Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PEcompact 2.x -> jeremy collake?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• PEcompact 2.x -> jeremy collake?

Здравейте,

Опитвам се да ектрактна (резархивирам) един *.exe файл с UniExtract, но се изписва този надпис: "Filetype returned was: PEcompact 2.x -> Jeremy collake". Някой може ли да обясни какво означава този надпис и как евентуално може да се резархивира този файла

Поздрави,

До: PEcompact 2.x -> jeremy collake?

Ами ... то ехе-то си работи ....??
    Аз го стартирам директно ... и няма ядове ....
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
      Ами ... то ехе-то си работи ....??
      Аз го стартирам директно ... и няма ядове ....
      Здравей,

Да, и аз нямам проблем със стартиране на програмата Но ми е интересно възможно ли е да се декомпилира програмата до сорс файл и ако е възможно как? Тук има няколко програмки, с които мисля че е възможно това, но не съм много наясно как става А както написах в миналия коментар, когато се опитвам да я екстрактна с UniExtrct се изписва надписът за PECompact...

Поздрави,

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
        Здравей,

Да, и аз нямам проблем със стартиране на програмата Но ми е интересно възможно ли е да се декомпилира програмата до сорс файл и ако е възможно как? Тук има няколко програмки, с които мисля че е възможно това, но не съм много наясно как става А както написах в миналия коментар, когато се опитвам да я екстрактна с UniExtrct се изписва надписът за PECompact...

Поздрави,
        Евентуално можеш да изкараш някакъв асемблерен код. Но за каква цел ти е това? Аз по едно време се чудех дали да ставам кракер на софтуер, ама ме домързя да чета толкова литература и се отказах
        Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
          Евентуално можеш да изкараш някакъв асемблерен код. Но за каква цел ти е това? Аз по едно време се чудех дали да ставам кракер на софтуер, ама ме домързя да чета толкова литература и се отказах
          Здравей,

То май и аз ще се откажа, защото наистина информацията е огромна Но по принцип в момента много са ми интересни въпроси като декомпилиране на програма до сорс код, програми които се използват, начини и методи и т.н. Та лекичко питам ако има някой по запознат да сподели опит. Иначе за конкретния случай просто ми е любопитно да разбера формулата по която се генерира кода ...

Поздрави ,

Коментар

Свържи се направо с автора на кейгена Jetmouse, подвизава се в ppcwarez. Преди време имаше там също един юнак който също се интересуваше от сорса на защитата, и беше написан май алгоритъма за разбиването и. Но нещо сега не мога да намеря тази тема. Разкомпресирах го файла. Остава вече само да го деасемблираш или да намериш такъв който да го разчете сорс кода който явно е писан на Borland C++.
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от icpart; 29-06-09, 19:39.

Коментар

За декомпилация забрави. Може единствено да го докараш до асемблер. Има разни бегли опити по въпроса, обаче нищо съществено, и в крайна сметка пак опираш до асемблер.

Принципно няма лошо, щом ти е интересно. Самото кракване често се прави по усет. А това се добива с практика. Далеч бъди от мисълта че хакерите и краквачите са някакви безумни гурута, дето знаят всичко. Няма такива, или по-скоро са единици, в световен мащаб. Другите просто са научили някои номерца и тънкости. А няма милиони начини да защитиш една програма. В същото време има поне 10-ина начина да хакнеш всяка защита. Дали ще ти е отдаде - божа работа.

Занимавах се с това, някога. Ама тогава беше и по-друго. Сега имам само бегли опити тук-там, кои успешни, кои - не. Не ми е тръпка, и съм ръждясал. Сега с програмиране си изкарвам хляба, и съм далече от тия неща.

ПП: Конкретно за дезархивирането - ако е архивирано .EXE, то обикновено се разархивира в някоя директория, преди да се стартира. Докато е стартирано, можеш да потърсиш коя конкретно е директорията. Там много често са и файловете, наамиращи се в self extract EXE-то.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X