Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на оригинален и евтин Windows 10 Pro, за стар лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

В линка към гугъл има няколко линка за изтегляне на уиндоус 10.
    Един ит тях: https://www.microsoft.com/bg-bg/soft...d/windows10ISO
    Избиваш версия, избираш език и теглиш.

А случайно попаднах на тая коледна промоция. Може да ти е от полза. https://www.cdkeylord.com/microsoft-...l_1966-20.html
    Било имало 35% отстъпка от цената при използване на код KA35.
    Имаше и пакети с офис. Разгледай.

Редакция:
    Би трябвало да се подразбира, но преди да започнеш инсталация копирай нещата които ти трябват от компютъра. След това ще е късно. Много късно...

След като изтеглиш исото, теглиш и това: https://rufus.ie/en/
    С него правиш буутваща флашка. Тук им анюанси. В зависимост от възрастта на компютъра опциите са UEFI или BIOS режим.
    Започни с UEFI. И да го объркаш не следва нищо страшно. При буутване ще получиш кисело съобщение и ще се наложи да направиш буутващата флашка отново, в другия режим.
    Последно редактирано от ittso; 17-12-22, 18:42.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

https://answers.microsoft.com/en-us/...e-c6c8f3f0b524
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        В линка към гугъл има няколко линка за изтегляне на уиндоус 10.
        Един ит тях: https://www.microsoft.com/bg-bg/soft...d/windows10ISO
        Избиваш версия, избираш език и теглиш.

А случайно попаднах на тая коледна промоция. Може да ти е от полза. https://www.cdkeylord.com/microsoft-...l_1966-20.html
        Било имало 35% отстъпка от цената при използване на код KA35.
        Имаше и пакети с офис. Разгледай.

Редакция:
        Би трябвало да се подразбира, но преди да започнеш инсталация копирай нещата които ти трябват от компютъра. След това ще е късно. Много късно...

След като изтеглиш исото, теглиш и това: https://rufus.ie/en/
        С него правиш буутваща флашка. Тук им анюанси. В зависимост от възрастта на компютъра опциите са UEFI или BIOS режим.
        Започни с UEFI. И да го объркаш не следва нищо страшно. При буутване ще получиш кисело съобщение и ще се наложи да направиш буутващата флашка отново, в другия режим.

Благодаря, дотук нещата се оправиха, реших същите стъпки да ги направя но от моя си нов лаптоп, който си е с лицензиран Windows 11 Pro, ето и скрийншотове по време на инсталацията и кажи дали дотук е Ок:

Изтегляне на Windows 10:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:1.jpg Прегледи:0 Размер:210.6 КБ ID:6903466

Създаване на носител с Windows 10:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:2.jpg Прегледи:0 Размер:215.9 КБ ID:6903467

Вашето USB флаш устройство е готово, преди това посочих да е на БГ и че е 64 битов.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:3.jpg Прегледи:0 Размер:209.5 КБ ID:6903468

Тук вече готовите файлове на флашката ми:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:4.jpg Прегледи:0 Размер:135.7 КБ ID:6903469

Сега следва тази програма Rufus ли, там какво точно трябва да направя?

Коментар

Руфус е алтернативен софтуер за създаване на буутваща флашка. След като вече имаш такава следваш инструкциите на Спарки.

И коментаторите...

Коментар

Руфус е алтернативен софтуер за създаване на буутваща флашка. След като вече имаш такава следваш инструкциите на Спарки.
            Значи няма нужда от Руфус в тоя случай, благодаря, остава съпругата ми утре да си архивира на флашка всичките и важни документи и чак тогава ще почна с опитите да инсталирам новия Windows.

Още едно питане, ако намеря (акт---тор) ще се получи ли, мога ли да пробвам и ако случайно не се получи, то тогава да търся и закупя онлайн код за активиране, след инсталация на Windows-а ли тогава ли трябва да се стартира (акт---тора) ? или е твърде вероятно да ми поиска първо активационен ключ да въведа преди изобщо да почне да се инсталира самия Windows?

Коментар

Можеш да инсталираш уиндоуса без да притежаваш ключ.
              Погледна ли линка към офертите с лицензи за Уиндоус?

И коментаторите...

Коментар

Не го активирай принудително ако имаш намерение да купуваш активационен код в последствие.

Не пречи но няма нужда да го правиш - не-активиран ще работи безкрайно с някакви дребни ограничения.

Можеш да отменил въвеждането на код/активация докато го инсталираш.

Обаче ще трябва да избереш типа (Home/Pro) по време на исталацията и е важно да избереш това, което възнамеряваш да купиш в последнствие!
                Враг усраине

Коментар

• Еделвайс
                  Еделвайс коментира
                  Редактиране на коментар
                  Благодаря, сега ми е по-спокойно, какви са ограниченията ако го използвам без активация, дай пример за две-три неща?

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не можеш да променяш настройките на десктоп-а.
                  Не можеш да смениш фона мисля, не можеш да поставиш иконата “My computer” например върху работната площ.

Изобщо нищо фатално, още по-малко ако е временно!

Можеш да инсталираш уиндоуса без да притежаваш ключ.
                Погледна ли линка към офертите с лицензи за Уиндоус?
                Това ли имаш предвид:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:5.jpg Прегледи:0 Размер:288.2 КБ ID:6903478

За 17,91 долара със включена отстъпка за която спомена, сигурно ли е че ще стане за въпросния Windows който свалих сега, най-ме притеснява плащанията онлайн с карта, изпитвам ужас да не стане фал, в началото на темата това ми беше основен проблем че и сега, дали няма някой BG представител на онлайн код и да мога да платя през смартфона ми чрез таксуване през моя оператор на А1 и като дойде сметката ми за телефона, ще е добавена и сумата за онлайн кода?

п.с. Нека утре да видим докъде ще подкарам със самата инсталация и ако мине успешно, то тогава ще го мислим със закупуване на активационния ключ.
                Последно редактирано от Еделвайс; 17-12-22, 20:50.

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Има десетки подобни обяви, например на една за 50лв не пише, че е от Факултета.
                  Не че каквото пише има значение и съответно е вярно.
                  Според мен е просто тролня, не се връзвай на такива неща.

Иначе отиваш в компютърен магазин.

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Някои са доволно модерни. Разликата между Факултета и например сливенската циганска махала е от тук до небето.

Аз към момента изобщо не съм сигурен че искам да живея другаде в София вместо в Красна поляна 2, която е в съседство. Щото в "елитните" квартали едно че като пръдне комшията от съседния блок, мирише при теб, и второ че там и боклуците са "елитни" и доста по-старателни в заниманията си.

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не се хващайте за това сякаш е вярно като макЕдонската истроя или па че е значимо като нея.
                  Става въпрос за покупка на дограма а не за имот в маалата!
                  И все пак ако верно е фактор има достатъчно голям избор на обяви от елитни столични квартали.

Не мога да повярвам за кво пишем - ънриъл напрао

Не разбирам много от компютри, но защо не го занесеш в най-близкия сервиз да ти инсталират windolws и да приключиш с проблема.
                CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• Еделвайс
                  Еделвайс коментира
                  Редактиране на коментар
                  Тръпка си е сам да го подкараш а и няма да е лошо да знам за обща култура как се инсталира Windows , а и на 50% съм вече напред благодарение на Спарки и Ицо за което съм им благодарен , утре ще видим как ще е със самата инсталация.

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
                За 17,91 долара със включена отстъпка за която спомена, сигурно ли е че ще стане за въпросния Windows който свалих сега, най-ме притеснява плащанията онлайн с карта, изпитвам ужас да не стане фал, в началото на темата това ми беше основен проблем че и сега, дали няма някой BG представител на онлайн код и да мога да платя през смартфона ми чрез таксуване през моя оператор на А1 и като дойде сметката ми за телефона, ще е добавена и сумата за онлайн кода?

п.с. Нека утре да видим докъде ще подкарам със самата инсталация и ако мине успешно, то тогава ще го мислим със закупуване на активационния ключ.
                Както споменах, попаднах случайно на линка четейки нашенската IT преса (kaldata). Не знам повече подробности.
                Като разглеждах офертата ми направи впечатление, че като начин за плащане имаше и Пейпал. Там поне би трябвало да си защитен от фалове и злоупотреби.

И коментаторите...

Коментар

По принцип, щом тръгне, инсталиращата програма ти предлага 2-3 варианта, като един от тях е "нямам активационен ключ" или нещо подобно. За да продължиш инсталирането без активиране трябва да кликнеш на него иначе веднага ти иска ключ. Изобщо е адски нагла и досадна програма. Не става с фалшиви отговори на въпросите. Ще си кажеш и майчиното мляко като пред Гешев (истинския, не сегашния каскет)
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

.... и да му махнеш роторния диск, заменяйки го с ССД......
                    O888 749-O86
                    C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
                    NC 750

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      По принцип, щом тръгне, инсталиращата програма ти предлага 2-3 варианта, като един от тях е "нямам активационен ключ" или нещо подобно. За да продължиш инсталирането без активиране трябва да кликнеш на него иначе веднага ти иска ключ. Изобщо е адски нагла и досадна програма. Не става с фалшиви отговори на въпросите. Ще си кажеш и майчиното мляко като пред Гешев (истинския, не сегашния каскет)
                      Тествано с актуалната версия преди една - две седмици. Може да се инсталира без ключ.
                      С уточнението, че по време на инсталацията шнурчето на мрежата е било изключено. Не знам как се държи ако е онлайн, а и не ме вълнува.

И коментаторите...

Коментар

• stefsab
                        stefsab коментира
                        Редактиране на коментар
                        Като има мрежа - пита много и иска профил след профил, акаунт след акаунт да си попълниш, че да те пусне напред досадника....

Тествано с актуалната версия преди една - две седмици. Може да се инсталира без ключ.
                      С уточнението, че по време на инсталацията шнурчето на мрежата е било изключено. Не знам как се държи ако е онлайн, а и не ме вълнува.
                      По същия начин се държи, или поне видимо не спестява нещо съществено ако му изключиш мрежата. Windows-а, от който пиша в момента, е така инсталиран. После го активирах.
                      Последно редактирано от sparkybg; 18-12-22, 02:06.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от m4r1qn Преглед на мнение
                        .... и да му махнеш роторния диск, заменяйки го с ССД......
                        Това отдавна е направено, стария лаптоп е с един от първите SSD дискове когато се предлагаха на нашия пазар, SSD диск на INTEL, тогава ми струваше невероятните 400 лева с поръчка чрез магазин за компютри, струваше повече от целия лаптоп дето се казва , тогава и ми инсталираха на новия диск - Windows 7 Enterprise 64 bit. с който и до момента не е имал нужда да се пипа, преинсталира, безупречна работа, докато не му спират сега поддръжката, но и досега си бачка толкова години безупречно и върви много бързо като за стара машинка, ако не беше и тази екстра SSD диска, изобщо нямаше и да се опитвам да подкарвам Windows 10
                        Последно редактирано от Еделвайс; 18-12-22, 09:25.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X