Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за видекарта само за тест

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Благодаря ти!
    Все едно е марката. Въпроса е да има някаква душа. Да не е много слаба. Не ми се иска да те ангажирам напразно. За момента ми дадоха една такава за временно.

Днес предстои да изтегля някой Уиндоус 10, и довечера да го пробвам.

Коментар

Е, няма проблем, ако имаше нямаше да пиша.
      Но щом вече са ти дали втора за проба май няма особен смисъл.
      Пък и сега погледнах модела за който коментирате и едва ли ще намеря нещо такова.
      По-ското нещо като радеон 3000 или подобно вероятно да намеря в скрапа.
      Враг усраине

Коментар

Станцията тръгна и на Уиндоус 10. Засега без драйвър за картата.
        Оказва се, че на сайта на Dell, драйвъри от 7ца нагоре не се предлагат. Не знам при това положение, до колко ще е меродавен теста. Но по форумите пишат, че ги ползват и с 10ка.
        Остава опция за теглене от сайта на Nvidia.
        Свалям 2 по стари драйвъра, пък ще видя.

Коментар

Защо не пробваш да смениш пастата на процесорите на дъното и видеокартата ! Също можеш да провериш и вентилаторите как са !

Коментар

• ctef
            ctef коментира
            Редактиране на коментар
            Мислех си за вентилатора на картата, наистина.
            ​​​​​​​Процесорите мисля че са си добре. Вентилаторите им са с променлива скорост, и си строят на най ниската. Значи не греят. Правил съм проба да го пусна с един процесор. Тогава при старт вдига обороти, но после се успокоява.

Работата не потръгна и с WIN10.
          Като се качи драйвър, пак забива. Само че не отваря син екран, а след екрана Стартинг Уиндоус, минава на черен, и се рестартира.
          Вече на 90% мисля, че картата е проблема. Но нямам друг компютър да я тествам.
          ​​​​

Коментар

Възможно е да е от видео картата наистина. Старата ми машина стои в резерва и ползвам новата. Старата е с RTX3080. В краен случай, мога да я сваля и да ти я дам за проба, но не зная дали ще можеш да я подкараш. Ще иска и по- сериозно захранване. За конектори и дъно, нямам идея как стоят нещата.
            Ако е машина, нека бъде немска!
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• ctef
              ctef коментира
              Редактиране на коментар
              Захранването ми е яко, но. Моята е на слот pci 2 16. Захранва се от 6 пинова букса. Твоята е с 12.
              Като гледам е доста сериозна карта. Но ще мога да я пусна само през телевизора.
              Но буксата ще е проблем. А е и скъпа карта, да не се бастиса...🤣

• ivodianov1992
              ivodianov1992 коментира
              Редактиране на коментар
              И това го има, сега като се разчетох- има доста различия.

• viperr
              viperr коментира
              Редактиране на коментар
              продаваш ли тази 3080 карта ?

Имах подобен проблем с лаптоп. При натоварване забиваше на бял или черен екран. Оказа се, че прегрява. При проверка с аида държеше около 100 градуса, след смяна на термопаста се реши проблема.

Коментар

• ctef
              ctef коментира
              Редактиране на коментар
              С какво точно е проверката?
              Едно време имаше едно Еверест.

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Аз ползвам синебенч или униджин хевън - всички показват температурата по време на тест.

Температурите на компютъра като цяло са ниски, до 30⁰ на процесорите. Интересно, но на Куадрото не се вижда сензора. Вентилаторът работи на ниски обороти. На пипане е около 40/45.
            Картата за проба се вижда и е 35⁰. Разбира се, всичко това без натоварване, на празен компютър.

Коментар

Ами не пречи да опиташ и това преди да засилиш картата в кофата. Няколко винта са + малко бърсане и цапотене.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• ctef
                ctef коментира
                Редактиране на коментар
                Ц! Упорито не тръгва под драйвъри.
                Връщам се към Уиндоус 7, за който има изпробван драйвър в сайта на Дел. А и твоята карта се вижда добре в седмицата, че компа тази седмица ще ми трябва.
                И започвам търсене и избор на карта, от къде и коя версия. Но около 200 кинта ще заминат 😕

Последната проба която направих е да махна модулите памет, като оставя само по 1 от 4гб. на процесор.
              Така, с един от драйвърите все пак тръгна. Но на екрана с артефакти и пикселизация. На моменти повече, на моменти по малко, но зле.
              Уиндоус Медиа плеар не тръгва, дори забива и ресартира компа.
              Без оригинален драйвър, е както преди.
              Това е положението. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240212_164540_148.jpg
Прегледи:188
Размер:423.9 КБ
ID:6955050

Коментар

Ясно, картата отива за чаркове. Не че има кой знае какво в нея де...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  Малко бакър, малко алюмин, и платката за компютърна скрап.😂

Мдаа, грешката е в картата, вечните и надеждни профи Quadro 😄 Но напълно нормално, товае карта, която не си знае часовете работа.
                Купих за 150 лв. една Quadro K5000. Получи се дори лек ъпгрейд 😄 , малко повече Рам, малко по бърз процесор. Картата се продаваше в комплект с Tesla K20X, срещу още 100 лв. Не бях наясно каква файда ще имам да я добавя, или само ще грее допълнително?
                Та това е за сега. Щевидя как ще тръгне видео рендването с нея.

Коментар

Работата за сега върви.
                  Само да попитам.
                  Кое се явява лимитиращия фактор за скороста на видеообработката? Както се вижда от графиките, нищо не е натоварено на 100%.

И още нещо.
                  Какъв е този трафик през нетворк, като дори браузърът не е включен? Като махна антената трафика изчезва.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240219_124148_276.jpg
Прегледи:107
Размер:357.2 КБ
ID:6956352

Коментар

Имаш ли ССД диск или си със старите твърди дискове с въртящи се плочи?
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ако искаш устойчиво решение на проблема - пиши на лично, после ще опишем тук стъпките.
                      ;-)
                      Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                      нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X