Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Active to Passive PoE конвертор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Active to Passive PoE конвертор

Както е видно от заглавието търся конвертор от активно PoE към 12V пасивно такова.
    Ще се ползва за захранване на дърти камери от 802.3af/at суич.
    За предпочитане да от този тип:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:61bdXn7uFQL._AC_SL1500_.jpg Прегледи:0 Размер:122.1 КБ ID:7048468

В краен случай може и такива с жак.

4-5 броя са нужни и не ми се чакат отнамайната си - трябват сравнително веднага.​
    Задължително трябва да конвертират към 12V - камерите гарантирано ще работят с такова напрежение.
    С 24V не ми се рискува а за скоростта на медията няма изискване.
    Става и 100 мандабита.
    Враг усраине

Миро,

Вместо да викаш планината да иде при Ахмед, що не си купиш кой да е 12В ПоИ суич и да не се правиш на улав, защото тия хуйни дето с размери на запалка ще правят 48 към 12В ... леко им нямам доверие, докато суичове под път и над път и още слетобеда може да си готов.

Бъдете живи и здрави!

Коментар

Суича е какъвто е, да слагам още един няма да има място.
      И аз им нямам особено доверие, едно не ми се чака и друго се надявах некой да препоръча нещо, което поне донякъде е тествано.
      Ако не ще "викна" все пак тия от амазоня като краен вариант.
      Враг усраине

Коментар

Наскоро купих една "десетка" такива модули, но те са за вграждане в устройства, и затова не се обадих.
        Представляват гола платка която трябва да се свърже към пиновете на трансформатора.
        Ако е много, ама много зор, мога да ти дам няколко броя.
        Точният модел е: AS9712S.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Тия модули изглеждат като нещо на което може да се разчита но аз търся готово решение.

Мерси.

Струваше ми се, че няма да бъдат екзотика но до тук нещо не ги намирам из локалните магазини.
          Намирах 24V а камерите по мои наблюдения работят с 12V.

Явно пак искам да направя нещо нестандартно.
          Враг усраине

Коментар

Майсторчетата пускат ЛАН на камерата по 2 чифта. С другите 2 я хранят откъм "майката" с 12-13 V.

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
              Т...Струваше ми се, че няма да бъдат екзотика но до тук нещо не ги намирам из локалните магазини.
              Оптимист. Чак не ми се разказва, че се дразня, какви глупости не намерих по нашите магазини, та ги поръчвах от чуждоземско.

Т..Намирах 24V а камерите по мои наблюдения работят с 12V...
              Вероятно си се сетил, но да кажа - ако модулът може да се разглоби, е въпрос на смяна (добаване) на един резистор за да станат от 24 на 12 тока.​
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Подобно е и сега - суича изобщо не е PoE, устройствата, които се захранват по UTP минават през отделни PoE инжектори.
                Една част пасивни (камери) но има и активни.
                Искам да изрина всички тези църва!

Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Оптимист. Чак не ми се разказва, че се дразня, какви глупости не намерих по нашите магазини, та ги поръчвах от чуждоземско.

Вероятно си се сетил, но да кажа - ако модулът може да се разглоби, е въпрос на смяна (добаване) на един резистор за да станат от 24 на 12 тока.​
                  Ще поръчам от хамазоня видело се е!
                  Тука намирам реални наличности само на юби недокюти 24V.
                  Нямам представа дали се отваря лесно за мод ама при 20 чифута за брой - даже немам желание.
                  Това беше най-изгодното, което намерих - към 8 афро на брой, дано работят поне задоволително.​

При това повсеместно воайорство си мислех, че ще намеря такива неща лесно на сека сергия за камери.
                  Обаче явно мисленето не ми се удава
                  Враг усраине

Коментар

Не ми се проверява има ли ги наистина, но...

В България устройства, които приемат **активен 802.3af (48V) PoE** сигнал и го преобразуват в **12V DC**, се продават най-често под имената **"PoE Сплитер 12V"** (PoE Splitter) или **"PoE Адаптер 48V към 12V"**.

Ако вашето устройство изисква **пасивен 12V PoE директно през RJ45 порт** (т.е. захранване и данни в един LAN кабел без 802.3af договаряне), ще ви е необходим комплект от две части: **PoE Сплитер** (който сваля напрежението до 12V и отделя данните) + **Пасивен PoE инжектор/кабел** (който обединява 12V и данните обратно в един RJ45 конектор).

Ето най-добрите локални магазини и конкретни модели, които отговарят на вашите изисквания (802.3af, 10/100Mbps, 12V DC):

### 1. Текра (Tekra.bg) – *Специализирани в CCTV и мрежово оборудване*
                    * **TEKRA RX-PD1012AT (PoE Сплитер 48V към 12V)**: Поддържа 10/100/1000M и понижава активния PoE сигнал до 12V/2A [[16]]. Това е идеалното устройство за захранване на рутери, камери и контролери, които нямат вграден активен PoE модул.
                    * **Пасивен PоE кит (TEKRA RX-IPC29)**: Ако крайното ви устройство изисква пасивен 12V PoE вход (RJ45), използвате този кит, за да слеете данните и 12V DC захранването от сплитера в един пасивен RJ45 конектор [[49]].

### 2. Plasico.bg / BestPC.bg / IC-Intracom.bg
                    * **Stonet PS1**: 10/100Mbps PoE сплитер с 48V вход и 12V/1.2A DC изход (14W) [[17]], [[24]].
                    * **Stonet PS2 (Outdoor)**: Водоустойчива версия на същия модел, подходяща за външен монтаж [[25]].
                    * Тези модели са налични в **Plasico**, **BestPC** и **IC-Intracom** и са едни от най-търсените за стандартни инсталации.

### 3. eMAG.bg / e-cam.bg
                    * **ATTE ASDC-12-120-HS**: PoE адаптер, който приема активен 802.3af/at сигнал и осигурява 12V, 1A изход [[29]].
                    * **GNT-69P01 Mini PoE Сплитер**: Компактен IEEE 802.3af сплитер с 12V DC изход (14W) [[22]].
                    * **Водоустойчив POE сплитер 48V към 12V**: На платформата често се предлагат и универсални "Active 48V към 12V" адаптери от различни вносители, които директно преобразуват стандарта [[18]].

### 4. IPMagazin.bg / Systeh.bg
                    * **PFT1300 и подобни модели**: Преобразуват входящия IEEE 802.3af/at PoE сигнал в изходящ 12V DC + RJ45 Ethernet, поддържат 10/100Mbps и до 15.4W мощност [[61]].

---

### 💡 Как да изградите "Active към Passive 12V PoE Converter" (Стъпка по стъпка):
                    Тъй като готови "кутийки", които вкарват 802.3af и директно изкарват *само* един пасивен 12V RJ45 порт са рядkost на българския пазар, инсталаторите използват следната комбинация:
                    1. **Купувате PoE Сплитер 12V** (напр. *Stonet PS1* или *Tekra RX-PD1012AT*) – включвате го в активния PoE суич. От него излизат два кабела: един за данни (RJ45) и един за захранване (DC 5.5x2.1mm).
                    2. **Купувате Пасивен PoE Инжектор кабел** (напр. *Tekra RX-IPC29* или комплект от *RobiCam/Djadja.bg*) [[50]]. Той има два входящи края (RJ45 и DC букса) и един изходящ RJ45 край, който подава 12V пасивно по пинове 4/5(+) и 7/8(-).

**Термини за търсене в български сайтове:**
                    * *"PoE сплитер 12V"*
                    * *"PoE адаптер 48V към 12V"*
                    * *"Пасивен PoE инжектор 12V"* (за кабела, който обединява сигнала).​

Коментар

Намерих и аз едно място като обещаха след обяд да имат 6 броя.
                      Ще споделя дали съм успял по-късно, като/ако ги взема.
                      8 афро на брой, Wi-Tek WI-POE11S-48V е модела, 12V с жак и 100Мбпс.

Намирах същото при още няколко търговеца с цени от 6 афро но извън София.

Модела е по-скоро PoE extractor отколкото Active-Passive convertor но наименованието няма особено значение - ОК е.
                      То и сега на всяка камера има подобно нещо на външен вид между нея и кабела.
                      Разликата е, че входа работи с пасивно PoE и не конвертира електрически нищо.
                      Враг усраине

Коментар

• jkd
                        jkd коментира
                        Редактиране на коментар
                        Чудя се просто дали ИИ-то е познало - тоест, дали от изброените позиции има нещо, което става, и същевременно е налично. Защото доста бързо и от първия път "изплю" горния текст. Класация ще си направя на ИИ-тата, кое е кое по-смислени отговори дава .

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Еми не зная, с нито едно от изброените места не съм се свързвал да питам за наличности.
                        Би трябвало да стават, даже с Текра имаме отношения и отстъпки но не съм се сетил да проверявам там.
                        Ще видим какво ще свърша с кварталната сегийка в Last Hope - на един чеп място е, дано не ми вържат тенекия само.

Подобно е и сега - суича изобщо не е PoE, устройствата, които се захранват по UTP минават през отделни PoE инжектори.
                      Една част пасивни (камери) но има и активни.
                      Искам да изрина всички тези църва!
                      Едно нещо работи ли, не се пипа

А иначе, ако има бюджет - камери с активно РоЕ и суич със същото
                      На същото дередже съм...поръчах доста хуйни

Панайот Бърдарски
                      0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 2 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                      X