Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Мда, за тия обеми FAT-а си става перфектно. ...
    А някой ден да вземат да направят "SSDFS", та да се свърши.
    ...
    Без журнал е ФАТ-а и това е потенциал за бели. А точно SSD-тата са идеалната среда за журал.

SSDFS има няколко вида, в няколко ОС. И прав си, да, Майкрософт тук догонват

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
    ... трябвало да го дам в Мост да го качили на нещо да го оправят, но понеже той ми трябва не съм го давал.
    Ето ти идея: данните на архив и диска - в Мост.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Ето ти идея: данните на архив и диска - в Мост.
      Добре, но той ми трябва ежедневно и така май ще си остане въпреки че ме дразни.Любопитно ми беше дали собственият му фирмуер е сдал багажа или нещо хард е изгоряло.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Добре, но той ми трябва ежедневно и така май ще си остане въпреки че ме дразни.Любопитно ми беше дали собственият му фирмуер е сдал багажа или нещо хард е изгоряло.
        Той ще те дразни, дразни, и най-накрая ти ще го издразниш, и ще ти тегли един сиктир, запазвайки само за себе си данните върху него.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Той ще те дразни, дразни, и най-накрая ти ще го издразниш, и ще ти тегли един сиктир, запазвайки само за себе си данните върху него.

Абе да ти кажа, така си я караме с него над 2 години.Важните данни съм ги архивирал на външен хард, така че и да гръмне няма да е голяма загуба, но проблема е че заради естеството на работата ми ако го сменя дни наред трябва да качван драйвери и програми.Страх ме е за светодиода му, че като почне да пише свети постянно бая време и има опасност да изгори

Коментар

ами по принцип точно заради това съм противник на голям и скъп диск срещу няколко по-малки (и още по-скъпи хаха) диска.ама разбира се не говорим за така популярното виртуално ''разцепване" (срещу което аз лично съм твърдо против по ред причини) а за наистина различни физически носители. а това че пише по толкова време хич не е на добре така или иначе. последвай съвета на Ясен и го метай да го видят че и дъна и захранвания отлитат от ''печенето'' дето се получава. естествено предполагам че говорим за "здрава'' незаразена среда. ако не си го потдържаш както трябва може тия писания да са си от софтуерен характер.....
            висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
              ами по принцип точно заради това съм противник на голям и скъп диск срещу няколко по-малки (и още по-скъпи хаха) диска.ама разбира се не говорим за така популярното виртуално ''разцепване" (срещу което аз лично съм твърдо против по ред причини) а за наистина различни физически носители. а това че пише по толкова време хич не е на добре така или иначе. последвай съвета на Ясен и го метай да го видят че и дъна и захранвания отлитат от ''печенето'' дето се получава. естествено предполагам че говорим за "здрава'' незаразена среда. ако не си го потдържаш както трябва може тия писания да са си от софтуерен характер.....
              Между другото харда /320гб-16мб буфер САТА2/ съм го разделил на 5 дяла, и може и това да го шашка.Иначе вируси "би трябвало" да няма.Екс пи-то казва че диска дори не е за дефрагментиране.Говорил съм с доста хора, но никой не се сеща за проблема.А ме дразни защото този комп е 2.33Мгх Е6550 и процесора повече от 50% натоварване не съм го виждал никога, а диска го бави много.Другите ми компове са по слаби и не им обръщам внимание но този е дразнещ.

Коментар

Опитай да смениш кабела му. Провери напреженията как са.
                Вероятно е да има много преместени сектори и затова да се бави - виж smart информацията и тест с HDTune например.
                Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

....Иначе вируси "би трябвало" да няма.....
                  Това "би трябвало" да се провери. Провери също колко непотребни неща се стартират при стартиране на системата. Ако имаш и две-три тъпо инсталирани програми с разрешена опция за ъпдейт и няколко крадени игри става страшно.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
                    Опитай да смениш кабела му. Провери напреженията как са.
                    Вероятно е да има много преместени сектори и затова да се бави - виж smart информацията и тест с HDTune например.
                    По съвет на познат, смених кабела но го смених просто с този на записвачката, пак САТА2.Ще потърся този HDTune какво ще каже.Не съм запознат с него.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                    Това "би трябвало" да се провери. Провери също колко непотребни неща се стартират при стартиране на системата. Ако имаш и две-три тъпо инсталирани програми с разрешена опция за ъпдейт и няколко крадени игри става страшно.
                    За вирусите разчитам на антивирусна, освен това за тези години щях да хвана проблем може би ако имаше такъв.Начално стартиращите програми съм ги ограничил на минимум, а игри никога не съм слагал защото с този комп работя.
                    Мисля в един от дяловете сега да сложа 7-ца, и да видя тя как ще работи с този хард.

Коментар

Сега по темата, а именно SSD:

1. На Windows XP какво ли не правих, но резултатите не бяха добри. Постоянни задържания, които в един момент ти писват, и в крайна сметка си буутвах от стария партишън на обикновения диск.

...обаче...

2. Вчера смених хардуера тотално. Взех си Core i7 860, с дъно P55A UD4 на GigaByte, s 4GB RAM и карта Radeon HD5770. Съответно най-накрая се прежалих да инсталирам Windows 7, естествено на SSD-то. ОЧАРОВАН СЪМ ОТ РЕЗУЛТАТА!!!! Така компютър не ми е хвърчал от години! Инсталира се бързо, буутва бързо, няма задържания, изобщо няма нищо, което дори да напомня гадното поведение на XP-то, и в същото време върви супер гладко и бързо.

...накратко: "Козата си сака пръч!"

...изводи: Майкрософт са пе....сти!!! Можеше просто да направят ъпдейт за XP и Vista за SSD.
                      Последно редактирано от sparkybg; 16-01-10, 03:15.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

а престраши ли се да пробваш Флаш Файър със Екс Пи? бие по бенчмарк 7 цата. ако се престрашиш и без антивирусна няма и крашове на регистри. а мен 7 цата (въпреки че ми е лицензирана на единя лаптоп) пак почна да ми къса нервите със нек'ви дребни глупости. не дава да се асайннат две еднакви статични айпита (за ползване и през аксес пойнт без рутер) на уайрлесса и лана. трият се сами настройките.четох къде ли не и решение никакво.....;-(. стъпка напред три назад...... тва е при чичо Майкро.и сега съм си със 3 различни ОС на различните машини ама Екс пи про си е царя. някой път при възможност бих искал да видите какво прави евтината ми нетбуук машинка със ССД за жълти стотинки и "разпипано" Екс пи и Флаш Файър ;-). истинско удоволствие за без пари ;-).
                        висете отпуснато

Коментар

ОЧАРОВАН СЪМ ОТ РЕЗУЛТАТА!!!! Така компютър не ми е хвърчал от години! Инсталира се бързо, буутва бързо, няма задържания, изобщо няма нищо, което дори да напомня гадното поведение на XP-то, и в същото време върви супер гладко и бързо.
                          Да ти кажа, не знам дали е само от SSD-то, защото при мен подобни са впечатленията и при инсталиране на Windows 7 на обикновен хард
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Имаше едно да се забрани обновяването на дата на достъп за файловете, за да се избегне операцията за запис при четене. Дали това подобрява нещо при ssd?
                            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
                              Имаше едно да се забрани обновяването на дата на достъп за файловете, за да се избегне операцията за запис при четене. Дали това подобрява нещо при ssd?
                              Подобрява, и не само при SSD. Изобщо не знам защо MS го държат пуснато.

Коментар

...

...изводи: Майкрософт са пе....сти!!! Можеше просто да направят ъпдейт за XP и Vista за SSD.
                                ее не така, бедняци ли искаш да станат
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X