Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Нормално. Единствената полза от AHCI е NCQ - средство, изобретено специално за оптимизиране на seek time. От него друга полза няма да видиш, а SSD все едно няма глави, които да мести.
    Аз и не очаквах чудеса. Все пак имаше макар и мъъъничък шанс проблема да е софтуерен. А и като си взема новия, дето поддържа Trim, до колкото разбрах тая екстра без AHCI не върви.

Абе то и там е една мъглява работа, ама нейсе...
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Бъркаш. Скоростта на запис, когато диска си се държи адекватно, е по-голяма от тая на нормалния ми диск. Скоростта на четене - също. Въпроса е че в момента, в който няколко таска опитат да работят с диска, контролера му се омотва нещо и се бави зверски. Конкретно, скоростта на запис си я пише в характеристиките от производителя, и на по-новите модели не е никак малка. Да, писането е малко по-бавно от четенето, но разликите вече не са толкова фрапантни.
      Разбирам - явно пак съм изтървал нишката... Все не достига време за всички новини

Конкретно по проблема с multitasking-а - при Windows има един малък трик - спираш swap файла и слагаш повече RAM и въпроса се подобрява... Също трябва да поизключиш де що кеширане на харддиска от софтуерите които ползва - от Windows по-добре не... Пробва ли този вариант?
      Последно редактирано от господин никой; 28-06-10, 11:57. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
        Разбирам - явно пак съм изтървал нишката... Все не достига време за всички новини

Конкретно по проблема с multitasking-а - при Windows има един малък трик - спираш swap файла и слагаш повече RAM и въпроса се подобрява... Също трябва да поизключиш де що кеширане на харддиска от софтуерите които ползва - от Windows по-добре не... Пробва ли този вариант?
        RAM-а е 4 гиги. Кеширането е изключено. Индексирането, актуализирането на датите при четене и прочие - също. Опитвах да махна SWAP-а, но промяна нямаше и си го върнах. Изобщо, опитах всякаква оптимизация, за която изкопах информация из интернет. Нулев резултат.

Конкретно, най-често се случва когато антивирусната ми тръгне да се ъпдейтва. Това по време на самия ъпдейт и частичното сканиране после. Общо около минута-две. После общо-взето се държи добре, освен ако не пусна едновременно 2-3-4 неща, дето четат от диска. То на всичкото отгоре и процесора е 4-ядрен физически, а с Hyper threading-a се явява пред уиндоуса нато 8 ядрен, та мегдан за N на борй thread-ове, потенциално опитващи да пишат и четат едновременно - дал господ. С обикновения ми диск тоя проблем го нямаше. Да, усещаше се леко, като се ъпдейтва, но нищо съществено.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X