Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правната страна на видеонаблюдението

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
    ...
    Накратко, данните от видеорегистраторите попадат под обхвата на регламента.
    Все по - интересно става. Тогава и вградените камери в колите, що не и всеки смартфон. Има нарочни софтове, дето правят от смартфон - видеорегистратор. Айде всички под строй за админи на лични данни!
    Не споря за горното, да не ме разбере някой погрешно.

Коментар

• ikirov
      ikirov коментира
      Редактиране на коментар
      То това е тънкия момент. Доказването от страна на властите, какво точно прави тая камера. Дето Кольо ми разправя за тия бутафорните - по тая логика и за тях може да ме подкарат по ГДПР. Малко параграф 22 намирам по тия казуси. Предполагам затова властите не се занимават много, като Ронин уверява.

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      "Властите" нищо не доказват. АКО има нужда, съответен инспектор прави проверка. Ти трябва да докажеш/покажеш, че камерите ползваш както е разрешено. За бутафорна камера никой нищо няма да ти каже - хората не търсят под вола теле! Има големи риби - с тях се занимават.

• ikirov
      ikirov коментира
      Редактиране на коментар
      В Конституцията ясно е описано при какви случаи могат да ми правят проверка в нас. При всички останали случаи им пожелавам с уважение приятен ден.
      Е, при ИП може да жулят гаранции по осмотрение, само дето за едната знам, че падна в съда.

п.с. Отделно, че технически не е проблем да записва на другия край на света, при това безжично от камерите. Инспекторът ще провери едно нищо, ако имам желание да го пусна да рови.
      Параграф 22 отсякъде.

Преди години, едни юнаци изнесоха пред 10 камери 5-6 чугунени радиатори за вторични. Да, ама се усетили и почнаха да ме врънкат да трия записите. То хубаво, ама тогавашната система, као и затъркаш видеофайла, остава "ейтакава дупка" в лога на записите, и се разбира, че нещо е пипано. С други думи - тръгват да дирят оператора на записвачката...
    Наще момчета се измъкнаха, никой не се сети да дири записи... Бях ги почнал на майтап да ги "изнудвам", че ако не делкаме печалгата ще ги пусна в ютуб
    Публикувайте отговор

Коментар

Аз имам камера, която е монтирана високо и гледа към портата на къщата.
      Хваща обаче и пътя пред къщата.
      Без да съм си поставял за цел да ги броя виждам десетки освен моята.
      Даже има монтирани по стълбовете на пътя, които изобщи не са частни, още по-малко са в имота.

Преди няколко месеца идвали куки да помолят за запис от камерата за някаква вечер.
      Нямам идея колко им е свършил работа, че им дадох над 6 часа запис но няколко седмици след това ми върнаха и флашката.
      Мислех, че съм "изгорял" с нея...

Та така, явно на никой не му дреме за правната част, поне тук във Винкеландия!
      Враг усраине

Коментар

Камерите са хубаво нещо, ама една "качулка" и ако няма моментална реакция - пие се студена вода.
        Имам видия на маскирани като просяци, като травестити (мъж с мустаци и женска перука) да правят золуми. И това да кажеш са хлапета, а 60+ годишни....
        Квартален (респ. "органите") - дълбок пас...
        Публикувайте отговор

Коментар

• ikirov
          ikirov коментира
          Редактиране на коментар
          "Вътрешните органи" са заети да прибират пенсиите на дядовците. И да вардят на КПП да не вземеш да прескочиш до вилата си.
          Не е лесна и тяхната, че на всичко отгоре и за угасени фарове на КПП дебнели! И бонус ще им дадат, наедно с рушветите. То и с пари не е лесно, с тия отрицателни цени на нефта почнали да ти плащат на тебе да заредиш бензин. Чудят се хората как да се отърват от парите, пък Ушев служи на обществото и ти помага!

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Отрицателни ама на големите вериги цените на горивата си седят и не мърдат . Само на една бензиностанция в Овча купел нафтата е 1.40 . На всички големи вериги е от 1.90 нагоре . Това не е лошо . Играе много дисциплиниращо на износителите на петрол . Виждат в реално време какво става като разглезеното западно общество спре да харчи .
          Последно редактирано от sek.1; 03-05-20, 04:54.

Да, камерите са полезни стига да се получи голямо разминаване между очаквания и реалност.
        Струва ми се, че "изтрещяването" по темата е доста лесно.
        Ето това долу например... Онзи ден минах покрай това.
        Явно имам проблем но като мина покрай такова място ми еректира и средният пръст задължително ми щтръква.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2882.JPG
Прегледи:290
Размер:428.1 КБ
ID:6596761
        Враг усраине

Коментар

Камерите са едни плаши гарги, особено сега с тези малоумия с маските

Коментар

А не е ли по-лесно автора да скрие/маскира камерата?Няма камера,няма проблем...стига да не е много голяма де.И да си гледа и снима на воля.

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              По принцип е най добре така но тогава се губи превантивната роля на камерите . Едва ли има нормален човек който би направил някоя глупост като знае че най малко ще се окаже главен герой на клип в някоя социална мрежа .

• ikirov
              ikirov коментира
              Редактиране на коментар
              Авторът попита за правната страна. Инженерната част е друга тема.
              Куките са пощурели за глоби, и авторът се чуди от кого по-напред да си варди скромното имущество. Особено в синята зона беше кошмар. През нощта разбиват колата в опит за кражба, през деня кметът я вдигнал щото щял да мие улиците. После глоба от Ушев, щото я занесли на наказателен паркинг. Затворен цикъл мизерии. Не мож различи кой от кои е.
              Затуй казвам на МПС-то обществено пространство, и дори си монтирах маска като минавам КПП.
              Правото да поддържам общественото пространство ми струва почти минимална раб. заплата на година. Обратни ценности, трябва да се оцелява някак.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X