Предстои ми преместване. Там, където отивам, няма нет и телефон. Най-доброто покритие е на М-тел. Дайте идея как да имам достъп до интернет. Мобилните устройства на М-тел ли са единственият ми вариант? Чух нещо за достъп до определен доставчик посредством антени. Знаете ли нещо по въпроса?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Интернет извън населено място! Как?
Свий
X
-
До: Интернет извън населено място! Как?
И трите мобилни оператора предлагат горе-долу аналогични услуги за мобилен интернет. Най-добре да проучиш кой е с най-добро покритие на мястото където отиваш и да си закупиш съответния пакет. Можеш да разпиташ дали там се предлага и 3G покритие, защото другата възможност е GPRS, което е много бавно и досадно - става да си провериш пощата и да отвориш някой сайт по спешност."Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда
Коментар
-
Здравей,
Аз ползвам такова устройство ( 3G UMTS) но от Вивател защото само такова покритие имам. Много съм доволен, особенно ако ти е по-добро покритието си е ОК. Ако си с лаптоп комбинацията те прави абсолютно независим.
Избери си пакет само за интернет, така цените са по поносими. Ще можеш да пращаш и да получаваш СМС но не и да провеждаш разговори.
Успех!Т5
Crossrunner
Коментар
-
Аз имам същия проблем като твоя ,оферти има ама скъпо мие на мен,с антена от 150 до300лв за прекарване,3G -Устройствата на глобул Go web 1000 -99лв 24 лв на месец 1000MB/Go web 4000 -49лв-36ЛВ НА месец 4000MB / Go Web 12000- 0 лв 60лв на месец 12000MB/на М-тел са горе долу същите цени.Но познати са ми казвали че доста скъпичко излиза и 3G устройствата ,а пък ако нямаш проблем с парите нямаш проблем,аз лично ми се свидят,ама ако не намеря друг вариант трябва и аз да развържа кесийката.
Коментар
-
доколкото виждам от картата, имаш (някакъв) шанс за безжична връзка. Освен ако не си в някоя локална дупка. Трябва да се отиде и да се види. Стефан ми хариза една антена за 2.4GHz, можем да идем и да преслушаме.
Коментар
-
Да имаш голям шанс да се закачиш на wireless. Може да пробвате с някоя по-голяма насочена антена и предполагам ако няма много препядствия ще стане.
Може да се обадиш на: http://www.cisbg.com/ и да им обясниш какво те интересува. Ако имат възможност ще те закачат, те имат доста опит с тоя тип връзка.
Мобилния интернет е приличен вариан има 10G за 60 лева в Мтел. От много време ползвам и като цяло съм доволен. Според мен е скъпо, но ако не сваляш много неща ще ти стига. Проблема най-вероятно ще е скоростта - GPRS или EDGE едва ли ще те изкефят, а GPRS нпараво нестава.
карта на покритието:
http://www.mtel.bg/main_pages/si.php...01-01-2009.jpgПоследно редактирано от Стоян Францов; 07-03-09, 16:40.
Коментар
-
Васко, прати ми ГПС координатите на къщата и ще ти направя един релефен профил да видиш поне от кой град да търсиш доставчик.
Но който и да е , няма да е 20-30лв на месец
Под 100лв месечно на никоя фирма няма да и се занимава.
Ако имаш комшии виж дали не може да се кооперирате нещо.
п.с. На първо гледане.. май почти е изключено да се вижда Своге.
Друг вариант е ако в самия Искрец има Интернет, с 2 устройства да си го закараш до теб(около 250лв).Последно редактирано от Венци- малкия; 07-03-09, 16:50.
Коментар
-
Не съм запознат много с услугата WI-MAX ама дали е толкова надеждна за да стигне до 30 км от София ?
мисля можеш да попиташ някои колеги дето са вклучили в Софиа да ти дадът кординатите на фирмата с която си имат договор, може и да им стигне до там услугата, поне е много силна връзката както я рекламират.Последно редактирано от 4selenger; 07-03-09, 17:45.
Коментар
-
Аз ползвам чат пат нет от Мтел, наистина гпрс не става, поне едге трябва, но и то е тромаво, а дали ще си с късмет за 3г, трябва на място да се провери. Аз питах преди време по темата, но за по-затънтено място. Накрая се отказах
Коментар
-
Първоначално публикуван от 4selenger Преглед на мнениеуслугата WI-MAX
Васко, пиши едно ЛС на съфорумника ни "Delchо"може да му кажеш че аз съм го предал (натопил)
предполагам ще ти е много от полза.
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеОсновните WI MAX-и са "Маск телеком" и "Транс телеком" и си имат "уеб"страници.
Васко, пиши едно ЛС на съфорумника ни "Delchо"може да му кажеш че аз съм го предал (натопил)
предполагам ще ти е много от полза.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар