Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA Суперкрос - Проблеми при гледането на HD формат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• AMA Суперкрос - Проблеми при гледането на HD формат

Много тъп проблем.
    В HD не мога да гледам видеото, защото компютъра ми е слаб... Може би на лап топа ще тръгне... Ама трябва да тегля няколко часа пак. УжЕс. Дали някакви кодеци, драйвери и т.н. могат да ми се инсталират/коригират или няма шанс?
    К. Кулев

До: AMA SUPERCROSS 2010 - линкове към състезанията

на HD е прекрасно, всичко се вижда перфектно особено на големия ТВ

Калине ако ти е слаб компа каквито и кодеци да слагаш няма да стане. Ако пък ти липсват такива изтегли си K-Lite Codec Pack и гледай с Media Player Classic който е в този пакет.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Калине,най добре някой приятел да ти погледне компа,защото и при инсталирането на K-lite кодека пак се искат някои настройки за да отваря всички медийни файлове.
      Последно редактирано от Валентин Исаев; 01-02-10, 23:46.
      Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
      Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
      0885 660 613

Коментар

Сега го свалям на лап топа и ако пак не стане веднага отивам на сервиз
        Защо се бави торента с 450...
        К. Кулев

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнение
          Сега го свалям на лап топа и ако пак не стане веднага отивам на сервиз
          Защо се бави торента с 450...
          Първоначално публикуван от slicknick610
          They are zipped you will need to unzip them with 7zip or winrar. I am still not able to get the 450 race up yet. I am trying to solve it. If not the race is replayed on Saturday morning on speed.
          Ето и отговор на въпросът ти от Сликник:
          Ако не може да се оправи скоро, ще го запише наново тази събота на повторението.

Коментар

Видях го току що.
            Аз никак не съм доволен от HDто...
            Два пъти по-големия файл го теглих 10 пъти по-бавно. SDтата върчакха със 700к, това два дена ме изтормози. До 400 не можа да качи, на моменти пада на 10
            То явно не от файла (личи ли ми че нищо не разбирам ), но за мен нещата са свързани.
            После: slicknick бави качването!
            И за капак на домашния комп не тръгна, а на лаптопа влачи.
            Аз не държа на чак такова качество на картината, щото да записвам на диск и да пускам на телевизора... нямам чак такъв ентусиазъм. По-важно ми е да го гледам възможно по-прясно, а старото качество напълно ме задоволяваше.
            Сега да видим дали изобщо ще ги подкарам...
            Проблема с лап топа е и в това, че трябва да го оставям на зарядно цяла нощ да тегли, което се отразява зле на батерията.... А! Май мога да я вадя! Еврика!

А такаааа! Компютърджията каза, че проблема е във видеокаратата...
            За едни сватба за други БРАДВА!

Кво стана сега?
            Първо Рийд си счупи ръката, после и Буба, а накрая ми умряха и торентите. Ей това се кзва сериозна криза!

Сега как да гледам състезанията?!?!?!? Някакви идеи?
            Последно редактирано от Калин Кулев; 02-02-10, 09:19.
            К. Кулев

Коментар

Бягаме от темата, ама после ще трием
              HD торента го дръпнах за около 2 часа, е не е като 20 мин за SD ама пък си заслужава според мен.
              Батерията няма никакъв проблем когато си стои в лаптопа и си на зарядно, нито пък има смисъл да я вадиш, защото като спре или прекъсне тока лаптопа ти ще угасне. Тя си е консуматив и рано или късно си заминава, така че по добре си я използвай
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Майната и на батерията бе. Не и е полезно да седи постоянно на зарядно и това със сигурност и намалява живота, ама не е това проблема.

Не мога да гледам HD без значение колко дни го тегля.
                ТОВА Е ПРОБЛЕМА!!!
                Какво да правя сега?! Няма да купувам нов компютър я!
                К. Кулев

Коментар

Майната и на батерията бе. Не и е полезно да седи постоянно на зарядно и това със сигурност и намалява живота, ама не е това проблема.

ТОВА Е ПРОБЛЕМА!!!
                  Нищо й няма на батерията Калине, моя лаптоп в къщи постоянно си стои на зарядното - както каза Краси, батарейката е консуматив и така или иначе не е вечна.

Ето чети за батериите на лаптопите:
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=28813

и по-специално тук:
                  http://mobility.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B...3%D0%BA%D0%B0/

А за гледането на HD (не на мен ) - нямаш ли комшийка с як компютър?

П.П. Аз още не съм тръгнал да свалям последния торент, но това с ХД-то ме заинтригува, ще го смъкна тия дни, аз съм също с дърт компютър и ще видим ... Ма пък лаптопа ми е нов, там трябва да се гледа нормално ...

П.П2. Трийте трийте, че ....
                  Hristo Draganov
                  http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Сега как да гледам състезанията?!?!?!? Някакви идеи?
                    При комшийката бе Калине.
                    Той Чинела к`во мислиш, че прави. Затова е толкова доволен
                    Пък и да накъсва няма много да забележиш

Коментар

С Жоро сме писали почти едновременно, ама виж, и той ти говори за комшийки някви

Сега разбрах - Калине, ако и при мен не тръгне HD-то, мини ме вземи и да ходим при на Чинела комшийката
                      Тя има ли въобще компютър?
                      Hristo Draganov
                      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

ТОВА Е ПРОБЛЕМА!!!
                        Пробвай с KMPlayer.При мен с BSPlayer също е много зле работата, но с КМ всичко е ок
                        8) Motocross forever

Коментар

Аз HD-то го свалих за няма и 1 час .

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                            ... на Чинела комшийката
                            Тя има ли въобще компютър?
                            ТЦ няма, има само флопи..

Егати темата сте заформили.....бе Вие знаете ли, че аз мотора си давам, но комшийката НЕ.

Коментар

аз също съм разочарован от HD`то, но най вече заради това че качеството не е това което трябва да бъде!
                              компресията която се ползва е Xvid а тя не се справя никак добре с тези резолюции.

Относно кодеците - от професионален опит, най-сполучливият пакет кодеци който съм срещал до момента е Combined Community Codec Pack - http://www.cccp-project.net/ в комбинация с CoreAVC (платен кодек който работи ~30% по бързо от останалите този който се ползва по безплатните кодек пакети) можете да го свалите от тук http://zamunda.net/details.php?id=201825&hit=1 (обърнете внимание на описанието за инсталиране - тъй като този кодек е платен след инсталирането му, се налага да бъде кракнат посредством генератора на ключове, както е описано! )
                              Двете заедно можете да свалите от тук http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=148184&stc=1&d=1265127725 тъй като генератора на ключове който е в замунда някои антивирусни го хващат като вирус, този архив съдържа CCCP и CoreAvc от горните линкове като съм заменил генератора с txt файл в който е написан необходимия ключ.

Трябва да спазите следната процедура: когато инсталирате CCCP да отоврите настройките на пакета (по default те се отварят автоматично като последна стъпка от инсталацията) и там да махнете чекбокса от H.264 - по този начин казвате че не искате филмите които ползват H.264 (почти всички HD филми) да се отварят с кодеците на CCCP - тях просто ще ги използвате за всичко останало!
                              след това натискате Next два пъти

след това инсталирате CoreAVC (който ще се ползва да декодира всички H.264 файлове) по описания начин в торента и сте готови!

CCCP инсталира със себеси po default Media player Classic, ако ви харесва може да го ползвате него, иначе всички кодеци се интегрират и в Windows Media Player, който имате в момента!

При тази конфигурация съм гледал без проблем истински 720p филми на нетбук с 1.3Ghz процесор и 1 GB RAM, с обикновеннна видеокарта без някакви специални хардуерни поддръжки.

И последно VLC http://www.videolan.org/vlc/ - това е плеър с много допълнителни екстри (Може да се ползва за streaming сървър, както и за stream отваряне на формати които не са предназначени за stream като Xvid например) който работи на принципа на затворената система - на него не му трябват кодеци, поради факта че той има вградени всички кодеци които производителя му е успял да интегрира. Лошото на този тип плеъри е че не можете да избирате какви кодеци да ползва (съответно не можете да му кажете да ползва CoreAVC например), но доброто е че всеки кодек който му е качен е тестван че работи и е съвместим.
                              понякога има странни формати видео файлове които само VLC успява да отвори както трябва, затова не е зле да си го инсталирате за да го имате под ръка!

Калине можеш да пробваш с тези кодеци дали ще се подобри положението, ако не стане, явно или компютрите са много стари (над 5-6 години), или са много зациклили и имат нужда от почистване или преинсталиране, но шанса проблема да ти е във видеокартата е общо взето нищожен! Новите видео карти имат поддръжки на някои кодеци, което позволява да не се тормози толкова процесора на компютъра когато гледаш филми, но ако процесора ти е стар и бавен например това означава че дънната платка също е стара и няма как да си сложиш нова видео карта с такъв тип поддръжка, ако пък процесора ти е по нов и бърз, тогава видео картата не е от такова значение

П.П. Сега видях за батериите - всяка батерия си има брой цикли преди да умре, със всеки следващ изхабен цикъл ползения капацитет намалява, когато батерията седи в лаптопа той я зарежда до горе след това разрежда част от нея след това пак я зарежда това е нормално! проблема идва от там че по този начин се използват циклите и, което води до скапването и.
                              ако някой не вярва може да си купи батерия от някой магазин в който е стояла примерно 2 години без да се ползва и да я срвани с батерията от лаптопа си които е купен също преди 2 години, като постоянно е бил включен на зарядно.

най добре е или да отпишете батерията или да си я ползвате (да си ползвате лаптопа на батерия) като второто важи за батерии които издържат над 3 часа с едно зареждане , иначе направо си я отписвайте и я дръжте само да ви служи като UPS
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от Jister; 02-02-10, 17:28.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X