Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на оригинален и евтин Windows 10 Pro, за стар лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Темата ми е пак актуална, съпругата ми ползва стария лаптоп и понеже Windows 7 явно вече не е много актуален, защото постоянно излизат съобщения от сорта че трябва да се премине към Window 10 иначе ще спре да работят някои приложения, тя ползва Google Диск и днес спря да работи, към днешна дата как да направя ъпгрейд от Windows 7 към Windows 10 Pro задължително да има БГ езиков пакет, защо Windows 10 Pro от Майкрософт струва 509.99 лв, а на други места от 15 лева нагоре, защо има такава разлика и къде е уловката?

Приемам вариант и за но само на ЛС, по разбираеми причини - правила на форума!
    Последно редактирано от Еделвайс; 16-12-22, 18:45.

Коментар

Ми моите 10ка и офис за по 5-7 долара продължават да работят. Годеал24 цом.

Тоя банан като термин ми е непознат. Windows-а се сваля от сайта на Microsoft, офиса също.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Като се свали Windows-a ot Microsoft, може ли да се свали на самия лаптоп и от там да си тръгне инсталацията, или трябва да е задължително от флашка?

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        От флашка трябва, и трябва да буутне от нея. Но като ти гледам въпросите, по-добре намери човек да ти го направи.

Всъщност има ли начин програмата Гугъл Диск (drive.google.com ) да продължи да работи с Windows 7, без да спира работа заради това че трябва да се преминава към Win 10?, ако успеем, ще се отложи с още време задължителната преинсталация към Win 10 на стария лаптоп?

p.s. Току що браузъра Хром ми изписа на стария лаптоп че вече няма да има актуализации докато не се премине към Win 10, това си е чисто изнудване

Пак да попитам, как така от Майкрософт Windows 10 Pro струва 510 лева а от другите сайтове 5-7 долара, май има разлика между легален и лицензиран, нещо не ми се връзват нещата ама хич....
      Последно редактирано от Еделвайс; 16-12-22, 20:37.

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Разбрах, съпругата ми работи на лаптопа и използва - Гугъл Драйв с данни и информация качени на облак от работата и, затова е важно да работи Google Disk с Windows 7 и търся решение, програмка например, преди да предприемам драстичните стъпки и в краен случай нов лаптоп?

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        ТУК пише, че Google Drive клиента ще работи с Windows 7 в прав текст.
        Win7 или по-нов.

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Не питай. Купи, инсталирай, забрави. Май 3 години ще станат вече, на 2 компютъра - проблем нула. Като купиш ти дават само номера, тоест всичко си го сваляш от сайта на Microsoft, така че и риска е нулев.

Как така - ми така. Едно възможно обяснение - прави се сделка за много бройки с даден производител, тогава цената е друга. Този производител реализира само някаква част от продукцията си (или произвежда по-малко от предвиденото), и му остават примерно 1000 лиценза. Вместо да му стоят в гардероба да събират прах - продава ги. И по долар да ги продаде, пак е по-добре от нищо.

Хора разправят че било малко на късмет колко време ще работят, но за конкретен случай със спрели да работят не знам. Споделям личен опит с Windows 10 Pro + Office 2019 Pro.

В крайна сметка реших че ще рискувам с някой от според отзивите и ако стане, стане, ако нещо се омаже тотално, стария лаптоп отива в кофата, тогава ще купя нов но ще е задължително с Windows 11 Pro, та поне да е актуален няколко години, все пак аз и съпругата ми си имаме нужда от два лаптопа, та няма да е излишна покупката на втори ако стария не стане, ще пиша тия дни как ще е минало с опитите.

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Някой по-наясно с нещата, около Вас не може ли да помогне?

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Ако имаше нямаше да питам тук, едно време имах човек който беше факир в тази област, не само това но ми и сглобяваше от времето на Windows 95 първите компютри от отделни елементи, кутия, дъно, процесор, видеокарта, модем и т.н., но вече не е в БГ и загубих контакт с него.

Гугъл диск в Линукс...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Стига ве майна, ти уби всичко детско в мен. Ша си самопосегна, самонакажа, самогръмна, и самоизлежааааа....
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
          Стига ве майна, ти уби всичко детско в мен. Ша си самопосегна, самонакажа, самогръмна, и самоизлежааааа....
          Направи си каквото е необходимо и се успокой...

И коментаторите...

Коментар

Относно спиране на ъпдейтите при Хрома, намери се решение като качих Мозила, остана да подкарам и Google Drive с някоя програмка и закърпя положението...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              А стига вече! ЛАЙНукс е много хубаво нещо, ама не и за обикновен юзърски компютър на човек, дето не може сам дори Windows да си инсталира. Ако ставаше и за това, Windows отдавна да го няма на чисто пазарен принцип. Нито OpenOffice е офис като хората (дъни се зверски при всеки втори DOC файл, върху който е творено повечко), нито един куп игри ще подкараш нито много други работи. Обикновен потребител няма да тръгне да търси из StackOferflow като му потрябва нещо, нито ще тръгне да търси дали нам кой си софтуер някой го е пуснал за неговата Linux дистрибуция, и ако не е, да си го билдне.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Използването на Google Drive почти напълно обезсмисля всякакви напъни на тема "сигурност".

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

А стига вече! ЛАЙНукс е много хубаво нещо, ама не и за обикновен юзърски компютър на човек, дето не може сам дори Windows да си инсталира. Ако ставаше и за това, Windows отдавна да го няма на чисто пазарен принцип. Нито OpenOffice е офис като хората (дъни се зверски при всеки втори DOC файл, върху който е творено повечко), нито един куп игри ще подкараш нито много други работи. Обикновен потребител няма да тръгне да търси из StackOferflow като му потрябва нещо, нито ще тръгне да търси дали нам кой си софтуер някой го е пуснал за неговата Linux дистрибуция, и ако не е, да си го билдне.
                  Не се възпалявай толкова. Идеята беше че това работи на всякакви ОС. Впрочем повече от един от клиентите за гугъл драйв работи И на windows.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Идеята беше че това работи на всякакви ОС.
                    Ясно ми е каква ви е идеята, ама темата не е за "всякакви ОС", а за една конкретна. Или сега ще го посъветвате да си инсталира например VirtualBox с Linux Mint виртуалка, на която сложен клиент за Google Drive?

... а човека просто пита как да си ъпгрейдне Windows-а. Сеш'се?

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                      Редактиране на коментар
                      По скоро с Кали и да почне да хаква наред ; )

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Ясно ми е каква ви е идеята, ама темата не е за "всякакви ОС", а за една конкретна. Или сега ще го посъветвате да си инсталира например VirtualBox с Linux Mint виртуалка, на която сложен клиент за Google Drive?

... а човека просто пита как да си ъпгрейдне Windows-а. Сеш'се?
                    Ако целта е да се избегне инсталацията на тая модерна тоалетна наречена "десет-камерна дограма", или още по-голямата, именуваща се "единадесет-камерна дограма", то ти си на прав път.

И коментаторите...

Коментар

Колеги, с ваша помощ много ще ми помогнете, ако стъпка по стъпка, как успешно да премина от Windows 7 към Windows 10 Pro с БГ език.

По-долу за да е по-ясно и лесно ще слагам подточки за съответните първи стъпки:

Това е стария лаптоп: HP ProBook 6460b

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20221217_133611.jpg Прегледи:0 Размер:441.3 КБ ID:6903408

Сега направих скрийншот на стария лаптоп с текущото инфо:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Без име.jpg Прегледи:0 Размер:101.8 КБ ID:6903407

1. За да премина от Windows 7 на Windows 10 Pro, разбирам че трябва да избера чиста инсталация, така ли е?

2. Да изтегля въпросния Windows 10 Pro от Microsoft на флашка това ли е линка - https://www.microsoft.com/bg-bg/soft...load/windows10, говорим само за Windows 10 Pro, без да съм закупил ключа ?

3. Форматирах една моя флашка с 16 гб памет, като тръгна да свалям от линка по-горе, директно на флашка ли да задам да се сваля?

4. После от биоса ли трябва да задам да буутне флашката при стартиране или?

5. След ако успея да изпълня всички 4 точки по-назад, то тогава трябва да въведа продуктов ключ или да рискувам с подходящ ( Акт..атор ) (не ме бийте моля)

Много ще съм Ви благодарен, стъпка по стъпка да ме насочите, обяснете ми като за новобранец

Питайте ако Ви трябва още Инфо?
                      Последно редактирано от Еделвайс; 17-12-22, 13:57.

Коментар

• коко келеша
                        коко келеша коментира
                        Редактиране на коментар
                        Нищо лично, както казват по филмите, но на страницата с линка са написани доста подробни инструкции за инсталирането...

• Еделвайс
                        Еделвайс коментира
                        Редактиране на коментар
                        Значи по точка 2. линка който въведох е правилния, а по другите точки?

Нещата вървят към "1984", колкото и да не ни се иска. Минах през подобни премеждия заради една програма на Адоби, която уж също трябваше да работи на Уин 7. Да ама не! Работи само на 10+. Разглежданата от вас програма спира да се поддържа на първи януари '23, та по-добре вече се замисляй за нов лаптоп. Още повече, че ако вземеш нещо по-ново втора употреба, цитираните от теб Ардес даже ще ти качат и Уиндовса уж безплатно
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

• Еделвайс
                        Еделвайс коментира
                        Редактиране на коментар
                        Виж поста ми над теб, нека да пробваме стъпка по стъпка да реша проблема с ваша помощ, лаптопа е стар но има още потенциал и искам да му дам шанс

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X