Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Портативен плеър за FLAC и МР3 - откъде да купя ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Портативен плеър за FLAC и МР3 - откъде да купя ?

Току що приключих ред от експерименти.
    За съжаление разпознавам влошеното качество на записите МР3 в сравнение със CD.
    Това ми пречи да се насладя на музиката.
    Намерих формата FLAC, който ме удовлетворява.

Въпрост ми е : Знае ли някой да се продават такива плеъри - портативни тип WALKMAN, и за кола ?
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

До: Портативен плеър за FLAC и МР3 - откъде да купя ?

FLAC плеър за кола доста трудно ще намериш, ако изобщо има (последно като гледах, нямаше нито един). Портативен по-може, идея си нямам от къде в България, но винаги може да се поръча от ebay или другаде. Има и още един вариант обаче. Има FLAC плеъри за Симбиан и за Уиндоус Мобайл, а смартфоните вече имат и аудио жакове .
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение

Въпрост ми е : Знае ли някой да се продават такива плеъри - портативни тип WALKMAN, и за кола ?
      А по принцип каква е целта на занятието че не искаш СD? Тъй като по принцип FLAC не дава кой знае колко голяма компресия като съотношението е около 1:2, предполагам идеята е да се събере на флаш памет. Иначе според мен не знам дали повечето портативни плеъри поддържат възпроизвеждане на WAV, ако е така ето отпада ти необходимостта от CD например видях че Creative Zen моделите възпоризвеждат тези файлове, иначе ето тук едни плеъри дето възпроизвеждат FLAC и въобще повечето известни аудио формати http://reviews.cnet.com/pvps/. Пробвал ли си например да видиш как ще ти звучи например AAC формата (т.н. mp4), който даже се поддържа от повечето плеъри на по-новите модели телефони или WMA, Vorbis тъй като тези формати вече доста превъзхождат по качество компресията на MP3. При по-големи битрейтове при тях разлика с оригинално CD аз поне не долавям. Освен това и портативните устройства според мен не могат да докарат такъв качествен звук като например един качествен аудио плеър като например авто СD или домашна уредба че да се усети и там да речем някаква разлика от CD източника. Другия аналог на FLAC при Losless кодеците е Monkey audio (APE) и не знам дали има евентуално за него плеъри макар че той е доста по стар от FLAC, но не толкова популярен като него. А както е споменал колегата по-горе най-лесно си вземаш едно ПДА устройство втора ръка така по-евтино (за стотина и няколко лева) и си готов и му слагаш един плеър и ти чете вече всякакви формати.
      Последно редактирано от icpart; 07-10-09, 14:49.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение

Освен FLAC, преслушай Ogg-Vorbis - има смисъл. Поддържат го малко повече плеъри, отколкото FLAC. Пример - iRiver, доста от моделите им.

Коментар

Всъщност май наистина ще е най-добре да се насочиш към добре направени МР4 файлове. За разлика от МР3 и FLAC това не е кодек, а контейнер за разни кодеци, включително и МР3, но не и на FLAC за съжанелие. За сметка на това поддържа кодеци, като Vorbis, DTS и WMA, който май можеше да бъде настроен да работи дори без загуба на данни, съответно и качество, а също и ALAC, който по начало си работи само без загуби, досущ като FLAC.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Един колега има това http://www.plesio.bg/mp3-mp4-players...-p-236760.html

Поддържа flac и ogg доста е доволен.
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Плейър за коли потдържащ флак за момента няма . Говори се,че Алпин тая година уж ще имат такъв. Търся от година из нета но няма . Писна ми да ровичкам из дупките на колата за CD-та а МР тройките ми простъргват ушите .
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                Плейър за коли потдържащ флак за момента няма . Говори се,че Алпин тая година уж ще имат такъв. Търся от година из нета но няма . Писна ми да ровичкам из дупките на колата за CD-та а МР тройките ми простъргват ушите .

Пробвай това - http://www.cdd.ru/

Коментар

Ха , явно има Не бих посмял да си купя руска електроника но благодаря за линка. Дано някоя фирма с опит в бранша се сети да направи нещо по въпроса.
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

От: Портативен плеър за FLAC и МР3 - откъде да купя ?

Не е съвсем по темата ама да отварям нова няма няква особена полза.

Та проблема ми е следния. Купих си нови слушалки и явно са направени за системи с доста голямо захранване, защото когато ги включа към мобилния звучат нормално даже малко тихо, което не ми пречи, но като има някое яко парче и ми се ще да увелича малко. Ако ги включа към компа или уредбата и усиля звучат доста силно и най-важното качеството си остава перфектно.

Сега въпроса ми е ако си взема някоя мп3-ка дали евентуално слушалките ще звучат по силно и ако да, то каква.
                    Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Здравейте колеги,
                      Ще "съживя" тази тема. Напоследък свалям все повече музика във FLAC ,та мисълта ми е има ли вече подходящ Автоплеър за тези и други подобни формати,днес разглеждах в техномаркет при въпрос имате ли такъв който да подържа FLAC формат,почна едно чудене,кво е туй нещо?
                      Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

Коментар

Аз ако искам да слушам FLAC си ги качвам на телефона, свързвам със жак AUX-а на CD-то ми с изхода за слушалки на телефончето и си ги пускам от там , иначе обичам да си купувам дискове, правя им копие и си слушам от копията в колата.

Коментар

Първоначално публикуван от VesMil Преглед на мнение
                          Здравейте колеги,
                          Ще "съживя" тази тема. Напоследък свалям все повече музика във FLAC ,та мисълта ми е има ли вече подходящ Автоплеър за тези и други подобни формати,днес разглеждах в техномаркет при въпрос имате ли такъв който да подържа FLAC формат,почна едно чудене,кво е туй нещо?
                          Цък

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                            Току-що си заработи една бира от мен!!!
                            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                              Току-що си заработи една бира от мен!!!
                              Като разрових видях още един модел на кенууд който поддържа и sdhc карти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X