Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: SSD - митове, легенди, истини - вашият личен опит?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    И това вместо като нормалните хора да си инсталираш Linux ?
    Това Linux-ът май се явява нещо като компютърджийския вариант на УАЗ-а ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Точно, Чавдаре!
      От 5 минути се чеша по главицата как да го кажа...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Донякъде си прав моля някой да изтърси това пред Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          И това вместо като нормалните хора да си инсталираш Linux ?
          Всичко, което ми трябва и от което си изкарвам хляба е под windows. Linux няма за какво да ползвам.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            ..... Linux няма за какво да ползвам.
            Също като УАЗа.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Стефанееее... де си бре? Да не би да нямаш достатъчно пълнители за пистолета?!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                Стефанееее... де си бре? Да не би да нямаш достатъчно пълнители за пистолета?!
                Трай сега. Не е истина руската му агитка как го обработва.

Коментар

Уффф... то добре, че Торвалд е финландец... Ако и той се беше родил малко по на изток...

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                    Уффф... то добре, че Торвалд е финландец...
                    Според руснаците, това е дреболия. Част от Карелия си играела на независимост, ... . Отделно пък каква руска навалица е в списъка на съавторите.

айде стига спамихме.

Коментар

на ФАТ ''пише'' много по-малко Уиндоуса това е причината. няма проблем да не работи на НТФС ама ''малките записи'' са много повече което и се явява проблема на ССД тата. много е изписано из нета за точните обяснения. аз го казвам от личен опит. дори съм преинсталирал няколко Уина от НТФС на ФАТ и разликата е видима с просто око без бенчмарк. това е по-видно разбира се на "по-слаби" ССД та.на по-скъпи "фреезовете" ще са доста по-незабележими. за Линукса какво да кажем вече е въпрос и малко на лични предпочитания и хардуер. като цяло основния проблем на Убунту Ремикс например е нестабилната и по-слаба работа на уайрлеса както и невъзможност да се закачи на някой "частни криптирани мрежи" което за мен е достатъчна причина. разликата в скоростите между добре настроен Екс Пи и Убунту е минимална (е разбира се проблема на Бозата е че със времето може да се забави ако не го потдържате). е и стандартните проблеми с приложенията разбира се.
                      за спирането на "малките записи" на Уина на ССД има доста туикове (много инфо има из нета) основни от които са спиране на прифетча, изключване на "пейджинг фаил" (при достатъчен рам), изключване на суапа, асоциирането на голям ''каш" и избирането на предпочитане на каширането пред програмите и т.н.... най интересното е че повечето работещи туикове са точно обратните от препоръчваните и от Майкро и от доста други хора като неправилни. (такъв е и случая ФАТ срещу НТФС).
                      всичко което съм написал съм го пробвал лично. не си позволявам да теоретизирам. а за 7 срещу Екс пи си е въпрос на лични нужди и предпочитания но аз лично от двоино бутираща конфигурация 7ца/Убунту ремикс в момента се върнах на Експи Про и съм по-доволен (е има си доста заиграване за да се постигнат добрите резултати). и тук идва познатото ни до болка че няма перфектни неща. може би според личните нужди и предпочитания.
                      и пак казвам аз съм много зарибен по ССД от почти 2 години и съм изчел и пробвал всякакви конфигурации и настройки.
                      пробвал съм и почти всички платени и неплатени софтуери за оптимизации на ССД. нищо съществено не съществува до момента със изключение на Флашфайър ама и там тоя риск със разбиването на регистрите при рестарт си е реален. единствения вариант на който му се занимава и не рестартва често е да се "спира" флашфайър" преди изключване на системата и повторно включване след рестарта. така няма риск и се губи перформънс само от времето на зареждане.
                      та успех със експериментите със ССД. с удоволствие ще споделям какво съм препатил за това време.
                      и пак да си кажа- в момента пиша от един от тези ефтини нетбууци със инсталиран експи про и всички необходими във ежедневието приложения.....
                      резултат повече от доволен- перфектни интернет връзки, видео, офис приложения и базови обработки на фотографии. много стабилен и силен уайрлес без проблеми със закачане към мрежи. много добър пауър мениджмънт и съответно 3 часа работа със съпер малка тънка и лека батерия. е да не почваме и темата за нетбуците и приложението им тука. но за 500 лева + още стотина за РАМ и някоя и друга еСДи карта за допълнителна памет, работеща машинка за която забравяте че е със вас заради тегло и размер.... резултат- почти не включвам настолното двуядрено чудовище и 15 инчовия ми лаптоп за няколко хилядарки.....
                      та явно въпрос на нужди и предпочитания. и даване шанс на всичко....
                      успех
                      висете отпуснато

Коментар

Така вече ми се изясни.

Това го взех за настолен компютър. Не е за лаптоп. 32 гиги за партишъна са ми малко, и засега го оставям така. Ще спра prefetch-а, индексирането, Time stamp-а и другите по-смислени такива неща. Засега ще е това. Времето ще покаже дали става, или не.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                          ...но за 500 лева + още стотина за РАМ и някоя и друга еСДи карта за допълнителна памет, работеща машинка за която забравяте че е със вас заради тегло и размер.... резултат- почти не включвам настолното двуядрено чудовище....
                          Офф
                          Сподели какво е това. Имам Еее 1.6Атом с 20Гб ССД ама нещо инсталацията трябва да се поправя, че е лаишка и се мота. А ми трябва още едно такова нещо.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

е мойто е 8 инчов Ейсър аспайър едно със 8 гига ССД, Атом 1.6 и ъпгрейднат на максимума от 1.5 РАМ. ами най вероятно проблема при Уиндоус е инсталация на НТФС. тогава е адски бавен със много заспивания.като начало това е основното.после идват и бъзиканията за които и Спарки писа по-нагоре. аз съм добавил във фабричния слот едно 16 гига есди карта и ми е предостатъчно.имам си една моя теория да използвам не повече от 30-40 % от паметта на диска където е операционната система. за почти всеки от новите нетбууци има вече огромни форуми със много добри и полезни мнения. иначе разликата във настройките на Уина за ССД си е еднаква. все пак е полезно да посетиш и форум точно за твоя модел заради някой специфични проблеми със драйвъри за точен модел. има и доста настройки ама са за по напреднали (каквото и както и да значи) и се прилагат като правило след доста проверяване. мога да давам някой съвети относно настройки. е трябва си доста бъзикане за да се направи наистина много бърза машина със Атом и евтино ССД де. но няма да се плашите пък и кой се е родил научен и знае всичко? леко по леко всичко се постига къде със грешки къде от първия път. успех ;-) оправял съм няколко Асуса и винаги проблема беше предишна инсталация във ентиефси. а и 500 лева беше моя Ейсър преди година и половина. сега е доста по-евтин. а и друг жокер - аз съм със синия модел но се оказа че белия е със малко по-добра ССД (колкото и нелогично да звучи различни конфигурации само от различен цвят но е факт) все пак синия е със по-добра батерия и е по-красив де. и си работи перфектно. иначе цените са еднакви. и не вярвай на продавачите че е абсурд да са със различни ССД и батерии. факт е!
                            проблема със Ейсърите е че да им добавиш РАМ трябва да го дадеш във оторизиран сервиз защото се разглобява целия комп и се губи гаранцията иначе. а ония от сервиза ''брулят'' повече за работа от цената на РАМ а.
                            Последно редактирано от Tony33; 12-11-09, 14:19.
                            висете отпуснато

Коментар

Мда, за тия обеми FAT-а си става перфектно. Мойта цел беше windows-а и основните порграми, които най-често ползвам да стоят на SSD-то. Всичко друго ще си е върху другите дискове.

А някой ден да вземат да направят "SSDFS", та да се свърши.

Това е един от малкото случаи, в които технологията бута Microsoft, а не обратното. А те пък се инатят да сложат каквото където трябва.

Коментар

Виждам че тук има доста хора наясно с нещата и искам да попитам защо на моят комп относително бърз дуал кор, един месец след слагането на нов хард той започна да пише супер бавно.Правих го и на фат и на нтфс но все не е добре.екс пи-то постоянно дава съобщения за опасност от загуба на данни, но данни не са губени до сега.Харда беше в гаранция и ми казаха че трябвало да го дам в Мост да го качили на нещо да го оправят, но понеже той ми трябва не съм го давал.Някой да има идея за проблема?
                                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X