Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Софтуер за RAW клониране на партишън?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Софтуер за RAW клониране на партишън?

Задача с повишена трудност. Партишън по погрешка е форматиран. Че записали и 2-3 файла за по-сигурно. Задачата е да се клонира някак на ниско ниво тоя партишън на друг HDD и там вече да се работи по търсенето на загубените файлове, защото на "болното" PC нямало възможност да се работи. Как може да стане това?
    Аз знам, че не се прави така. Но харда е някакъв служебен и не бива да се пипа от компа. Какво ще обяснят - "шефе, скапахме компютъра". Търсят начин да замажат ситуацията и да не си личи, че е имало беля.

Като мощен инструмент за управление на дялове, EaseUS Partition Master предоставя функция за копиране на дялове, включително RAW дялове. Това ви позволява да създадете копие на RAW дяла и да го прехвърлите на ново устройство или дял. scratch games

Коментар

1. Сваля се Линукс който работи без нужда от инсталация, едно Убунто например. Слага се линукс на някаква флашка, за да стартира от нея.

2. Стартира се Линукс от флашката. После с командата dd се копира побитово каквото е нужно на друг диск/външен/юсб флашка и т.н. МНОГО е важно да се избере правилния диск/дял с командата деде. Синтаксиса е dd if=/dev/OtKudetoSeKopira of=/dev/KudetoSteSeSlojiKopiranoto bs=1MB conv=noerror,sync statuse=progress

3. С деде ще се клонира диска на някакъв друг диск, другия диск може да е по-голям няма грижи. Може клонираното да се направи на файл и после този файл да се зареди (маунт) под Линуск и там вече има много опции за възстановяване на файловете, ако има късмет.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        За да не стане сакатлък, стартирай Линукс с някоя флашка и напиши в конзола/терминал следното и после го пусни тук да ти обясним точния синтаксис на командата деде -> lsblk. Трябва ни снимка от резултата от ЛСБЛК командата

Първоначално публикуван от denyo Преглед на мнение
      Задача с повишена трудност. Партишън по погрешка е форматиран. Че записали и 2-3 файла за по-сигурно. Задачата е да се клонира някак на ниско ниво тоя партишън на друг HDD и там вече да се работи по търсенето на загубените файлове, защото на "болното" PC нямало възможност да се работи. Как може да стане това?
      Аз знам, че не се прави така. Но харда е някакъв служебен и не бива да се пипа от компа. Какво ще обяснят - "шефе, скапахме компютъра". Търсят начин да замажат ситуацията и да не си личи, че е имало беля.
      От умрял писмо ще се получи така. Който няма нормална поддръжка на автомобила си - с голяма вероятност остава някъде на пътя или по-лошо.
      А тези без нормална поддръжка на IT системите - губят данни създавани години наред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X