Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Знаете ли С++?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Знаете ли С++?

Да, ще съм благодарен много за книгите, но ако може да са на по разбираем език, защото ено момче(тоест съседа ми) си купи една книга че тя написана на безбожно сложен език направо за напреднали. Ние сме още в началото
    Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
    [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенко Преглед на мнение
      Да, ще съм благодарен много за книгите, но ако може да са на по разбираем език, защото ено момче(тоест съседа ми) си купи една книга че тя написана на безбожно сложен език направо за напреднали. Ние сме още в началото
      Това е правилната книга.
      Ако нищо не ви говорят двете имена под заглавието пояснявам - това са създателите на езика. Книгата в ксерокопие. Оригинал нямам. Няма по-добра книга за C, няма и да има. И до ден днешен я отварям.

Библия. Няма аналог.
      Прикачени файлове
      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Ами преведена на БГ ли е или е на Английски? А и ми трябва за С++

Коментар

Това което учиш не е C++. Вие все още учите основите на програмирането. По-лесно ще ти е с книга за C, тъй като повечето книги за C++, предполагат едно по-добро познаване на езиците и програмирането като цяло.

Коментар

Ясно ясно.. значи книгата която по горе е спомената може да ми помогне

Коментар

Спомням си когато бях първи курс студент и Убии ме, не можех да разбера какво правят хората пред компютрите.
              Не ще е лесно да схванеш, ако не опиташ да НАПРАВИШ нещо!!! Тогава ще е много по-лесно да разбереш концепцията, например опитай да направиш някаква елементарна програма (например за намиране на средно аритметично или каквото и да е елементарно програмче), чак тогава ще ти просветне за типовете променливи, за масиви и указатели..... Че може да ти стане и интересно и ти като мен да си Утепаш Животе след това с компютрите (с Ужас установих, че към момента по Трудова книжка имам над 20 години стаж)

Коментар

Аха ами аз да ти кажа това за средно аритнетичното горе долу знам как става.. днес учихме за някав по сложен масив ма така и нищо не вдялнах..

Коментар

Книгата, която съм показал е изцяло на английски и няма превод на български език за съжаление.
                  Не съм чел по-добра и ясна книга на ANSI C.
                  По начина по който е показана материата там, на човек му се променя даже и начина на мислене, започва да мисли някакси алгоритмично.
                  Обаче това може да е при мен страничен ефект от 10 годишното ми писане на асемблер ...
                  Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                  LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                  Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенко Преглед на мнение
                    Аха ами аз да ти кажа това за средно аритнетичното горе долу знам как става.. днес учихме за някав по сложен масив ма така и нищо не вдялнах..

ОК, опростенчески поглед
                    Масива е начин да си подредиш данните (били те числа, букви, стрингове - думи ) и да ги ползваш в програмата по-лесно. Масивите биват едномерни, дву, три...многомерни (става по-сложно, ама ще опитам по-простичко). Например едномерен е разказан по-горе от колегите - програмисти - 1,2,3,4,5,6 е едномерен масив от тип цяло число (вида на данните в него) с 6 полета например 1интмас[2] е числото 3 (много смешно име се получи), 1интмас[5] е 6, ако искам да го създам в началото на програмата (не ме биите писал съм на паскал, при това отдавна, така, че няма да влизам в конкретика) го дефинираш т.е. запазваш място в паметта за този масив, после го инициализираш (ако вече не става автоматично) т.е. записваш например 0 във всички клетки за да няма изненади и после го ползваш както са ти написали колегите - четеш, пишеш, въобще по предназначение
                    2, 3 мерните са като кръстчета и нулички (играта и като куб (3 мерните). Дефинират се (например) 3интмас[x,y,z], примерно представи си кубът на рубик - ъгловото кубче е 1,1,1 и има някаква стоиност, съседни са му 1,1,2;1,2,1 и т.н, абе щях да го пиша прост, ама дано ме разбереш

Коментар

Пенко,

Ето една книга на български език.

C++ BG

Успех с програмирането
                      Но да знаеш, не те ли грабне отведнъж, нема да стане

Коментар

Maле какви неща учат децата днес .............
                        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Мерси много на Венци, ще я подхващам отначало да видим какво ще стане

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                            Книгата, която съм показал е изцяло на английски и няма превод на български език за съжаление.
                            Не съм чел по-добра и ясна книга на ANSI C.
                            По начина по който е показана материата там, на човек му се променя даже и начина на мислене, започва да мисли някакси алгоритмично.
                            Обаче това може да е при мен страничен ефект от 10 годишното ми писане на асемблер ...
                            Колега, грешите. Има превод на ANSI C. Има я и в data.bg А иначе имам печатно издание. Мисля, че е на издателство Софт Прес, но не съм сигурен.

Коментар

Ето, надявам се да съм помогнал.
                              http://uroci.net/uroci/31/C++.html
                              п.п.Разгледай и 2-те страници.
                              п.п2 Знам, че може и да си го видял, но за всеки случай......
                              Горе главата, дори и да е празна!!

Коментар

http://www.yuretz.ru/data/234/6155.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X