Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

По-бавното не е толкова страшно. Исках всичко да набутам вътре. Така остават да стърчат разни неща.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      По-бавното не е толкова страшно. Исках всичко да набутам вътре. Така остават да стърчат разни неща.
      SD карта или ако ноутбука не е в гаранция, USB паметта може да се вгради в него
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

drukman кажи каква е крайната цел с какво разполагаш и какви "ъпгрейди" замисляш
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
          drukman кажи каква е крайната цел с какво разполагаш и какви "ъпгрейди" замисляш
          Търся да сменя една налична 16Gb pSSD с 32-64Gb. Китаеца е с монтирана такава памет и ми е малко. ...... Ше ползвам нещото за навигация и мислех да му забуча всички карти и възможни навигационни програми и да мирясам......
          Става въпрос за 7" китайски таблет с 1.2 професор и 16Gb pSSD вместо диск. Много ми е тясно в тия 16Gb. Искам поне 32. Най добре 64.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Става въпрос за 7" китайски таблет с 1.2 професор и 16Gb pSSD вместо диск. Много ми е тясно в тия 16Gb. Искам поне 32. Най добре 64.
            Вальо, това "онова" ли е?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тежка задача колега... Тоя вид устройства са много добре сметнати да стават само това, което са... Има шанс, но според мен е най-добре да си поговориш директно с вносителите на SANDISK (http://www.fomus.com/ - поне това аз намерих с помоща на Гошко - gooogle.com). В сайта им разбира се няма OEM устройства от SANDISK, но нищо не пречи да питаш директно.
              Последно редактирано от господин никой; 15-06-10, 22:22. Причина: Смислова добавка...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                Тежка задача колега... Тоя вид устройства са много добре сметнати да стават само това, което са... Има шанс, но според мен е най-добре да си поговориш директно с вносителите на SANDISK (http://www.fomus.com/ - поне това аз намерих с помоща на Гошко - gooogle.com)
                Ако е това, дето ми мина през ръцете, то се продаваше за GPS. Има си вграден такъв и беше с инсталирана навигационна програма (май IGO My Way или нещо от сорта) и още 2-3 за нищо не ставащи програмчета. При положение че например Garmin Mobile XT върви съвсем добре на GSM с 400Mhz процесор, то тук версията и за Windows ще върви също не лошо. Могат да се качат и още полезни нещица не изискващи твърде голяма производителност. А удобния и достатъчно голям touchscreen дисплей за в кола ще е екстра. Като прибавим към това и никаквата цена (не ме питайте, не помня, но беше ЕВТИНО), то кантара доста стремглаво се накланя в "правилната" посока.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Вальо, това "онова" ли е?
                  Не. Онова си е подобие на компютър с 7" монитор и става перфектно за навигация но си остава NC или нещо подобно. Напъхах му една 16Gb карта и стана. Направено е вече да работи с Гармин, Ози, IGo и като блутут и отива в единия кошник. Говоря за едно друго безименно китайско чудо с интел 1.2GHz с 1Gb RAM и 16Gb pSSD.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Ако цената е ниска - ОК, но по спомен... От SANDISK не си спомням да съм купувал нещо под сто лева... Говоря за флаш памети висок клас, mp3 плеъри среден клас и малко по-големи SD (ако помня правилно) карти.

Иначе указания pSSD е OEM устройство и като нищо може и да се намери и в двете системи.
                    Последно редактирано от господин никой; 16-06-10, 10:28. Причина: пунктуация

Коментар

Последно, някой да е натрупал някакъв опит?

Щото аз от мойто не съм доволен (Corssair CMFSSD-64N1). Практически при всеки ъпдейт на Kaspersky или при по сериозно натоварване от повече от една програма, за около 5-6 минути компютъра започва да се бави зверски. После си се държи нормално.

До колкото намерих информация - диска ми не поддържа TRIM, а и контролера му бил нещо нефелен и понякога се бавел, когато няколко програми едновременно се опитват да четат и пишат. Резултата от всичко това е че диска си остава перфектен за съхранение на информация, но не и за операционна система върху себе си.

Решил съм да го сменям, ама се чудя с какво. До тук опциите са Kingston SSDNow V series, Intel X25-V G2, AData 592, като интела е на последно място в списъка, поради ниските си скорости, най-вече на писане.

Ако някой има други предложения - да казва.

Коментар

От половин година поне ползвам подобно на лаптопа - 128GBG2D. Кашпировски нямам, но демонстрационната база данни върви по-добре от на клиентските сървъри. При мен ОС не поддържа TRIM.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          От половин година поне ползвам подобно на лаптопа - 128GBG2D. Кашпировски нямам, но демонстрационната база данни върви по-добре от на клиентските сървъри. При мен ОС не поддържа TRIM.
                          Твоя има кеш, а моя - не. Твоя е със Samsung контролер, моя - с JMicron. Поне толкова разбрах.

ПП: Току що пуснах AHCI-то. Ще видим дали ще има някаква промяна.
                          Последно редактирано от sparkybg; 23-06-10, 22:08.

Коментар

Мисля, че двамата говорите за различни неща...

Ако не бъркам sparky има проблем с бавната скорост на запис - напълно нормално, тези устройства са по-бавни в записването от стандартен SATA диск на 7200 rpm.

Аз все още не съм стигнал до сериозна покупка поради липса на време и пари... Повечето заминават директно в мотора и колелото

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                              Ако не бъркам sparky има проблем с бавната скорост на запис - напълно нормално, тези устройства са по-бавни в записването от стандартен SATA диск на 7200 rpm.
                              Бъркаш. Скоростта на запис, когато диска си се държи адекватно, е по-голяма от тая на нормалния ми диск. Скоростта на четене - също. Въпроса е че в момента, в който няколко таска опитат да работят с диска, контролера му се омотва нещо и се бави зверски. Конкретно, скоростта на запис си я пише в характеристиките от производителя, и на по-новите модели не е никак малка. Да, писането е малко по-бавно от четенето, но разликите вече не са толкова фрапантни.

Конкретно за моя, по думите на човек на CORRSSAIR:
                              And the current Spec of our 64 Gig SSD 9CMFSSD-64N1) is 170 MBps Read and 100 MBps Write. But the current drives are using the JMicron JM602 controller
                              Към момента, новия им модел от същата серия (P64) вече е със Samsung контролер, със 128MB кеш, и с по-високи скорости - 220/120МB. Прави впечатление разликата при 128MB модел от същата серия - скоростта на запис е същата - 220MB, но тая на запис е значително по-голяма - 180MB.

Явно просто съм гризнал дръвцето с кофти модел, изостанал из търговската мрежа.

ПП: От AHCI-то разлика няма никаква. Изключих му кеширането - пак нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                ПП: От AHCI-то разлика няма никаква. Изключих му кеширането - пак нищо.
                                Нормално. Единствената полза от AHCI е NCQ - средство, изобретено специално за оптимизиране на seek time. От него друга полза няма да видиш, а SSD все едно няма глави, които да мести.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X