Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OutlookExpress - изчезнаха съобщения. Идеи за възстановяване?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• OutlookExpress - изчезнаха съобщения. Идеи за възстановяване?

Win XP SP3,
    OutlookExpress 6 поиска да си компресира съобщенията, за да освободи място.
    Правил го е стотици пъти.
    Ама този път изчезнаха съобщенията в Inbox от 2019г. до днес. От преди 2019 са си там.
    Почетох какво се пише в нета по въпроса.

- Пощата е РОР3 и нищо не остава на пощенския сървър. Всичко се прехвърля на компа.
    - няма друг inbox.dbx или с каквото и да е разширение в <store folder> на OutlookExpress.
    - няма никакъв *.bak файл с днешна дата и подходящ размер или име.
    - програми за изваждане/възстановяване на съобщения от inbox.dbx намират същото, което се вижда и в OutlookExpress.
    - В коша няма нищо.
    - Няма друг inbox файл с каквото и да е разширение на диска.
    - Пуснах Error Checking на диска, без възстановяване, - няма проблеми.
    - Няма файл с близък или по-голям размер от сегашния inbox.dbx, с днешна дата.
    - компа, като желязо, се държи стабилно. От години на него нищо не е трито/инсталирано.

Някой да има идея къде да търся загубените съобщения?

Не помня какви папки точно бяха, ама трябва да ги изтриеш (някъде в директорията в която ти е инсталиран аутлуук-а). Може би е нещо свързано с кеш паметта...

п.п. Не съм ползвал аутлуук от над 10 години, симптомите ми са познати, решаваше се с изтриване на папка, или нещо подобно...

Коментар

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      Това се прави за "изчезнала" папка. Всяка папка е отделна база данни в .dbx формат. Изтрива се Folders.dbx. След рестарт ОЕ отново си я създава според другите папки в <store folder> .
      При мен няма ефект.

Ако е важно - не пипайте нищо, изключете компютъра и потърсете помощта на специалист.

И по-важно - не изпозлвайте Windows XP... отдавна не се поддържа, може да е дошъл криптовирус, съсед, съседка или бебе на трудноразбираема възраст да е "приникнало" и да ги е изтрило...
    ;-)
    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      Важно е. В ОЕ имам още 15-ина папки и те са наред. Там са съобщения, автоматично разпределени по подател. В inbox.dbx липсват последните 300-400 съобщения. Самата база данни в inbox.dbx е коректна и се чете нормално.
      Ефекта се получава след автоматично компресиране на ОЕ.
      Компа се ползва само за поща и купени специализирани програми, работещи на ХП, но без мрежа/интернет.

Пробвайте в Thebat да импортнете копие на .dbx файла. Ако не видите отново изчезналите съобщения, то шансовете са почти нулеви (и много скъпи)

При грешна компресия, е като някой да замени съдържанието в съществуващ файл - нищо освен анализ на запазени(по чудо) сектори от диска няма да помогне.

Експреса се сдухва често и яко когато базата му(всяка от папките) наближи и задмине 1Gb (бачка се на късмет) Настройте си POP-a да трие след примерно 60дни, така ще имате 2 копия винаги.
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря за идеята! Импортвах inbox.dbx в друг мейл клиент. И при него се виждат същите липси.
      "Разследвах" и второто - ОЕ ползва swap файла на win при компресия. При мен swap файла е фиксиран и се "изпразва" при излизане от windows.
      Приготвил съм си и "студената вода".

Пощата с РОР3 има ли "остави копие в инбокса" или подобна настройка, за да останат съобщениата на сървъра? Гмейла го има (ше).
    Публикувайте отговор

Коментар

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      "OutlookExpress 6 поиска да си компресира съобщенията, за да освободи място." Нищо не архивира. Предполагам, е нещо подобно на дефрагментирането на диска. И след нормалното компресиране, всичко е достъпно, както преди. Нищо не трие - дублирано, празно .... ОЕ е супер "тъп" пощенски клиент - няма архивиране.
      Всички разпределени по подател съобщения са си на място в техните си папки примерно за 10г. назад. Неразпределените остават в inbox, практически по 3-4-5 съобщения от различни податели. И само от тях са изчезнали 300-400 бр.

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Мда, прочетох, оказва се "често срещан" проблем.

Имаш няколко варианта да опиташ, според мен. Първо и преди всичко останало да архивираш пощата(всички писма, календари, адреси и т.н.) и после целия диск т.н. "гост имидж" това е побитово копиране на всичко в един голям файл, който после може да се отваря и от виртуална машина и от линукс. Аз бих архивирал с Линукс Live CD и простатата прoграма dd, нещо от рода на "dd if=/dev/sda of=/mnt/bigUSBhdd/GostArhiv.img bs=1M conv=noerror,sync status=progress"

След това бих буутнал под Линукс пак с лайв СиДи този ХР диск и бих проверил за фалове с тия търсените разширения.

Има вероятност Уиндоус да крие някакви файлове от теб.

С програми за възстановяване на изтрити файлове може да се търси за тия въпросните файлови разширения.

Ако не намериш въпросните файлове на ОЕ6 и не успееш да възстановиш писмата, чета, че нямаш други надежди.

И последно, но не по значение, хубаво е да почнеш да архивираш, клаудове бол и цените са съвсем поносими, мога да ти дам идеи и насоки, имаш ми телефона.

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      Имам архив на пощата ,но е по-стар от изчезналото. Да проверя под ДОС за скрити файлове?

Не разбрахте предишния ми коментар... ;-(
    ;-)
    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

ОЕ е супер "тъп" пощенски клиент
      Всъщност е най-зле. Има вируси работещи през него без никаква намеса на потребителя....

Ето настройките, с които да не се трият пощите веднага от сървъра:
      https://help.redtailtechnology.com/h...to%2010%20days.

Не знам колко е скъпа загубената информация, но ако няма направено копие(побитово) на диска, то всяко влючване и минута работа на компа, намалява шанса за изваждане на инфо.
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        Компа го ползвах няколко часа, без да знам за загубата. Не мисля, че побитово копие ще спаси нещо вече. В event viewer няма нищо записано като събитие.

Има ли веб-достъп до пощата?
      Виж там, понеже РОР3 не винаги означава "триене от сървъра", даже и да не си казал нарочно да пази копие. Струваше ми се, че имах подобен случай с РОР3 но не ставаше дума за гмаил и подобни.
      Публикувайте отговор

Коментар

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        Говорих с "пощаджията" - в момента използваното място е незначително, за да има нещо останало на сървъра.
        Прехвърлих всичко от <store folder> в LiveMail под 7-ца - всичко се вижда както в ОЕ. Няма скрити съобщения.

stefsab коментира
      Днес, 12:43
      Компа го ползвах няколко часа, без да знам за загубата. Не мисля, че побитово копие ще спаси нещо вече. В event viewer няма нищо записано като събитие.
      То няма събитие.
      като подмениш файлове в zip и т.н е подобно.

Ако ти е намален размера на файла, то имаш сектори с парчета от файлове още не изтрити - яко копане е, прави се само за много скъпи неща, като резултата не е гарантиран и на 33%

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X