Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внимавайте по skype върви пак вирус!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Внимавайте по skype върви пак вирус!!!!

Здравей,

вирус от skype не съм хващал още, но съвета, който мога да ти дам е вместо да я преинсталираш пак, можеш да си свалиш някакво RescueCD на някоя антивирусна компания и сканираш през него. Ако има някакъв проблем от вирусно естество, то там ще го идикира със сигурност.

Можеш да опиташ например с: Avira RescueCD или F-Prot RescueCD .

Коментар

Първоначално публикуван от diecast Преглед на мнение
      Здравей,

вирус от skype не съм хващал още, но съвета, който мога да ти дам е вместо да я преинсталираш пак, можеш да си свалиш някакво RescueCD на някоя антивирусна компания и сканираш през него. Ако има някакъв проблем от вирусно естество, то там ще го идикира със сигурност.

Можеш да опиташ например с: Avira RescueCD или F-Prot RescueCD .

Колега просто като кликна на посочените линкове и ме изхвърля не ми дава да я изтегля... имам скан на касперски на сд пуснах го но нищо не намери.Мисля тия дни ако имам повече свободно време да се обарка към някои по навътре с компютрите. Благодаря.
      Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
      КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

и относно скайп. лично мое мнение- инсталирайте си стара версия на скайп ( skype old version пишете в Google и ги има на 2 сайта поне). новите стават все по-тежки и нестабилни. после забранявате от настройки да търси и прилага всякакви ъпдейти. и си свиркате. а аз по принцип на хората на които им поддържам комповете и не разбират почти нищо направо ги плаша със "Лошия голям Торбалан" дет могат да си осиновят ако приемат каквото и да е през Скайп.
        е и не забравяйте с какво се е занимавал разработчика на Скайп така или иначе (индустриален шпионаж и държавни поръчки....). та за мен се ползва винаги с едно голямо наум..... въпреки твърденията за криптирания и други от този род. вече имаше и няколко "покрити" скандала. та както се казва - "ползвайте на своя отговорност". е поне не си давайте банковите данни де ;-). иначе една преинсталация не е кой знае колко страшно нещо. мене най ме дразни,че такива атаки са предназначени към малки деца и ученици ползващи скайп и т.н... няма да ви разправям каква грозна случка ми разказа наскоро една наша позната как някакъв педофил се запознавал с детето й и т.н.... та контрол и на "познатите" във скайп бих препоръчал на родителите и проверявайте хисторито по-често (колкото и не съвсем честно да звучи. но малките са податливи). ей май се поотплеснах.извинете.приятно и "безвиросно" !
        висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Русанов Преглед на мнение
          Така аз вече съм го хванал тоя вирус още в събота.В неделя едно приятелче идва и ми преинстална wildowsa Аз си инсталирах програмки едно друго и сичко си беше наред.Днес инсталирах skype и се почна едно забиване на компа.Исках да си инсталирам някаква анти вирусна ама тоя тъп вирус не ми дава.Та въпроса ми е ако някои има същия или подобен проблем как се е справил с него т.е с ВИРУСА!! малко съм бос на тема компютри.
          Мда..
          Не стига, че ме мъчи хрема а сега и компа го хвана спина
          При мен вероятно е същия вирус но почти съм сигурен, че не е от скайпа защото тука рядко го включвам.
          Гадината само като надуши, че посягаш към нещо антивирусно и веднага го спира. НОД32 не ще изобщо да тръгне даже
          Аз ще търся хора които разбират от компютри да оправят проблема.
          2010 CRF 250 R

Коментар

Изтегляте примерно Аваст. Обиконвено това не може да стане от заразения компютър, затова ползвайте друг или помолете някой да го изтегли и да ви го прати по Скайп или някакъв друг начин. Рестартирате компютъра и влизате в "сейф мод" (преди да започне да зарежда Уиндоус, натиснете F8 и избирате "Safe mode"). В сейф мод инсталирате Аваста и на въпроса дали да сканира компютъра за вируси при следващия старт, укажете "ДА". След това чакате. Ако дискът е големичък, ще си почакате.
            Като свърши сканирането, бързия тест, че вирусът е "утепан" е отварянето на страницата на Аваст която съм посочил по-горе. Ако се отваря нормално, добре. За по-голяма сигурност може да тествате с някой онлайн скенер. Линкове - по-долу.
            Ако не, почва голямото четене и борба. Примерно описание - тук.
            Описаното по-горе е валидно за последните глупости които вървяха по Скайпа.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Последния дето съм го засичал беше с един линк и абоната от другата страна започва да пише пълни глупусти и да си отговаря сам на тях
              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Изтегляте примерно Аваст. Обиконвено това не може да стане от заразения компютър, затова ползвайте друг или помолете някой да го изтегли и да ви го прати по Скайп или някакъв друг начин. Рестартирате компютъра и влизате в "сейф мод" (преди да започне да зарежда Уиндоус, натиснете F8 и избирате "Safe mode"). В сейф мод инсталирате Аваста и на въпроса дали да сканира компютъра за вируси при следващия старт, укажете "ДА". След това чакате. Ако дискът е големичък, ще си почакате.
                Като свърши сканирането, бързия тест, че вирусът е "утепан" е отварянето на страницата на Аваст която съм посочил по-горе. Ако се отваря нормално, добре. За по-голяма сигурност може да тествате с някой онлайн скенер. Линкове - по-долу.
                Ако не, почва голямото четене и борба. Примерно описание - тук.
                Описаното по-горе е валидно за последните глупости които вървяха по Скайпа.
                По принцип си прав , но има една подробност : Никой от "заразените" до тук не спомена дали след като го е ударил вируса е влизал в сейф мод и ако-да , дали същите магарии ги прави и в този режим. Не се знае въпросния вирус в кои регистри се е записал , т.е. възможно е и в сейф мод антивирусната да не може да го изчисти . Ако е последното , тогава единственото спасение ( за съжаление) е забърсване на целия хард диск - не само на сектора с Windows и пълна преинсталация.
                Между другото този вирус явно е пресен , така че не само Аваст , ами с която и антивирусна да се пробва , тя трябва да е с ъпдейт на последните дефиниции ( да се надяваме , че са му намерили цаката ). Но това би трябвало да се знае .

Първоначално публикуван от alexsandar65 Преглед на мнение
                .....Изталирах ме нов индолс и пак се зарази.....
                ....В неделя едно приятелче идва и ми преинстална wildowsa ......
                Абе мааму стара , като гледам какво многообразие от странни и екзотични операционни система съществува вече , почвам да се чудя дали пък само аз съм останал на windows
                Последно редактирано от cveti; 27-12-09, 16:11.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  По принцип си прав , но има една подробност : Никой от "заразените" до тук не спомена дали след като го е ударил вируса е влизал в сейф мод и ако-да , дали същите магарии ги прави и в този режим. Не се знае въпросния вирус в кои регистри се е записал , т.е. възможно е и в сейф мод антивирусната да не може да го изчисти . Ако е последното , тогава единственото спасение ( за съжаление) е забърсване на целия хард диск - не само на сектора с Windows и пълна преинсталация.
                  Между другото този вирус явно е пресен , така че не само Аваст , ами с която и антивирусна да се пробва , тя трябва да е с ъпдейт на последните дефиниции ( да се надяваме , че са му намерили цаката ). Но това би трябвало да се знае .
                  Ако беше мотор щях да знам какво да го правя
                  На компютрите съм само прост потребител. Машината я оставих на хора които знаят какво да я правят. От разговора стана ясно, че ще се трият двата дяла на диска и нова инсталация на ХР. Гадината ми зарази и флашката, но там направих един format и готово С нея бях прехвърлял данни на друг компютър който е с windows98 и при него май не се прехвърли.
                  В къщи си махнах новия скайп и инсталирах стара версия пък дано помогне.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

...Ако е последното , тогава единственото спасение ( за съжаление) е забърсване на целия хард диск - не само на сектора с Windows и пълна преинсталация....
                    Като се стигне до там, най ми е кеф да пъхна един бутващ Линъкс (ако вече няма качен такъв като втора ОС) и да се разберем с бацила кой командва в къщи
                    МразиМ да преинсталирам, писнало ми е
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Така аз вече съм го хванал тоя вирус още в събота.В неделя едно приятелче идва и ми преинстална wildowsa Аз си инсталирах програмки едно друго и сичко си беше наред.Днес инсталирах skype и се почна едно забиване на компа.Исках да си инсталирам някаква анти вирусна ама тоя тъп вирус не ми дава.Та въпроса ми е ако някои има същия или подобен проблем как се е справил с него т.е с ВИРУСА!! малко съм бос на тема компютри.
                      Вируса аз го оправих по следния начин:
                      Windows Mini, Boot от диска и видях че се беше намърдал в С,D. Имах 4 изпълними файла през командер. Сложих ги в един RAR file да не може да мутират и следтова ги изтрих и от 2та дяла След това формат на С и нов Windows. Вече седмица да чукна на дърво нямам проблем
                      „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                        и относно скайп. лично мое мнение- инсталирайте си стара версия на скайп ( skype old version пишете в Google и ги има на 2 сайта поне). " !
                        Преди един месец семъчих да изтегля старата версия пет пъти,но не ми дава нея а новата.
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Съгласен съм с теб, но принципно, готови рецепти за лечение на всички вируси от типа "кликни на синичкото" няма.
                          Описаното по-горе е съкратената версия на лечението което се наложи да проведа по телефона преди няколко дни, на човек с не особено задълбочени познания на тема компютри. Ако болката е същата, лечението работи. При Скайпа има някаква цикличност на "грипа". Като се зарази един, заразява повечето в контакт листа си, те от своя и така до безкрай. Естествено заразеният не вижда изпратените съобщения и линкове. Та има голяма вероятност болката да е същата. Тая праща линкове към вируса, от които и другите да се заразят. Ако се изтегли "пълната версия" тя има и чат и изпраща много вълнуващи послания: "в момента се лакирам със сребристия ти лак" "импотент" и прочие бисери. Подвеждащото в линкът пращан от вируса е никът не един от двамата участници в чата.
                          Ако болката е друга, в предишния ми пост има линк към по-сериозния подход към проблема. Според мен, форматът на харда е крайна мярка, освен ако на него няма само Уиндоус и броузер де.
                          Последно редактирано от ittso; 19-12-09, 23:42.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                            Преди един месец семъчих да изтегля старата версия пет пъти,но не ми дава нея а новата.
                            в www.download.bg ги има и по-старите

но по-стара от 3.8 не си слагайте , и ако сте с 3.5 и надолу е добре да минете към 3.8 поне ,

за антивирусните , само ъпдейт на базата не е достатъчен ! поне на 4-5 месеца теглете новите версии и ползвайте тях, особено ако не сте с бизнес версиите на продуктите !
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Съгласен съм с теб, но принципно, готови рецепти за лечение на всички вируси от типа "кликни на синичкото" няма. ...
                              Миналия ден си играх с една такава простотия. Няма сейф-мод, няма регистри. Нямах голямо желание да преинсталирам, заради някои особености на конкретния комп, но като ми заяви, че регистрите били забранени от администратора и след твърдия отказ да ме пусне в сейф-мод, въпреки подмяната на всичко що е .com, exe и dll за което се сетих с чисто, накрая ми писна и се стигна до формат ц.

Интересно ми е дали в регистрито има някой крив запис, та се рестартира при опит за влизане в сейф-мод (упорито бях почистил всичко подозрително преди това) или съм забравил някое exe или dll?

Иначе се опъваше и за някакви права, access denied за Documents&Settings било, ама на чичко Линъкс хич не му дреме за това. Мръсната гад се беше размножила в над 50 екземпляра с разни несусветни имена...
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

ами вече от доста време карам без антивирусни под Уиндоус точно заради почти пълната им безполезност. комповете летят и със повече внимание е удоволствие.ама си трябват малко повече познания за целта.по принцип стига дори да влизате в неадминистраторски профил на който е забранено почти всичко.антивирусните така или иначе са си един постоянен "вирус" на компа ;-). отвреме на време някоя проверка с Ад ауер например за някой малуер просто ей така за секи случай. комбинацията Мозила, внимание и неприемане във скайп на никакви файлове и неползване на непознати външни носители е почти безопасна. така или иначе за важни файлове да се ползват външни носители (за мен са абсурдни големите дискове на компа щото като се зарази така или иначе се форматира всичко.цепенето само товари излишно процесора и е абсурдно решение). ама и тук си важи че няма перфектни работи като навсякъде....
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X