Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Линукс и фотошоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Линукс и фотошоп

Някой подкарвал ли е фотошоп цс4 под линукс (убунту)? Според сайта на уайн ставало, но ме интересува дали някой го е пробвал и дали може да се ползва пълната функционалност. Интересува им изобщо за целия пакет цс4 но предполагам, че ако шопа работи всичко ще тръгне.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

До: Линукс и фотошоп

Не съм тествал комбинацията, но може за бързо и ти да го тестваш.
    Може да го пробваш забързо с едно MS Virtual PC. Правиш виртуална машина и гледаш реално как се държи. Предполагам тази страничка си я прегледал http://wiki.winehq.org/AdobePhotoshop и също така предполагам, че някой ден като намериш свободно време ще пригледаш и тази страничка http://sixrevisions.com/graphics-des...-to-photoshop/
    Наистина алтенрнативите са малко изчанчени, но веднъж като свикнеш с тях ще се усетиш, че ти е по-лесно и интуитивно. Само трябва малко да се заиграеш с тях. Нали знаеш какво казват старите хора: "Човек е жив, докато се учи."

Коментар

Дам чел съм ги.
      Да съжаление алтернативи на фотошоп няма. Тия опън сорс нещата съм ги тествал и за съжаление не вършат никаква работа.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Дам чел съм ги.
        Да съжаление алтернативи на фотошоп няма. Тия опън сорс нещата съм ги тествал и за съжаление не вършат никаква работа.

... с отворени кодове и да не вършат работа ... и защо ... ? Не е възможно ...
        [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Дам чел съм ги.
          Първоначално публикуван от rpkn Преглед на мнение
          ... с отворени кодове и да не вършат работа ... и защо ... ? Не е възможно ...
          Фотошоп е доста сложна програма за научаване. Да се прехвърлиш на GIMP е кошмар, защото той е също толкова сложен и всичко се прави по друг начин, а често и по друга логика. Кой от двата начина е по-добър, е изцяло въпрос на свикване. Но е много свикване.

Аз пък с Фотошоп съм като сакат. Все се озъртам откъде да смъкна Гимп, за да си свърша работата.

О

Коментар

Оставате сравненията - гимп след 10 години може да стане като фотошоп, ама в момента има много малка част от фукнционалностите на сопата. Има и гимп шоп който е точно с цел да е макс близо до продукт на адоби ама са далечко.

Въпросът е доколко коректно фш работи под линукс. За съжаление нямам възможността в момента да тествам аз.

Коментар

... Има и гимп шоп който е точно с цел да е макс близо до продукт на адоби ама са далечко.
              Гимп шоп е възможно най-лошата реклама на гимпа, но нейсе. Фотошоп беше лесен за пускане с виното, поне преди време.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Гимп шоп е възможно най-лошата реклама на гимпа, но нейсе. Фотошоп беше лесен за пускане с виното, поне преди време.
                Сигурно си прав за гимп шопа.
                Абе и аз чета, че работи ама повечето отзиви са цс 2, което не ми върши никаква работа. Лошото е, че не винаги имам време да откривам топлата вода сам и да тествам всичко

Коментар

Сигурно си прав за гимп шопа.
                  Абе и аз чета, че работи ама повечето отзиви са цс 2, което не ми върши никаква работа. Лошото е, че не винаги имам време да откривам топлата вода сам и да тествам всичко
                  я кажи като си такъв фотошоп адикт и правиш разлика между цс2 и цс4 какво си се фърлил на Линукс?

Коментар

я кажи като си такъв фотошоп адикт и правиш разлика между цс2 и цс4 какво си се фърлил на Линукс?
                    Каква е връзката между фотошопа и линукса?
                    Смисъл защо да не харесвам и двете?
                    Иначе целият пакет на адоби ми трябва, за да си вадя хляба. Реална опън сорс алтернатива за сега няма.

Коментар

питам защо се опитваш да ползваш линукса за неща, за които не го бива.

Коментар

питам защо се опитваш да ползваш линукса за неща, за които не го бива.
                        Що да не го бива? Би ли обяснил?

Коментар

Що да не го бива? Би ли обяснил?
                          Всъщност проблемът не е в самия Линукс, а в обичайния графичен стек за него - X Window System.

Ще ме прощават авторите на Хикса, ама за тежка графика си е дръвце. Заради това дръвце са дървени и всички графични неща. Вярно, възможността да пускаш тежките неща на съседната машина е хубаво нещо, но никой нормален човек не го ползва, а не се изкупва с бавната и зле организирана графика. Една отделна тема са 2-3-4-те различни клипборда в X и други подводни камъни, заради които да ти се отще да пишеш за него.

Логичен резултат от това състояние на нещата - малко графичен софтуер за Хикс и нежелание на производителите да го увеличат. Гореспоменатият Gimp даже работи по-чевръсто във Windows, и това не е по заслуга на Windows-а.

Пример за читаво намислен графичен стек върху Unix - мак ос 10. Обяснението е, че всъщност това им е 3-ти или 4-ти опит.

Коментар

Хъм. Това ми отменя тестовете, докато не се появи някой, който наистина ги е ползвал тия неща под линукс и то не за да намали размера на някоя картинка.

Коментар

А, и още -
                              с цялото ми уважение към Wine, то е преди всичко емулатор. И няма претенции да е пълен. Не, че не го ползват хората, но само докато свикнеш със сложната схема, по която се преобразуват файловите пътища, ще ти поникне брада. И ще си я скубеш после, когато заради unimplemented нещо-си изгубиш смисъла на ден-два.

п.с. домашния ми компютър е с Линукс от поне 5 години. Знам какво говоря. За домашен компютър е страхотно. За пишеща машина - също. И за други неща. Но за графичен дизайн или пускане на windows софтуер - ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X