Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да махна тази гад?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да махна тази гад?

Качила ми се е някаква програмка Cyber Security. Явява се антивирусна. Да ама, НЕ! Не се изключва, стои непрекъснато активирана, дава непрекъснато атаки на червеи и троянски коне. Започна да ми праща екрана в синьо състояние и да променя резолюцията с някакви ГАДНИ надписи. Прочетох в интернет. Там са възмутени и някакъв образ е дал, че се маха с Spy doctor. Свалих и тази програмка, намери ми проблемите, но ХОП - поиска ми 10 долара за да изчисти гадините. Така, че сега съм с два ПАРАЗИТА.
    Дайте някакъв съвет или къде да ходя да ми го изчистят.
    Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

До: Как да махна тази гад?

До сега само две програми са ми помагали в подоби ситуации:
    - Avira, http://www.avira.com/en/pages/index.php
    - Malwarebytes, http://www.malwarebytes.org/

И двете ги има в безплатен вариант.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Мисля че с тази програма ,която е свободна може да решиш проблема.

http://download.cnet.com/Malwarebyte...-10804572.html
      Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
      ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Най-добре даже да влезеш първо под safe mode и да деактивираш стартирането на сървисите които отговарят за нея и за това което пише в полето Startup и Services в msconfig. Пък после чисти вече на воля. Ето тук намерих едно инфо какво си инсталира първата гад дето се е загнездила http://www.enigmasoftware.com/cybersecurity-removal/ но чети по надолу оттам дето следва описанието без използването на сканера който предлагат тъй като бедите ще станат тогава 3. А ето тук е най-добрия вариант за манипулация http://www.bleepingcomputer.com/viru...cyber-security , но определено трябва да се внимава при ръчно триене на файлове а там използването на разни нам изчистващи програми с тях си слагаш сигурно още един такъв гад.
        Последно редактирано от icpart; 11-10-09, 19:31.

Коментар

Сега пробвам програмите!
          Иначе колега /да не ме чуе Стефан/ icpart, този Хънтер е като Spyware Doctor. Ще открием, но pay ...
          Направо ме изхвърли тази гад и рестартира компа. Пита ме в какъв режим да ме включи. Сега се дебнем и аз пиша от друг комп. Как става в Safe mode? Защото не можах дори да я спра от Task Menager.
          Колеги Горчев и ognqn, дано да стане и да имам повод да почерпя.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
            Сега пробвам програмите!
            Иначе колега /да не ме чуе Стефан/ icpart, този Хънтер е като Spyware Doctor. Ще открием, но pay ...
            Направо ме изхвърли тази гад и рестартира компа. Пита ме в какъв режим да ме включи. Сега се дебнем и аз пиша от друг комп. Как става в Safe mode? Защото не можах дори да я спра от Task Menager.
            Колеги Горчев и ognqn, дано да стане и да имам повод да почерпя.
            99 и 9% съм сигурен че ще стане, приготви се да ги черпиш
            Ако не стане, драсни едно ЛС и ще видиме дали мога да ти бъда полезен, мерси.
            OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Ох колега аз затова споменах да четеш по-надолу от описанието за Spy Hunter всякакви такива програми са още една беда ама явно вече тотално се набута. Най-добре ползвай втория линк с описанието и чисти само ръчно без разни помощни програми. Във второто описание там дето споменават онази програма Process explorer тя е сигурна и аз я ползвам и представлява разширен таск мениджър с повече възможности, а във сейф мод се влиза като натиснеш F8 преди да се зареди Уиндоуса но влизането в настройките това кое да се стартира е като се напише в полето RUN от старт менюто на Уинодоуса "msconfig" но там трябва да се бара много внимателно и да знаеш много добре кое какво е, защото иначе може тотално да си скапиш компютъра. Явно не си много навътре с компютрите което е моя грешка че не обясних по-подробно. Ако искаш пробвай с някоя от описаните от колегите програми пък ако не стане ще помагаме с каквото можем.

Коментар

Засега съм на 10% сканиране. На virus information пише Warnings-2. Даде ми, че някакъв аксес е отказан /май за проверка/, ама докато се усетя и прозореца изчезна. Пак ме изхвърли на син екран, но аз си затраях и компа отново се върна на check позиция.
                Абе, ще .....а........а на тази ГАД. Исках да кажа - ще го погледнА за проверкА.

Коментар

Пич/нали вече не е желателно да се обръщаме с 'колега'/.
                  Каквото сам човек си направи и Бил Гейтс не може да го спре.
                  Единсвения начин да се премахнат подобни "гадости" е през save mode. Но.......
                  След като ти все още се лъжеш сам да си ги качваш
                  След като все още не си инсталирал Vista от Интернет
                  След като все още не си си изтрил Windows-а да не ти пречи......
                  едва ли ще се справиш. За това потърси някой, който разбира от компютри, за да не е последващото действие ПРЕИНСТАЛ
                  Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                  0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                    Ох колега аз затова споменах да четеш по-надолу от описанието за Spy Hunter всякакви такива програми са още една беда ама явно вече тотално се набута. Най-добре ползвай втория линк с описанието и чисти само ръчно без разни помощни програми. Във второто описание там дето споменават онази програма Process explorer тя е сигурна и аз я ползвам и представлява разширен таск мениджър с повече възможности, а във сейф мод се влиза като натиснеш F8 преди да се зареди Уиндоуса но влизането в настройките това кое да се стартира е като се напише в полето RUN от старт менюто на Уинодоуса "msconfig" но там трябва да се бара много внимателно и да знаеш много добре кое какво е, защото иначе може тотално да си скапиш компютъра. Явно не си много навътре с компютрите което е моя грешка че не обясних по-подробно. Ако искаш пробвай с някоя от описаните от колегите програми пък ако не стане ще помагаме с каквото можем.
                    Навътре съм от Welcome! Преди това не пипам, че си отварям бели.

Ама той оригинале си е с Виста, брато.

Коментар

ами не знам точно за тоя но някой не дават да стартираш и във сейф моуд, не ти работи и конфига и команд промпа. остава ти да я намериш и да й крашнеш сам файловете за да не успее да стартира при следващия рестарт и след това си се чисти стандартно. дописването,преименуването и преасоцииране на файловте е възможно. явно тия доста се развъдиха из мрежата.... почни от прифетча и оттам по веригата й объркай файловете. след това няма да стартира и си ти да я доубиеш. успех.
                      висете отпуснато

Коментар

Даа! Не става с тези програмки. През Safe mode също. Ще го нося някъде да го поправят.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                          Даа! Не става с тези програмки. През Safe mode също. Ще го нося някъде да го поправят.
                          Жалко наистина но така като че ли ще е най-добре, и една препоръка от мен ако имаш ценни неща на системния дял на който е инсталиран Уиндоуса вземи и си архивирай преди да го занесеш защото ако са станали много зле нещата може да се наложи и преинсталация както е споменал gorosop по-горе. Но дано успеят да го оправят и следващия път внимавай какво инсталираш и какви сайтове посещаваш както е и споменал dhx наистина доста гадини се навъдиха из мрежата. Пък ако и използваш и Internet Explorer той ти дава гаранция че ще се набута много по-лесно някоя гадина. Сега не знам дали последната версия 8 не пооправиха поне сигурността му.

Коментар

пробвай както ти обясних. ще стане. преди няколко дни махнах такава гад по този начин ;-). намери и файловете във прифетч фолдъра. поне преименувай файла и му направи някаква абсурдна асоцияция със какво да го отваря. при рестарта ще се ошашави и ще можеш да го нариташ после спокойно по познатите начини. успех.аа и после рестарт след чистенето защото ще ти се обърка достъпа до интернет. тая гад се е наложила и там.
                            висете отпуснато

Коментар

Привет,

опитай със програмката Spybot search and destroy. До колкото разбирам това е програма от онези сладурските, които през 10 секунди ти казват, че си инфектиран с вируси, коне, червеи и всякаква друга флора и фауна, но всъщност вируса е самата програма, която горещо те приканва да закупиш пълната версия на програмата за да изчистиш компютъра си.

Ако със Spyware S&D не стане, влизаш в C:\Program Files\CS\ и триеш tsc.exe csc.exe iehelpmod.dll winsource.dll, както и всякакви други шорткъти водещи към програмата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X