Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с SD карта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с SD карта

Купих си microSD карта 8Гб. Направих грешката да я сложа първо на лаптоп с Виста. Форматира ми я в FAT32. Картата не може да се разчете от нищо което имам освен от съответния лаптоп. На всички телефони не се разпознава, също и от фотоапарата.
    КАк мога да си я форматирам в FAT примерно(ако е възможно).
    И къде може да е проблема?

До: Проблем с SD карта

Ся, на Виста-та да не те излъжа (нямам под ръка в момента), но иначе (на ХР например) отиваш в Май Компютър, отиваш на картата, цъкаш с десен бутон на нея, избираш Формат и там в едно от падащите менюта може да си избираш файловата система. Другия вариант (зависи от производителя), повечето карти в сайта на производителя си имат туулчета за форматиране, рипейр и прочие, та може и така.
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Ако е 8 GB не можеш да я форматираш като цял дял на FAT (или още FAT 16), тъй като той поддържа дялове до 2GB.
      Можеш да я разделиш на 4 дяла (partitions) по 2 GB
      "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

А, виж на това не бях обърнал внимание, че е 8ГБ
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Благодаря за помощта!
          Ще дерзая и ще кажа резултатите.

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
            Ако е 8 GB не можеш да я форматираш като цял дял на FAT (или още FAT 16), тъй като той поддържа дялове до 2GB.
            Можеш да я разделиш на 4 дяла (partitions) по 2 GB
            Не, че нещо, ама мойта си е на един дял на FAT.....пък е 8G....а мнението ми за Vista е....(ук няма като в скайпа икона за повръщане).

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
              Не, че нещо, ама мойта си е на един дял на FAT.....пък е 8G....а мнението ми за Vista е....(ук няма като в скайпа икона за повръщане).
              За Vista се присъединявам към мнението.

За 1 дял от 8GB на FAT16 - казвах му аз на моя професор, че нищо не разбира от partitioning .
              "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
                За Vista се присъединявам към мнението.

За 1 дял от 8GB на FAT16 - казвах му аз на моя професор, че нищо не разбира от partitioning .
                Мдаам...оказва се , че е на FAT32. Извинявам се на професора ти. Май всичките ми SD карти са на FAT32. Сега ровя и телефона, той е с microSD ама не ми се вади да го слагам в преходника....с тези карти стават проблеми понякога, затова си ползвам различна за всяко устройство.

Коментар

Първоначално публикуван от mi6o6 Преглед на мнение
                  Купих си microSD карта 8Гб. Направих грешката да я сложа първо на лаптоп с Виста. Форматира ми я в FAT32. Картата не може да се разчете от нищо което имам освен от съответния лаптоп. На всички телефони не се разпознава, също и от фотоапарата.
                  КАк мога да си я форматирам в FAT примерно(ако е възможно).
                  И къде може да е проблема?
                  Баце, не е зле да провериш дали съответните джаджи "носят" 8 ГБ карта. Проблемът не от Вистата, нито от формата...
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Баце, не е зле да провериш дали съответните джаджи "носят" 8 ГБ карта. Проблемът не от Вистата, нито от формата...
                    Вярно е , някой устройства не понасят 8 Г, или пък искат да е някякво Хай-...., не помня точно какво разширение след модела на картата.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X