Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за лаптоп !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за лаптоп !?

Купихме си лаптоп! Не сме ползва ли до сега такова чудо и мненията по въпроса за батерията са различни !
    Когато лаптопа е в къщи през целия ден и той е постоянно е включен в тока необходимо ли е да му се извади батерията ?
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

До: Въпрос за лаптоп !?

Когато батерията е заредена, изключвайте мрежовото захранване, иначе скъсявате живота на елементите. Аз така си докарах лаптопа до ниво "настолен лаптоп".

Коментар

Не!
      VPetrov.photography

Коментар

Това май вече е ,,бистрено" тук:
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F2%E5%F0%E8%FF
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Благодаря ! Както винаги разностранни мнения! Май особена полза от ваденето на батерията няма най големия враг на батерията (и съответно на лаптопа) е топлината! А за батерията може би най-правилното ще е да се каже че колкото по малко са циклите на зареждане толкова и по– дълъг ще е живота и ,и от там си правя извод че ще е най-добре да се включва за зареждане когато е нацяло или почти нацяло изтощена!
          Дано съм си направил точните изводи!?
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

,и от там си правя извод че ще е най-добре да се включва за зареждане когато е нацяло или почти нацяло изтощена!
            Дано съм си направил точните изводи!?[/quote]
            Няма такова нещо. Имам един НР 5 годишен, който се изключва от мрежата само до като пътувам на някъде. Но и това го преборих, като си взех инвертор наскоро. Иначе държи над 2 часа.
            А това пълно-празно беше за едни олд фешън акумулатори.

Коментар

Не мисля , че ваденето на батерията е нормална процедура.
              Има си упътване и никъде не видях подобна препоръка.
              Нашия Лап топ е на две години и няма никакви проблеми с батерията .
              Никакво по-различно отношение към нея !
              Дори мисля , че работа на компютъра със свалена батерия е вредно , но това си е само мое мнение !
              Аз не бих свалил батерията на моя лап топ!

Коментар

Не си усложнявай живота с излишни действия,колкото държи толкова,моя никога не съм му махал батерията и до втората година все още държеше задоволително добре.обикновените държат макс.до 2 часа зависимост от това как го ползваш.Има 6 и 12 клетъчни батерии,но те са доста по скъпи и съответно издържат максимум до 9 часа за последните и са на почти половина цена на лаптопа.

Коментар

Ползвам го при всякакви условия от 2004 и досега няма ядове с батерията. Обикновено не се изключва
                  Без захранване хибернира от паднала батерия обикновено след 2ч. Dell inspiron 6000
                  Ползвай си машината нормално и не се занимавай с глупости.
                  Последно редактирано от Scrapheap; 29-03-09, 19:41.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не бройте циклите на батерията, нямат никакво значение за съвременните батерии. Използвайте я по предназначение - да работи без ток и да пази от спиране на тока. По-горе е даден линк към предишната тема, там всичко е изяснено.

Коментар

Съвременните лаптопи(не всички) зареждат батерията,след което я изключват от заряд. Това я предпазва от прегряване,издуване и изобщо съсипване. Въпреки това е препоръчително поне веднъж месечно да се разрежда напълно. Няма смисъл да се вади от машината.
                      Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

според мен е добре, лаптопът да се Shut Down сутринта, защото при хибернация, има все пак малка консумация на ток, което по мой наблюдения си е враг срещу батерията.

Коментар

Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
                          според мен е добре, лаптопът да се Shut Down сутринта, защото при хибернация, има все пак малка консумация на ток, което по мой наблюдения си е враг срещу батерията.
                          При слийп има малка консумация, при хибернация е напълно изключен.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X