Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Капризна ДВД записвачка!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Капризна ДВД записвачка!?

Двд записвачките както и медиите по мое наблюдение са най ненадежния носител на информация - за съхранение просто съм ги забравил - записвам диск само ако трябва да пренеса нещо и след което го изхвърлям по едно време се бях запалил да правя "бекъп" хем че медийте бяха от скъпите за тогава - след седене около 6 месеца на тъмно в непрозрачни кутийки в шкаф - 30 процента не се четяха както трябва на записвачката на която беха записани. Това като офтопик.

Имал съм записвачка нек (даже бяха 2) - след 2 години и не много записани диска си заминаха по същия начин - записва но при четене има проблем.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
      Двд записвачките както и медиите по мое наблюдение са най ненадежния носител на информация - за съхранение просто съм ги забравил - записвам диск само ако трябва да пренеса нещо и след което го изхвърлям по едно време се бях запалил да правя "бекъп" хем че медийте бяха от скъпите за тогава - след седене около 6 месеца на тъмно в непрозрачни кутийки в шкаф - 30 процента не се четяха както трябва на записвачката на която беха записани. Това като офтопик.

Имал съм записвачка нек (даже бяха 2) - след 2 години и не много записани диска си заминаха по същия начин - записва но при четене има проблем.
      Не знам на какви носители си записвал и с какво устройство, но си в голяма грешка относно качеството на записа. Мога да ти дам дискове за проба записвани през 1995 които се четат на всяко нормално работещо устройство без грешка.

А що се отнася до чистенето със сгъстен въздух - много внимателно. Дори препоръчвам оптика да се покрие с лист хартия или нещо друго което ще я предпазва от струята въздух. След това само оптиката се почиства със сух чист памук или най-много напоен с вода. Не ползвайте спирт или недай боже кореселин или ацетон - лещата е пласмасова и се разяжда, след което се изхвърля в кофата за боклук.

Коментар

Колега ако си записвал dvd дискове през 1995-та година на домашна dvd записвачка приемам че съм в грешка и проблем с dvd носителите няма ами просто съм попадал на кофти бройки.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X