Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв домашен NAS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
    ...И явно не ми трябва защото не го и разбирам, както необходимост
    Засега ми стига прост лаптоп с голям външен диск на който държа разни неща...
    Досадното е, че външните дискове типично имат живот до първото изпускане. След което данните изчезват...
    Имаше и някаква закачка около тях свързана с вирусите...

Но, всеки да съхранява данните си както намери за добре.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Информацията си я пазя на две места.
      Външен хард и самия лаптоп. Досега успешно
      А сега ме карате да се замисля.
      Райд масиви, захранвания, компютър ...връзка с нета...последното ми е последна грижа за отдалечен достъп
      Обикновено не ми трябва от морето да си изтегля нещо което ми е на домашния комп
      Ама въпроси ще има.
      Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
        Информацията си я пазя на две места.
        Външен хард и самия лаптоп. Досега успешно
        А сега ме карате да се замисля.
        Райд масиви, захранвания, компютър ...връзка с нета...последното ми е последна грижа за отдалечен достъп
        Обикновено не ми трябва от морето да си изтегля нещо което ми е на домашния комп
        Ама въпроси ще има.
        NAS копират АВТОМАТИЧНО данните на 2 физически отделни диска, не се налага да се прави ръчно.
        Това за ползващият го е прозрачен процес.

Виж ся, ако:
        • Не ти пречи да си правиш бекъп на нещата от компа на външен диск както до сега
        • Нямаш необходимост да виждаш данни (снимки/филми/музика или каквото-такова) от няколко устройства
        • Няма нужда да достигаш до тях в движение
        Значи нямаш и нужда от такова устройство!
        Враг усраине

Коментар

И все пак, да налея малко гориво в огъня:
          За да прецени човек кое решение е по-удобно за него е хубаво да е ползвал решение 1, решение 2, решение N и тогава да прецени кое е "неговото".
          Уви, понякога само с обяснения не става...

И коментаторите...

Коментар

Събиротока мина 24 чаши тестове за стабилност успешно..
            С i3 и 2 диска в покой държи малко под 20W което за мен е супер.
            Синолоджито за пример с 4 диска айдълва на 30W и това съм го взел за еталон.

Тоест пиша ТНТМ-то с трунас за супер ефективен проект.

Надежден - ще видим в бъдеще.
            И да не е както синологията за разлика от нея хардуерът може да се подмени при нужда бързо и лесно.
            Това пък, че не съм давал пари за повечето неща го прави съвсем ефишънт

Накрая да си призная, че основно IMMICH приложението налично за трунас натежа за да остане.
            Ако не беше то отдавна да съм купил второ Synology!
            Не, че приложението си няма проблеми и е перфектно но е възможно най-доброто на което съм попадал.
            Враг усраине

Коментар

Не помня дали сме го обсъждали в темата - софтуерът на Синлоги можел да се инсталира на произволно писи.
              Ако некой се е затъжил...

И коментаторите...

Коментар

Баш - в можело бешело време е сега!
                Опитвах в началото но скрипта на прожекта за т’ва е “писан” до сваля разни неща от електрическият сайт на синологията а те каква изненада: Ми вече не съществуват!

И… КоР

Друга интересна поне за мен подробност: като се изключи видеосигнала към монитора (терминал) консумацията пада с две свещи

Тоя китайски водомер съм с намерение да го поставя на предвиденото място за захранване на кутията.

Синолагията има същото на DC-DC UPS-a си.
                Колкото и пъти да е гаснала нито веднъж не е заради водомера
                Враг усраине

Коментар

Мигрирах сториджа в новата "къща" - нова кутия и същото дъно но с по-слабо CPU.

TrueNAS се представи много добре с миграцията.
                  Бекъпнах конфигурацията от досегашният и просто я ъплоуднах на текущият.
                  След рестатрт-а си изгря 1:1 с всички настройки, информацията от дисковете и инсталираните приложения.
                  В случая само IMMICH но ако имаше други вероятно също щяха да се появят.

Тролня: Това прехвърляне на конфизите е предвидено да се прави само през WEB интерфейса и е крайно неудобно.
                  Би трябвало да е налично като действие през CLI и текстова конзола ама не е.
                  Но за толкова пари (community edition) - толкова!

Прави ми впечатление по-високата температура на ядрата при i3 спрямо i7 процесора.
                  Би трябвало да е нормално - в момента i3 не се охлажда принудително с вентилатор върху него.
                  Предният беше със стандартният кулер на Интел а тука има само радиатор и охлаждането е пасивно.
                  Те тука се вижда ясно смяната на хардуера.

Ами това е - "затварям" темата.
                  Мисля, че това беше най-доброто, което можеше да се случи като началото беше поставено от изгорелият QNAP.
                  За пореден път се убеждавам, че края на едни "кюнар" ВИНАГИ е добро начало
                  Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X