Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двупосочно PD странно поведение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двупосочно PD странно поведение.

Стария ми бустер е на повече от 9г. Служи вярно и безотказно, но преди седмица се наложи да запаля една кола с него и беше на кантар да не се справи.
    Избрах това. V3000 е по мощно, но няма тестер а аз нямам 25 коли за палене.

Таблета който ползвам е Dell 5285. Зарежда се през USB C PD 65W.
    Бустера има двупосочно PD 60W. От там се зарежда и изход PD60W.
    Като включа кабела, бустера се събужда (започва да мига) но не зарежда.
    Ако изключа таблета зареждането започва веднага и стига до 55W. Толкова зарежда и когато е закачен на неговото си зарядно. Ако в процеса на зареждане включа отново таблета, зареждането си продължава и всичко е точно. Ако извадя кабела и го включа пак, не зарежда.
    Оригиналното зарядно започва да зарежда при включване независимо дали таблета е включен или не е.
    USB power sharing в биоса го пробвах он и оф. Няма разлика.
    Някакви идеи?

Тоя бустер зареди 56.5Wh (59.2 по спецификация) на първо зареждане без да съм го разредил до дупка преди това. Направо го препоръчвам, нищо, че звучи като реклама, а и това е първия български търговец който не продава 3 пъти по-скъпо от Али, а дори по-ефтино. Направо ме се върна вярата в българина.

PP даже отстъпка 10% има за първа покупка ако се регистрираш. ...ама първо се регистрираш после купуваш.
    Последно редактирано от drukman; 15-01-26, 09:59.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо
    Silverado 1.3 i

Купи една такава глупост ако няма от кой да вземеш.
    Закачи я към бустера и пусни детекция на ПД протокол.
    Вероятно ще видиш, че не подържа 60 свещи.

Друх вариант е кабела да е кофти но ако работи с друг шаржър - значи е първото.
    Нищо не можеш да направиш от компа и биоса му.
    Всъщност вече е уефи, биос е демоде!

П.Д:

Друга идея за по-бюджетен тест с PD тригер.
    Ако нямаш такъв и бързаш - комет.
    Включваш в бустера и мериш колко волти ще изплюе след тригера.
    А още по-тънката: пещерите.

Аз с подобен тригер си захранвам поялника от USB чарджър.
    Моя тригер само е с форма на 5мм жак.

Последно редактирано от Esper; 15-01-26, 10:55.
    Враг усраине

Коментар

Всичко си работи и на бустера и на таблета. Трудно почва. Както казваше Тодор Колев:
      - Това с голямото работа, брат ми Роберт. Той хууво свири, ама трудно почва.
      Таблета се зарежда нормално с всякакво PD USB. Бустера зарежда всичко и всякак според възможностите на нещото което съм бучнал. Всички режими вървят и на двете. Но започват само ако таблета е изключен.

Я, какво показа тоя бустер на второ зареждане. Този път го разредих до като сам се изключи. На него пише 59Wh...

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:USBTestV2200.jpg Прегледи:0 Размер:216.7 КБ ID:7021953
      Вальо
      Silverado 1.3 i

Коментар

9 волти това са 15 свещи мисля през ПД.
        Ако това подава и към таблетае нормално да се държи смахнато.
        И защо ми се чини, че това на фотката е свързано към хуйесби тайп А?!?
        Ако свирзваш таблета през тайп А като сорс на ток за зареждане - през него НЕМА PD и съответно 60 свещи.
        Такива мощи върви само през тъпе це - ползваш само него!

Ето едно интересно тулче, почти е по темата:

https://www.crowdsupply.com/centylab/pocketpd

И то е на preorder като онзи двуколесен тролей но има някои разлики:

Обещали са кога ще го пуснат и изглежда съвсем реалистично това да се случи.
        Ако не беше 70 гущера
        Последно редактирано от Esper; 15-01-26, 18:54.
        Враг усраине

Коментар

Ти ме взе съвсем на мезе. Чети, макар. Това е USB A. Обикновено зарядно за андроидско таблетче. От него зареждам бустера да не го натискам от началото на 50W заряд. То не може да зарежда Дел-а.
          Тулче като на линка не се сещам за какво би могло да се ползва, та макар теоретично.
          Вальо
          Silverado 1.3 i

Коментар

Не разбрах, че уреда на снимката е от зареждане на бустера.

Прочетох пак 1 пост - или и него не съм разбрал добре или си го променил в последствие.
            Все тая, възможно е да е някаква несъвместимост между договорката за PD между двете устройства, случва се!
            Опитай да включиш и нещо друго през ПД на бустера, лаптоп промерно.
            Изобщо нещо, което изисква 65W.

И пак с друг кабел - ако не си го правил.

А с урудката би трябвало от бустера да направиш регулируемо захранване.
            Сега трябва ли ти за нещо - нямам идея.
            Но дава информация и за подържаните протоколи през тъпе це.

P.S: Спри и режима за пазене на батерия от настройките в ОС за тест.
            Щом никога не зарежда до край вероятно е пуснат.
            Не мисля, че може да е причина но не пречи да се опита!
            Последно редактирано от Esper; 15-01-26, 19:58.
            Враг усраине

Коментар

Кое не зарежда до край? Всичко си зарежда до край. Тръгването на заряда е проблемно.
              Не съм променял първото мнение.
              С две думи: ако таблета е включен, дори ако стои в системни настройки, не тръгва зареждане. На изключен таблет тръгва нормално. Ако го включа таблета докато зарежда, заряда си остава и на работещ таблет.
              Вальо
              Silverado 1.3 i

Коментар

На мен продължава да ми изглежда като проблем с договорката на ПД между двете устройства.
                Вероятно бустера е виновен и затова ти казах да го пробваш с друго устройство - лаптоп най-добре.
                Или ПД чипа в бустера е пупаф или е някакъв вид несъвместимост, което е пак приблизително същото.
                Няма да е нито първият нито последен случай в който урутка да не работи ОК от уж подходящо захранване.
                Враг усраине

Коментар

Имам 5 еднакви таблета. 2 са с Bios 1.1.1 и на тях всичко си работи прекрасно. Другите 3 са изпедерасени до Bios 1.23.0 Те не работят както трябва.
                  В биоса има отметка за разрешен даунгрейд. Да, ама не. Доунгрейд не работи по ни един от стандартните методи.
                  Dell 5285 Bios 1.23.0 търся начин за качване на стара версия.

Аман от насоки. Най се нервим кога някой ми определя наклона на ....... отвеса.

... и баси послушното стадо.

ПП за любителите изкуствения просталект.
                  Това е неадекватния отговор на въпроса.

Общ преглед, създаден от AI
                  To downgrade your Dell Latitude 5285 BIOS from version 1.23.0 to a previous version, go to the
                  Dell Support website, find older BIOS versions for your specific service tag, download the desired older .exe file, and then run it from within Windows or via the F12 one-time boot menu, ensuring your device is plugged in and the process isn't interrupted.

Но предупреждението за сигурност не са пропуснали кретените.
                  Също като в инструкциите за колите.
                  Преди пишеше как се регулират клапани, сега предупреждават, че антифриза не трябва да се пие.
                  Баси.
                  Последно редактирано от drukman; 16-01-26, 12:31.
                  Вальо
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Сега... има и такова нещо че с BIOS ъпдейти, ъпдейтват и микрокода на процесора. Даже напоследък (...последните поне 10-ина години), това хич не е рядкост. В тоя смисъл може и наистина да не може да се даунгрейтне, щото стария BIOS с новиа микрокод може и да не може да работи. Тое като да си боядисаш колата с нов цвят, а после да искаш да върнеш обратно заводската боя, която преди това си изтъркал до ламарина на определени места.

...горното не изключва възможността и да става дума просто за педерастия де.

BIOS съм даунгрейдвал само на Lenovo и то само един път, и не толкова версии назад. Няколко софтуера, закачени към ID на машината (част от което е и ID-то на BIOS-а) спряха да работят. Стана. На Dell-ове обаче само съм ъпгреитвал.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При левуново специално в последно време ми прави впечатление, че точно обновяване микрокод на хардуер ако има такъв се пуска с отделни пачове, отделно от BIOS,
                      Обаче всеки с подхода си, при дел как се случва не мога да кажа.

Иначе сваляне версията на биос не съм правил на нищо.
                      Виждал съм някъде такава функционалност но не се е налагало да я правя.
                      И за всяко желязо можещо BIOS Flashback не би трябвало да е проблем да се качи произволна версия.

След като тук вече е ясна причината, при толкова бройки и ако е важно бих питал в сервиз на дел.
                      Вероятно те имат повече опит и възможности да направят такъв даунгрейд
                      Враг усраине

Коментар

Питах в Дел. В американския ми казаха да се обърна към не американския. В не американския ме пратиха при арменскиа поп.
                        Всички версия до 1.23.0 могат свободно да се даунгрейдват. Само моята е изпедерасена на цяло. ..... само и единствено с цел МОЯТА сигурност, за мое добро и са мислили само как да ме направят щастлив.

вЕрно ли има кретени които вярват на тия глупости?
                        Вальо
                        Silverado 1.3 i

Коментар

И на фона на тия нерви и люти клетви, вероятно има куп адаптери и пауърбанки с които делчето работи безгрижно.
                          Е, те вероятно не се купуват от алиекспреса и темуту или от магазин "всичко по левче".
                          И разбира се за китайските недоделки са виновни "ония от Дел", а не китайските к@в@ли...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X