Някой подкарвал ли е фотошоп цс4 под линукс (убунту)? Според сайта на уайн ставало, но ме интересува дали някой го е пробвал и дали може да се ползва пълната функционалност. Интересува им изобщо за целия пакет цс4 но предполагам, че ако шопа работи всичко ще тръгне.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Линукс и фотошоп
Свий
X
-
До: Линукс и фотошоп
Не съм тествал комбинацията, но може за бързо и ти да го тестваш.
Може да го пробваш забързо с едно MS Virtual PC. Правиш виртуална машина и гледаш реално как се държи. Предполагам тази страничка си я прегледал http://wiki.winehq.org/AdobePhotoshop и също така предполагам, че някой ден като намериш свободно време ще пригледаш и тази страничка http://sixrevisions.com/graphics-des...-to-photoshop/
Наистина алтенрнативите са малко изчанчени, но веднъж като свикнеш с тях ще се усетиш, че ти е по-лесно и интуитивно. Само трябва малко да се заиграеш с тях. Нали знаеш какво казват старите хора: "Човек е жив, докато се учи."
-
Дам чел съм ги.
Да съжаление алтернативи на фотошоп няма. Тия опън сорс нещата съм ги тествал и за съжаление не вършат никаква работа.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеДам чел съм ги.
Да съжаление алтернативи на фотошоп няма. Тия опън сорс нещата съм ги тествал и за съжаление не вършат никаква работа.
... с отворени кодове и да не вършат работа ... и защо ... ? Не е възможно ...[I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеДам чел съм ги.
Да съжаление алтернативи на фотошоп няма. Тия опън сорс нещата съм ги тествал и за съжаление не вършат никаква работа.Първоначално публикуван от rpkn Преглед на мнение... с отворени кодове и да не вършат работа ... и защо ... ? Не е възможно ...
Аз пък с Фотошоп съм като сакат. Все се озъртам откъде да смъкна Гимп, за да си свърша работата.
О
Коментар
-
Оставате сравненията- гимп след 10 години може да стане като фотошоп, ама в момента има много малка част от фукнционалностите на сопата. Има и гимп шоп който е точно с цел да е макс близо до продукт на адоби ама са далечко.
Въпросът е доколко коректно фш работи под линукс. За съжаление нямам възможността в момента да тествам аз.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение... Има и гимп шоп който е точно с цел да е макс близо до продукт на адоби ама са далечко.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеГимп шоп е възможно най-лошата реклама на гимпа, но нейсе. Фотошоп беше лесен за пускане с виното, поне преди време.
Абе и аз чета, че работи ама повечето отзиви са цс 2, което не ми върши никаква работа. Лошото е, че не винаги имам време да откривам топлата вода сам и да тествам всичкоИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеСигурно си прав за гимп шопа.
Абе и аз чета, че работи ама повечето отзиви са цс 2, което не ми върши никаква работа. Лошото е, че не винаги имам време да откривам топлата вода сам и да тествам всичко
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениея кажи като си такъв фотошоп адикт и правиш разлика между цс2 и цс4 какво си се фърлил на Линукс?
Смисъл защо да не харесвам и двете?
Иначе целият пакет на адоби ми трябва, за да си вадя хляба. Реална опън сорс алтернатива за сега няма.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениепитам защо се опитваш да ползваш линукса за неща, за които не го бива.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеЩо да не го бива? Би ли обяснил?
Ще ме прощават авторите на Хикса, ама за тежка графика си е дръвце. Заради това дръвце са дървени и всички графични неща. Вярно, възможността да пускаш тежките неща на съседната машина е хубаво нещо, но никой нормален човек не го ползва, а не се изкупва с бавната и зле организирана графика. Една отделна тема са 2-3-4-те различни клипборда в X и други подводни камъни, заради които да ти се отще да пишеш за него.
Логичен резултат от това състояние на нещата - малко графичен софтуер за Хикс и нежелание на производителите да го увеличат. Гореспоменатият Gimp даже работи по-чевръсто във Windows, и това не е по заслуга на Windows-а.
Пример за читаво намислен графичен стек върху Unix - мак ос 10. Обяснението е, че всъщност това им е 3-ти или 4-ти опит.
Коментар
-
Хъм. Това ми отменя тестовете, докато не се появи някой, който наистина ги е ползвал тия неща под линукс и то не за да намали размера на някоя картинка.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
А, и още -
с цялото ми уважение към Wine, то е преди всичко емулатор. И няма претенции да е пълен. Не, че не го ползват хората, но само докато свикнеш със сложната схема, по която се преобразуват файловите пътища, ще ти поникне брада. И ще си я скубеш после, когато заради unimplemented нещо-си изгубиш смисъла на ден-два.
п.с. домашния ми компютър е с Линукс от поне 5 години. Знам какво говоря. За домашен компютър е страхотно. За пишеща машина - също. И за други неща. Но за графичен дизайн или пускане на windows софтуер - ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар