Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
    ее не така, бедняци ли искаш да станат
    Те бедняци няма да станат. Просто не ми допада стратегията нарочно да не се ъпдейтва продукт, който така или иначе ще поддържат още поне 5 години, и да се налага на клиентите да купуват нов такъв. Аз съм програмист, и като такъв ми е съвсем ясно че добаването на TRIM командата е повече от елементарна работа.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ... Аз съм програмист, и като такъв ми е съвсем ясно че добаването на TRIM командата е повече от елементарна работа.
      Толкова, че всъщност май не е невъзможно изчоплянето на драйвера от W7 към WXP.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Толкова, че всъщност май не е невъзможно изчоплянето на драйвера от W7 към WXP.
        Не съм убеден че е драйвър. Ама съм 99.9% сигурен че рано или късно някой ще го направи.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Не съм убеден че е драйвър.
          ntfs.sys - това е твоя човек, вероятно с няколко клона от омразното registry.

Коментар

Не е по темата ама ако някой ми намери pSSD 32 или 64GB давам бира и киВапче, плюс цената на стоката с транспорт, мито и пр. Е такова: http://www.sandisk.com/business-solu...id-state-drive
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Понеже темата е за SSD-та, от около 8 месеца си играем с такива във фирмата /производителността на софтуера дето правим зависи в огромна степен от seek time-а на дисковете - средата в която ги ползваме е опен соларис+зфс+компресия в страип / та за надежността - до тук равносметката е 1 на Интел (80Гб от по-старата 40нм технология) го връщахме 3 пъти все за дефекти, един от по-новите, пак на Интел, си дойде умрял и още 1 OCZ (128Гб) даде фира наскоро равносметката е, че от 8 диска 3 дадоха проблеми в рамките на месец-два - както и да го погледнеш си е голям процент брак - та за домашно ползване определено ще се наложат (ако човек преглътне някак цената) но за сериозна работа и приложения им е още много рано...
              LR Disco II, Td5

Коментар

горните проблеми са загатнати и тук :

"Обявяваното количество цикли запис/изтриване на пръв поглед не е голямо - до 10 000 за MLC и до 100 000 за SLC. Ако вземем средна скорост за запис 100 МВ/s и най-разпространения SSD с капацитет 128 GB, ще получим потенциално време за непрекъсната работа 3640 часа или 151 дни. Но на практика такова интензивно използване може да се моделира само изкуствено - при обикновена работа с компютър, голяма част от файловете се записва на диска само веднъж, а постоянно се променят не повече от 10%. Предвид това можем да предположим, че ще имаме на разположение вече 1510 дни, тоест малко повече от 4 години експлоатация. За това време ще остарее морално всеки компютър, какво остава за твърдия диск.
                Разбира се, един SSD диск може да се съсипе напълно и за половин година - ако се използва неправилно. Има многобройни истории за скоропостижно починали твърдотелни дискове, свързани именно с неправилната им експлоатация. Например, при използване на SSD за запис, монтаж и възпроизвеждане на музика и видео - тези дискове по принцип не са предназначени за това. "

Иначе и аз имах проблем със SSD заради интензивна работа .
                според мен със сигурност temp файловете му разказват играта и май 30% от обема трябва да се държат празни
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

От: До: SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

<offtopic>
                  Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Подобрява, и не само при SSD. Изобщо не знам защо MS го държат пуснато.
                  Част от политиката им за нивото на сигурност е...
                  </offtopic>

Изчетох темата и съвсем се объках... Я препоръчайте някой по-нормален SSD диск, ако може под 200 долара.

Всъщност преди да почна с теста бих искал да попитам дали въобще това, което съм намислил има някакъв смисъл...

Смятам да си преконфигурирам Windows-а да се инсталира по следният начин:
                  1/SWAP файловете да са на вторият диск (който по презумция е SATA на 7200 оборота)
                  2/TEMP директориите да отидат на вторият диск
                  3/Потребителският десктоп плюс "My documents" да отидат на втория диск.

Всичко останало без разбира се игри и торенти да е на SSD-то. Всъщност дори и в момента имам към 60-70 Ggb дял за Windows 7 и остатъка за игри и торенти - разликата ще е само в описаните модификации с които смятам да удължа живота на SSD-то и същевременно да подобря леко производителността на машината. Повечето 7200 дискове всъщност имат по-висока скорост на запис от SSD-тата.

Коментар

От: До: SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                    Не е по темата ама ако някой ми намери pSSD 32 или 64GB давам бира и киВапче, плюс цената на стоката с транспорт, мито и пр. Е такова: http://www.sandisk.com/business-solu...id-state-drive
                    Помагайте бе хорааа. Още ли няма такива дивотии на пазара?
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

• От: До: SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Помагайте бе хорааа. Още ли няма такива дивотии на пазара?
                      може и без бира
                      виж тук
                      http://www.cmm.bg/cgi-bin/most/pricelist.pl
                      и тук
                      http://www.reset.bg/catalog/348ind.php?cPath=31_220

Коментар

[QUOTE=alex_markov;1191368]може и без бира

Цъ.
                        Явно без бира няма да стане. pSSD търся. Е такова.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          може и без бира
                          Цъ.
                          Явно без бира няма да стане. pSSD търся. Е такова.
                          Това е ОЕМ устройство до колкото разбрах от мини сайта - т.е. предлага се на фирми, които да си направят устройства на тяхна база. До колкото имам някаква идея от SANDISK не се шегуват в цените. Горе-долу какво търсищ като краен вариант (решение на задачата) за да препоръчаме алтернатива...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                            .... Горе-долу какво търсищ като краен вариант (решение на задачата) за да препоръчаме алтернатива...
                            Търся да сменя една налична 16Gb pSSD с 32-64Gb. Китаеца е с монтирана такава памет и мислех, че е най лесно просто да си намеря по-голяма. Като няма, му слагам една карта на USB и готово. Ше ползвам нещото за навигация и мислех да му забуча всички карти и възможни навигационни програми и да мирясам. Не ми е под ръка но тия дни ще го снимам за по-ясно.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Търся да сменя една налична 16Gb pSSD с 32-64Gb. Китаеца е с монтирана такава памет и мислех, че е най лесно просто да си намеря по-голяма. Като няма, му слагам една карта на USB и готово. Ше ползвам нещото за навигация и мислех да му забуча всички карти и възможни навигационни програми и да мирясам. Не ми е под ръка но тия дни ще го снимам за по-ясно.
                              Ако ти е по-лесно с "USB flash"-ка, то това със сигурност е по-евтиния вариант... Дори да си купиш супер бърза флашка пак ще ти е по-евтино.

P.S. @sparkybg Естествено, че ще е по-бавно - нали е usb флашка... Все пак при цена едно към три за топ модела флаш памети от същата фирма (Sandisk Extreme Contour), мисля, че до някъде е оправдано...
                              Последно редактирано от господин никой; 14-06-10, 15:37. Причина: PS отговор

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                                Дори да си купиш супер бърза флашка пак ще ти е по-евтино.
                                ...и за нещастие по-бавно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X