Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интернет извън населено място! Как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интернет извън населено място! Как?

Предстои ми преместване. Там, където отивам, няма нет и телефон. Най-доброто покритие е на М-тел. Дайте идея как да имам достъп до интернет. Мобилните устройства на М-тел ли са единственият ми вариант? Чух нещо за достъп до определен доставчик посредством антени. Знаете ли нещо по въпроса?

До: Интернет извън населено място! Как?

Кажи къде, ще е по-лесно да се дават съвети. Иначе да, има безжични варианти. Зависи къде си. Може и да няма.

Коментар

И трите мобилни оператора предлагат горе-долу аналогични услуги за мобилен интернет. Най-добре да проучиш кой е с най-добро покритие на мястото където отиваш и да си закупиш съответния пакет. Можеш да разпиташ дали там се предлага и 3G покритие, защото другата възможност е GPRS, което е много бавно и досадно - става да си провериш пощата и да отвориш някой сайт по спешност.
      "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Здравей,

Аз ползвам такова устройство ( 3G UMTS) но от Вивател защото само такова покритие имам. Много съм доволен, особенно ако ти е по-добро покритието си е ОК. Ако си с лаптоп комбинацията те прави абсолютно независим.

Избери си пакет само за интернет, така цените са по поносими. Ще можеш да пращаш и да получаваш СМС но не и да провеждаш разговори.

Успех!
        Т5
        Crossrunner

Коментар

Аз имам същия проблем като твоя ,оферти има ама скъпо мие на мен,с антена от 150 до300лв за прекарване,3G -Устройствата на глобул Go web 1000 -99лв 24 лв на месец 1000MB/Go web 4000 -49лв-36ЛВ НА месец 4000MB / Go Web 12000- 0 лв 60лв на месец 12000MB/на М-тел са горе долу същите цени.Но познати са ми казвали че доста скъпичко излиза и 3G устройствата ,а пък ако нямаш проблем с парите нямаш проблем,аз лично ми се свидят,ама ако не намеря друг вариант трябва и аз да развържа кесийката.
          http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Мястото е близо до село Искрец, между Своге и София. На 30 км от София и около 20 от Своге.

Коментар

доколкото виждам от картата, имаш (някакъв) шанс за безжична връзка. Освен ако не си в някоя локална дупка. Трябва да се отиде и да се види. Стефан ми хариза една антена за 2.4GHz, можем да идем и да преслушаме.

Коментар

Да имаш голям шанс да се закачиш на wireless. Може да пробвате с някоя по-голяма насочена антена и предполагам ако няма много препядствия ще стане.

Може да се обадиш на: http://www.cisbg.com/ и да им обясниш какво те интересува. Ако имат възможност ще те закачат, те имат доста опит с тоя тип връзка.

Мобилния интернет е приличен вариан има 10G за 60 лева в Мтел. От много време ползвам и като цяло съм доволен. Според мен е скъпо, но ако не сваляш много неща ще ти стига. Проблема най-вероятно ще е скоростта - GPRS или EDGE едва ли ще те изкефят, а GPRS нпараво нестава.

карта на покритието:

http://www.mtel.bg/main_pages/si.php...01-01-2009.jpg
                Последно редактирано от Стоян Францов; 07-03-09, 16:40.

Коментар

Васко, прати ми ГПС координатите на къщата и ще ти направя един релефен профил да видиш поне от кой град да търсиш доставчик.

Но който и да е , няма да е 20-30лв на месец
                  Под 100лв месечно на никоя фирма няма да и се занимава.
                  Ако имаш комшии виж дали не може да се кооперирате нещо.

п.с. На първо гледане.. май почти е изключено да се вижда Своге.
                  Друг вариант е ако в самия Искрец има Интернет, с 2 устройства да си го закараш до теб(около 250лв).
                  Последно редактирано от Венци- малкия; 07-03-09, 16:50.

Коментар

Не съм запознат много с услугата WI-MAX ама дали е толкова надеждна за да стигне до 30 км от София ?
                    мисля можеш да попиташ някои колеги дето са вклучили в Софиа да ти дадът кординатите на фирмата с която си имат договор, може и да им стигне до там услугата, поне е много силна връзката както я рекламират.
                    Последно редактирано от 4selenger; 07-03-09, 17:45.

Коментар

В Искрец най-вероятно има, ще проверя тези дни какъв е.

Коментар

Аз ползвам чат пат нет от Мтел, наистина гпрс не става, поне едге трябва, но и то е тромаво, а дали ще си с късмет за 3г, трябва на място да се провери. Аз питах преди време по темата, но за по-затънтено място. Накрая се отказах

Коментар

С антена насочена става на 15км.Но само при пряка видимост.50 лв.струва.

Коментар

Първоначално публикуван от 4selenger Преглед на мнение
                            услугата WI-MAX
                            Основните WI MAX-и са "Маск телеком" и "Транс телеком" и си имат "уеб"страници.
                            Васко, пиши едно ЛС на съфорумника ни "Delchо" може да му кажеш че аз съм го предал (натопил) предполагам ще ти е много от полза.
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Основните WI MAX-и са "Маск телеком" и "Транс телеком" и си имат "уеб"страници.
                              Васко, пиши едно ЛС на съфорумника ни "Delchо" може да му кажеш че аз съм го предал (натопил) предполагам ще ти е много от полза.
                              'Макс телеком' - на Краси Стойчев е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X