Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bit Comet + IE + wireless = no connection

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Bit Comet + IE + wireless = no connection

Привет на всички - имам нужда от съвет и помощ.

От няколко дни има следния проблем - при стартиране на Bit Comet (на лаптоп) - започва да дърпа торента ...и до 30 - 40 сек трафика спира и след това и връзката с wireless router-a (Belkin Wireless G) умира !

Рестарт не помага - не може да се върже в мрежа , само ако деинсталирам торент клиента - тогава. ?!! Това ми прилича на терористична борба с пиратството !

Пробвах с друг торент клиент - същото. Пробвах антивируси --- уж сме чисти.
    Някой да има идея от какво е това и как може да се оправи!?

До: Bit Comet + IE + wireless = no connection

Проблемът ти се казва Белкин. В службата съм погребал без почести безчетни количества продукти на тази псевдо фирма.

По някое време безжичното ти устройство просто намразва трафика. Почва по малко, после с времето става по-капризно, и идва един момент в който вече става само за съвсем лек интернет без много натоварване. Пробваш ли нещо по-тежко - умира за неопределено време, след което заработва пак ни лук яло ни лук мирисало.

Случвало ми се е и с един смотан модел на Линксис, имаха един скапан модел и баш него нацелих. В момента съм с тренд, и чат пат прави проблеми но не прекалява. Държи поток към телевизора постоянно, без проблем. Всичките филмчета на малката минават от там.
    Накратко - 99% е от устройството. Бит торента предполагам като го пуснеш и почва да го цепи от трафик, и си готов. Същото е и за другите програмки от неговия вид. Не търси по-далеч.

Имаше някакъв сайт със самоделен фирмуер за сума ти безжични рутери, не помня името на програмата, но покриваше бая модели. Питай чичко Гугъл. Май dd-wrt беше или нещо подобно.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Проблемът ти се казва IP Filter Settings

Повечето рутери по подразбиране имат високи стойности на TCP и UDP Timeout и не чистят излишните активни IP Connections при използване на P2P softuer какъвто е Bit Comet. Като се натрупат повечко трафикът умира.

Търсиш някъде из настройката на рутера IP Filter Settings и слагаш по-ниска стойност на TCP Timeout и UDP Timeout - аз съм сложил 120 и на двете, което би трябвало да реши проблема.

Също се присъединявам към мнението на Goblin да смениш заводския firmware с някакъв "тунингов". Лично аз ползвам DD-WRT, TOMATO и OPEN WRT, като за най-удобен ти препоръчвам DD-WRT - при сериозни натоварвания на Broadcom и Atheros чипсети се държи перфектно.
      "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

много благодаря за бързите отговори !!
        определено симптомите са верни - ще го подложа на лечение и замяна ако не слуша ..
        а аз си мислех вече за световна конспирация срещу торентите

Коментар

Слушай Гоблин. Нямаш нормален начин да накараш това недоразумение наречено Белкин, да работи с множество на брой връзки с висока скорост, каквито в частност са и торентите. Единствения що годе работещ вариант е да му пробиеш дупка на капака и да му сложиш допълнителен вентилатор... тогава може и да издържа по няколко дена без забиване... ама почва да шуми. Сменяй с нещо по-нормално докато е в гаранция.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Стига бе, толкова ли са калпави? Я кажи точния модел на рутера?

Има и Вариант 2 - ако проблемът на тия рутери е софтуерен (бъгове), а не хардуерен (да прегрява) може да му се качи някой от свободните софтуери - изведнъж ще поумнее. Ако е подходящ модел, де.

Коментар

Евтините рутери и като софтуер и като хардуер са ос..ни.
              При по голям трафик и повече конекции сдават багажа доста често.
              Същата работа са и на БТК АДСЛ модемите.
              Затова се препоръчва да пренасочиш всички портове от модема към рутера и той да обработва целия трафик.
              Моделите които могат да си сменят фирмуера са на двойна цена спрямо масовите за по 50-60 лв, за сметка на това вършат добра работа, че даже и мощността на радиото може да се вдига на някой от тях.
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                .... при стартиране на Bit Comet (на лаптоп) - започва да дърпа торента ...и до 30 - 40 сек трафика спира и след това и връзката с wireless router-a (Belkin Wireless G) умира !

..........
                може и доставчика да те ограничава по сесии..

щом умира и wireless връзката , значи и рутера е зле
                това за TCP Timeout и UDP Timeout също е вярно , на някои даже са ми на 15сек.

http://www.utorrent.com/ е по-добро от BitCometa
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Има и по-дефанзивен начин за справяне с проблема - ограничава се торент-клиента примерно до 10 peers - от това скоростта рядко ще страда, но интернет все пак ще има. Ако бедата е в броя сесии.

Коментар

само за протокола - имах само един файл в процес на качване - сваляне. И пробвах да му сложа и UTorrent - същото (в деня на no connection-a). - НИЩО

На утре ден - както каза някой - ни лук яло ни ... Всичко е ток.

Ще има нов рутер май. Защото дали не съм късметлия - САМО моя модел не може се ъпдейтва --- ! Belkin Wireless G v6002. Иначе не е шумен и не загрява много - и за две години почти без грижи ... ама влезе ли му некой байт на криво ... мани - мъка, преспи един ден и после кат нов. И преди е умирал но с рестарт и малко кандърми тръгва. Сега му се наложи да преспи да се оправи. Техника ....
                    Последно редактирано от Slick; 30-12-09, 17:45.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X