Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за рутер на ASUS?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мнения за рутер на ASUS?

    В частност за RT-AC1300G Plus, 3G/4G ?
    Ние не сме неутрални!

  • #2
    Подкрепям с две ръце, ползвам Asus Router-и и квкъщи и на майка ми взех. Тоя модел е повече от достатъчен за домашна употреба, за дълго време напред.
    Не знам дали те интересува, на моя има една извивка, поради която не може да се монтира на стена.Тоест на самия рутер, няма място за кукички. Твоя модел изглежда да няма този проблем, ако искаш да го качваш на стената, го огледай. Там където има малки деца или домашни любимци, да се качи на стената е задължително.

    Коментар


    • #3
      що не 5GНz ? иначе за конкретния рутер нищо не мога да кажа, аз съм с ТР линк...... какъвто и да вземеш, сигнала минава през 2 стени и после си трябва репитер.
      ________________________________________________
      Subaru OUTBACK 2,5
      Hyundai TUCSON 2.0

      Коментар


      • #4
        Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
        що не 5GНz ? ....
        Че той си е двубандов 2.4 + 5 GHz
        А иначе на мен за много преодоляване на стени не ми е зор. Компютрите ми са закачени на жица, така че гигабитови портове ме устройват. WiFi ползвам най-вече за телефоните и чат-пат ако седна с лаптоп на няколко метра от рутера.
        Просто се оглеждам за смяна на наличния D-Link, който взе да ми образува нерви с някакви странни проблеми от време на време (в един момент нещо беше забил така, че не можех да вляза в панела му от РС, закачено с жица).
        При положение, че ще работя от в къщи неизвестно колко време, никак не мога да си позволя прекъсване на работа, защото рутерът е решил да се *бава и трябва да се боря с него като прасе с тиква.

        Въпросният АСУС ме заинтригува и с това, че по описание има опция при необходимост през него да се шерне мобилен Интернет от телефон или друго устройство. Което звучи добре като опция за резервен достъп до Интернет, в случай, че Нет1 нещо имат авария.

        Ние не сме неутрални!

        Коментар


        • I.Rangelov
          I.Rangelov коментира
          Редактиране на коментар
          Мобилен интернет само през модем в USB-то и то от списък на поддържани модеми. Иначе като цена се доближава до двубандов Микротик, а там може да настройваш каквото искаш но трябва и малко четене.

        • Чавдар (V93)
          Чавдар (V93) коментира
          Редактиране на коментар
          Нещо това, което намирам на Микротик е от х2 нагоре ... Иначе, след поддържаните от Асус-а модеми виждам 1-2 от вивакомските
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 10-04-20, 19:08.

        • I.Rangelov
          I.Rangelov коментира
          Редактиране на коментар
          Аз ползвам RBD52G-5HacD2HnD-TC под 130лв. е и се държи прилично. Идва си с дифолт настройки и е много вероятно да тръгне без да се налага да го пипаш. Ако не тръгне веднага, съм насреща с помагала за четене

      • #5
        +1 за микротик устройство. Имат и евтини варианти, а и цената там е оправдана в смисъл и да идва х2 има защо. Другото силно препоръчително е Cisco/Linksys. Също супер стабилни. И двата вида устройства сме ги ползвали в ентърпрайз среда и никога не сме имали проблеми, като забиване, изгаряне/чупене и т.н. Третия вариант, ако искаш да минеш възможно най-тънко - TP Link. Asus не препоръчвам на никого. Бъкани с опции, ама половината не работят Губи си настройките, обявените скорости посмъртно не може да ги вдигне, ако имаш повече от 1 мрежа около теб, нестабилни са, абе за мен не стават. А и при положение, че има такова разнообразие от устройства да се спреш точно на асус...не знам...при положение, че и ти трябва стабилност. Иначе аз също съм на жици, стига ми цялото облъчване от всичко та и рутера да ме пържи и то стабилно. За wi-fi пускам вградената hotspot функция на уин 10.

        Коментар


        • #6
          Първоначално публикуван от mr.anderson Преглед на мнение
          +1 за микротик устройство. Имат и евтини варианти, а и цената там е оправдана в смисъл и да идва х2 има защо. Другото силно препоръчително е Cisco/Linksys. Също супер стабилни. И двата вида устройства сме ги ползвали в ентърпрайз среда и никога не сме имали проблеми, като забиване, изгаряне/чупене и т.н. Третия вариант, ако искаш да минеш възможно най-тънко - TP Link. ....
          Гореспоменатото устройство на Микротик обаче го пишат не при рутерите, а като "точка за достъп".

          Иначе, при безжични рутери, като пусна едно търсене на устройства, с които може да се сподели 3G/4G връзка, ми излизат почти изключително устройства на АСУС. Единственото на Сиско е над 700+ пари ...
          Иначе търсенето го започнах от ТП-Линк, обаче те такива рутери нямат.

          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • KingofROAD
            KingofROAD коментира
            Редактиране на коментар
            ddwrt е по-добрият вариант за ТР-линка, има и уеб интерфейс...

          • Чавдар (V93)
            Чавдар (V93) коментира
            Редактиране на коментар
            От къде му вкарваш сигнал от 4G модем?

          • KingofROAD
            KingofROAD коментира
            Редактиране на коментар
            За ddwrt не знам дали може да се върже с 3/4G модем, скоро не съм ровил там, иначе поддържа USB принтери и сториджи доста отдавна.

        • #7
          През последните години смених 3-4 Асуса за домашни - много рядко забиване, всичко друго нормално. Малко след гаранцията разду кондедзаторите в захранването на платката - смених ги и забравих. В момента се "търкаля" RT-N16 . През USB -то пробвах с наличните радиомодеми 3Г/4Г хуавей от виваком, но не тръгнаха "от раз" и приключих с опитите. При нужда радиомодема го включвам в компа.

          Коментар


          • #8
            Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            В частност за RT-AC1300G Plus, 3G/4G ?
            Имам AC1200 в къщи,работи без проблем,не забива и тн. постоянно има закачени поне три телефона и лаптоп,детето учи онлайн и не се е плакало до сега от липса на нет.Радио часта му е слабичка,наложи се да добавя репийтър за да покрия целия етаж от къщата ми(140кв.м).Резервен нет не съм пробвал дали ще тръгне,пробвах да добавя флашка за импровизирано сървърче,работи ама скороста очаквано е мижава...не са лоши рутери за домашно ползване,не е Микротик разбира се но и парите му са толкова...аз моя го залових в английския ибей за 12 паунда...

            Коментар


            • #9
              Ползвал съм много марки рутери, но от повечето известни марки съм доволен само от два вида, Linksys и TP link, като TP Link е трепач при съотношение цена, качество, стабилност и лесни настройки, бих казал че TP Link нямат аналог.

              Коментар


              • KingofROAD
                KingofROAD коментира
                Редактиране на коментар
                И двата вида със сменен фърмуер обаче, иначе цЪЪЪЪЪ....

            • #10
              Тоест на самия рутер, няма място за кукички. Твоя модел изглежда да няма този проблем, ако искаш да го качваш на стената, го огледай. Там където има малки деца или домашни любимци, да се качи на стената е задължително.

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X