Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за батерията на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питане за батерията на лаптоп

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ... Няма друго оправдание.
    Оправдания да си търси човек ...

Ако работата ти е свързана с по-дълго взиране в монитора, няма лошо да се погрижиш за очите си. Че са ти за всеки ден ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
      По думите на моя кръсник компютърджия батерията не трябва да се маха щото в лаптопите нямало големи кондензатори и при токови удари изплющавало я дъно, я диск и така.
      Абсолютен нонсенс. Кондензаторите са в тухличката със щепсела. Батерията е обикновено развързана от захранването, така че не може да е буфер.

Пък, ако дойде такъв токов удар, че мине през външното импулсно захранване, никаква батерия няма да те спаси. Тук си требе кофпомпа.

Коментар

Тук колегата kokoff и кръстникът му са прави. Батерията си играе както UPS на настолната машина. Колебания на мрежовото напрежение, колебания на изправеното от адаптера напрежение, батерията ги обира.
        Виждал съм лаптоп, който се рестартираше при яка работа на DVD устройството и човекът беше издивял. А той пестял от батерия, като я сложихме където си и е мястото и заспа. В хладилника си дръжте бирите, не батериите

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Тук колегата kokoff и кръстникът му са прави. Батерията си играе както UPS на настолната машина. Колебания на мрежовото напрежение, колебания на изправеното от адаптера напрежение, батерията ги обира.
          Виждал съм лаптоп, който се рестартираше при яка работа на DVD устройството и човекът беше издивял. А той пестял от батерия, като я сложихме където си и е мястото и заспа. В хладилника си дръжте бирите, не батериите
          Да така е.Еле пък за бирите.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            ...Батерията си играе както UPS на настолната машина. Колебания на мрежовото напрежение, колебания на изправеното от адаптера напрежение, батерията ги обира.
            Така е, но в съвременните лаптопи батерията не е непрекъснато свързан буфер. Превключва се активно, когато е необходима, и има причини за това. Ако ти е интересно, мога да ти разкажа защо. Схемата, която се ползва в хубавите UPS с пълно преобразуване, е изоставена в лаптопите много отдавна (някъде около 286). Просто батериите в лаптопа не са оловни, а другите не са удачни за такъв режим.

Лаптопът, който се е рестартирал от DVD-то, е имал проблеми със захранващия блок. Батерията може да ги прикрие, но проблемът не е в нея.

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
              По думите на моя кръсник компютърджия батерията не трябва да се маха щото в лаптопите нямало големи кондензатори и при токови удари изплющавало я дъно, я диск и така.
              С тебе сме на едно мнение- че не трябва да се маха батерията, иначе,всеки ден ли трябва да се вади?

Коментар

15 са най-големите лаптопи. По-големите не се продават масово, защото ги ползват само разни геодезисти.
                Позволи ми да не се съглася с тебе - фирмата, в която работя имаме доста 17 инчови продадени, и то не на геодезисти
                Например от серията 6830s на НР в номенклатурата гледам сега има 5-6 различни модела, от 8710w също имаме продадени.

15,4 инча е най-масовия, но не и най-големия лаптоп.
                Казваш също, че дори и 15,4 е голям В къщи си взехме 22" монитор, защото приятелката ми е програмистка (и освен това работи само от къщи), и на нейния 15,4" лаптоп досега само се мъчеше - сега вече се чувства добре, защото трябва да отвори примерно 2 РНР редактора един до друг, и все неща в тоя ред на мисли. Чат ли си?

Според мене вече тази тема се изчерпа, защото тъй като гледам, от втората страница, че и още от първата тя отива малко в една друга посока, а именно "нормално ли е батерията да държи два часа" Ми за тази батерия, на колежката, е напълно нормално

Ако искате, нека се обособи отделна тема на кой колко му държи, и да почваме да си ги мерим ... батериите
                Такъв лаптоп, с толкоз инчов екран, на толкоз години, толкоз време държи батерията, при нормална работа (офис работа) например?
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                  Моят е 17", фуджиттцу сименс и при това е от тези широкоекранните..
                  Батерията не е държала никога повече от 80-90мин.
                  Чинел, нормално е, и то не е толкова заради размера на екрана.
                  По мои наблюдения, на FSC (масовите модели) батериите не държат кой знае колко много (с изключение на някои определени модели разбира се)
                  Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                    Позволи ми да не се съглася с тебе - фирмата, в която работя имаме доста 17 инчови продадени, и то не на геодезисти
                    Например от серията 6830s на НР в номенклатурата гледам сега има 5-6 различни модела, от 8710w също имаме продадени.

15,4 инча е най-масовия, но не и най-големия лаптоп.
                    Казваш също, че дори и 15,4 е голям В къщи си взехме 22" монитор, защото приятелката ми е програмистка (и освен това работи само от къщи), и на нейния 15,4" лаптоп досега само се мъчеше - сега вече се чувства добре, защото трябва да отвори примерно 2 РНР редактора един до друг, и все неща в тоя ред на мисли. Чат ли си?

Според мене вече тази тема се изчерпа, защото тъй като гледам, от втората страница, че и още от първата тя отива малко в една друга посока, а именно "нормално ли е батерията да държи два часа" Ми за тази батерия, на колежката, е напълно нормално

Ако искате, нека се обособи отделна тема на кой колко му държи, и да почваме да си ги мерим ... батериите
                    Такъв лаптоп, с толкоз инчов екран, на толкоз години, толкоз време държи батерията, при нормална работа (офис работа) например?
                    И аз съм на принципа-че не само геодезисти ползват 15,4 дисплей,всичките ми колеги имат лаптопи с такъв дисплей

Коментар

Ясно. На мен рамото си ми трябва. И аз имам у дома 22", но преносимият компютър трябва да е, ами, преносим.

Коментар

А някой да се е съобразявал с това което казва производителя?Никъде в книжката на моя не пише-"Махнете батерията и я сложете в хладилника".От представителя на съответната фирма Също ми дадоха подобен отговор."Батерията не се маха."Няма какво да и съхраниш.Ако след 2-3 години ми се наложи да купя нова.ОК. Сега са около 150-200 лв.тогава сигурно по 50. Е какъв е смисъла да я държа при сиренето.Лаптопа е включен в мрежата.Когато ми потрябва навън, пъхам всичко в чантата(без да ходя до хладилника) и тръгвам.
                        Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                        Това е положението.

Коментар

Ясно. На мен рамото си ми трябва. И аз имам у дома 22", но преносимият компютър трябва да е, ами, преносим.
                          Е, тежички са 17 инчовите лаптопи - спор няма (ако трябва да съм честен, на мене и 15,4 ми тежи , особено като го понося повечко).
                          Истината е, че за всеки влак си има пътници
                          У нас половинката ми затова ползва голям външен монитор, а пък иначе ако трябва нещо да се прави, си работи на неговия си дисплей (15,4), но е по-кофти за нея.

Айде стига сме писали, че темата вече съвсем отиде ехеййй
                          Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                            Извинявам се, ако съм се изказал недостатъчно разбираемо - исках да ти кажа, че изобщо не е малко, според мене е нормално. Все пак отново да кажа, всичко зависи от капацитета на батерията - твоята с какъв капацитет е? (колко mAh - на самата батерия го пише)
                            И така не можах все пак да разбера за моята батерия 10.8V 5200mAh - какво инфо ще ми дадете,има ли по слаби батерии от тази има ли по силни... за такъв дисплей 15.4- е нормално да държи 2 часа

Коментар

Първоначално публикуван от ДЕТЕЛИНА ТОДОРОВА Преглед на мнение
                              И така не можах все пак да разбера за моята батерия 10.8V 5200mAh - какво инфо ще ми дадете,има ли по слаби батерии от тази има ли по силни... за такъв дисплей 15.4- е нормално да държи 2 часа
                              Нормално е. Има и по-големи, и по-малки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X