и със 2007.
              Бях забравил за Ita Est, но програмата наистина си я бива. Браво колега...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение

Не искам да споря колега - това ползваш ти, това са и масово разпространените може би. Но има и други. Не искам и да давам примери но и те правят грешки на грешките. А и предложенията им относно правопис, не винаги отговарят на "Нормативна уредба за правилен български език.." За това прикрепям два файла корективни, и всеки взема сам за себе си изводи и решения. Обикновено прави връзка с публикувани в случая от БАН обикновени речници, тълковни и други за определената държава/култура, език/ и нанася корекции, подчертава, дава линк за правилност или предложения по езикова култура. Има засичания от мои колеги дори, че новите легални "ъпдейти" контролират и словоред, правилност на изречение, граматика, както и правилни места за препинателни знаци и т.н.
                За закупен офис 2007 с легален и "девствен"код, и обновяване, което се препоръчва от компанията производител за съответния софтуер, съвсем не са продуктите, които ти си изброил. Те са валидни за нелегалните копия на този офис. Софтуерния пазар към 2010 г. е страшен и избора на всеки е индивидуален.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от Pacific; 13-07-10, 12:18. Причина: ето и указанието на производителя-не е от мен
                [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от rpkn Преглед на мнение

За закупен офис 2007 с легален и "девствен"код, и обновяване, което се препоръчва от компанията производител за съответния софтуер, съвсем не са продуктите, които ти си изброил. Те са валидни за нелегалните копия на този офис. Софтуерния пазар към 2010 г. е страшен и избора на всеки е индивидуален.
                  Това беше велико изказване! Другото няма да си правя труда да го коментирам.

/edit
                  Ето ти малко да попрочетеш какво представляват Smart Tags:
                  http://support.microsoft.com/kb/284927
                  Това, че някои ги ползват за да добват проверка за правопис е друг въпрос. Освен това за да "прави връзка с публикувани в случая от БАН обикновени речници" трябва нет. Официалния инструмент за правопис на Microsoft e Proofing Tools и той не е, повтарям, не е за нелегален Office! ... нито пък ItaEst е!

И като за финал да вземеш да покажеш "Нормативна уредба за правилен български език..". Много ще ми е интересно

/edit 2
                  само да отбележа, че не казвам, че този метод не работи или е лош - напротив - даже ми изглежда доста добре, но другото ...
                  Последно редактирано от silverfox; 13-07-10, 16:13.
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Казано в няколко думи "Smart tags" са си... ами "Smart tags" и по принцип са предвидени за нещо съвсем друго. Разбира се винаги се намират тези, които предпочитат да "нагласят" нещата по своя начин. За мен таговете не бива да се ползват за корекция - най-малкото защото са част от опциите за autocorrect, те не се включват в менюто за правопис (кратък клавиш F7). Може и пет човека на кръст да ползват съответното меню (аз също го ползвам рядко), но то е част от офис продукта ако помня правилно от офис 6,5 (95 година)...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X