Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ХР на РС с UEFI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ХР на РС с UEFI

На времето се борих с този проблем и не намерих решение различно от виртуалка.
    Да сте чули нещо ново по въпроса?
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Чули сме. Че chatgpt със сигурност ще ти намери решение, ама като не искаш да го ползваш...
    Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

Не се мъчи без виртуална машина няма да стане.

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
        Не се мъчи без виртуална машина няма да стане.
        У Гуглето, без AI, излизат 1001 варианта:

Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

Ма това зависи и от тенекето. Някои имат и двата режима.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Мога да ти продам (с пушката) един стар лаптоп и оригинален инсталационен диск с XP. Имам и Win7 Ultimate, ама него не го продавам.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Много ми е интересно USB 3.0 драйвери например и за някакви по-модерни чип сет драйвери и видео драйвери.

Коментар

Мъката ще е голяма. За дограма ХП дори няма приличен, работещ браузер.
                И на мен ми харесваше, но каквото беше, беше...

И коментаторите...

Коментар

Че какво му е, само един бразуер му трябва.

Може вече и да има такъв. Този ми изглежда добре, с отворен код - Supermium - up-to-date Chromium-based web browser compatible with Windows XP, 2003, Vista, 7, 8.x, and newer, drop-in replacement for Google Chrome, поддържа и uBlock Origine, който си е задължителен за XP според мен.

Коментар

Целта на рекламните диплянки е да правят... реклама. Затова в тях всичко изглежда добре, а от перфорацията за телчетата с които са захванати страниците текат мед, масло, цветя и рози. И разбира се - розовУ.

И коментаторите...

Коментар

На Вальо не му трябва XP за да си браузва със сигурност, тоест браузера точно му е последна грижа. Просто има дърти софтуери, дето на новите джамове не вървят или изобщо, или почти. Отделно машини с физически COM и паралелен порт вече почти няма, съвсем отделно с тия портове под XP се работи доста по-различно, което е и една от причините някои софтуери да не вървят.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• drukman
                        drukman коментира
                        Редактиране на коментар
                        Предпоследна!
                        Последната е ГТП. Дали ще върви?

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        Какво е ГТП?

• drukman
                        drukman коментира
                        Редактиране на коментар
                        Объркал съм. GPT, или както там беше интелекта на Тръмпистите.

Аз пък имам един лаптоп с ultimate и с удоволствие ще си го ползвам и за браузване ако става просто защото системата е много добре настроена и кефи.
                      Последно редактирано от jkd; 02-02-26, 11:45.

Коментар

В днешно време, когато всеки гледа да ти пробута нещо или да ти отмъкне друго, гол браузер е безполезен. Все едно го няма.
                        За да е използваем трябва да му се добави определена функционалност, което уви няма как да бъде направено при екзотичните браузери.
                        Или накратко: за прозорец ХП вече няма приличен браузер.

И за протокола, имам напълно функциониращи настолен и мобилен компютри, с прозоерц ХП, в чудесно здраве.
                        И въпреки това - тая ОС е мъртва. Каквото било, било.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          На времето се борих с този проблем и не намерих решение различно от виртуалка.
                          Да сте чули нещо ново по въпроса?

В BIOS-а няма настройка да се забрани UEFI-то, или да му се зададе MBR? ili някаква къмпетибъл моуд? Дзакни няколко снимки какви опции има в BIOS-а.
                          -Чем занимаетесь по жизни?
                          -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• viperr
                            viperr коментира
                            Редактиране на коментар
                            Има ама до UEFI 3.0

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение

В BIOS-а няма настройка да се забрани UEFI-то, или да му се зададе MBR? ili някаква къмпетибъл моуд? Дзакни няколко снимки какви опции има в BIOS-а.
                          Довечера ще снимам опциите на биоса. Няма шанс ако инсталацията не е предвидена за УЕФИ.

Имам 3 бр. Дел Д630. Там всичко е възможно. С тях работя, но ми се щеше да мина на нещо не толкова тежко, обемисто, с лабава батерия и калпав телевизор.

Дори съм се екипирал с бутут сериен порт. .... с батерийка. Работи без грешка. Икономисах специалните кабели.
                          Сега съм си поръчал WiFi to LAN с батерийка. Трепач ще стане ако успея да кача софта на Dell 5290
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Съединител - долен, ляв педал.
                          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                          X